BEJELENTKEZÉS: 06 70 / 326-7821 TÉRKÉP

Gerincsérv gyógyítása operáció nélkül!

A gerincsérvek 80-90%-a igen eredményesen és hatékonyan gyógyítható!


A már kifakadt, -kiszakadt gerincsérvek, vagy a sérvet Gerincsérvközvetlenül megelőző előboltosulások, -‘protrusio’-k jelentős hányada, sok ezer kezelésen alapuló tapasztalataink alapján 80-90%-a eredményesen gyógyítható az általunk alkalmazott terápiával, ezáltal elkerülhető az esetek döntő többségében az operáció. Jelentős javulás, többnyire teljesen tünetmentes állapot állítható vissza tartósan. Ameddig csak lehet el kellene kerülni az operációt!

Ha gerinc szimmetriában van, a csigolyatestek között lévő porckorongra közel párhuzamos, szimmetrikus terhelés kerül. Ha ez megváltozik, például: gerincferdülés, csigolya elcsúszás, beszűkülés következtében a csigolyatest egyik oldalára jóval nagyobb, aszimmetrikus terhelés kerül. A csigolyatestek tartósan fennálló aszimmetrikus terhelése okozza a porckorong külső porcos kötőszöveti felszínének előboltosulását, később megrepedését. További terhelésre a porckorongban lévő (lengéscsillapító szerepet betöltő) zselés, kocsonyás “pulpa” nevű anyag kitüremkedik a korongból. Ezt nevezzük gerincsérvnek, vagy porckorongsérvnek.  Ilyenkor ez már jelentős fájdalommal jár. Ez az esetek döntő többségében hosszú, évek alatt kialakuló folyamat következménye.

Nagyon fontos kiemelni, hogy szinte minden gerincsérvet hosszú ideje fennálló, egyre erősödő nyak, hát vagy derékfájás előz meg. A szervezet régóta ‘jelzett’, hogy gond van és ha nem csinálunk vele “valamit” súlyos következményekkel járhat. Sajnos a megelőző hátfájásra, derékfájásra, jelzésekre kevesen figyelnek oda. “De hát kinek nem fáj a dereka”, szokták mondani.  Pedig ekkor még sokkal nagyobb hatásfokkal lehet gyógyítani és a gerincsérv kialakulása gyakorlatilag teljes mértékben megelőzhető lenne.

Tapasztalataink alapján a kezelések hatására http://gerincgyogyito.hu/szolgaltatasaink/hatfajas-derekfajas/meggyógyult betegeinknél az elért eredmények, a tünetmentes állapot kontroll kezelésekkel hosszú éveken, -évtizedeken keresztül fenntartható, melyet sok ezer gyógyult beteg igazol. A Gerincgyógyító Masszázsterápiás kezelések eredményessége nem csak az adott porckorongsérv gyógyulásában rejlik, hanem általa gyakorlatilag megelőzhető a további szövődmények és újabb gerincsérvek kialakulása. Sajnos ez az operációról nem mondható el.


Évek óta tartó derékfájdalmaim rosszabbodása után, amikor a panaszok már állandóvá és szinte elviselhetetlenné váltak, döntöttem úgy, hogy utánajárok, miért is vannak ilyen problémáim 22 évesen. 2010 őszén, több hónapnyi vizsgálódás után diagnosztizáltak nálam 2 db gerincsérvet, az ágyéki szakasz 4. és 5. csigolyájánál. Ezt követően komplex kezelés céljából felvettek a kórház reumatológiai osztályára, ahol 6 napig isiász infúziót, majd további 4 napig masszázst, gyógytornát és fizikoterápiát kaptam, illetve a fájdalom csökkentésére Aflamin és Mydeton gyógyszereket írt fel az orvos. De a panaszaim nem enyhültek, továbbra is nehezemre esett ülni, huzamosabb ideig állni vagy sétálni, néhányszor lábba sugárzó fájdalom is jeletkezett.

Úgy gondoltam, jobb, ha magam járok utána, hogy milyen lehetőségeim vannak a gyógyulásra, és nem a mai magyar, enyhén szólva is katasztrofális egészségügytől várom a megoldást. Az interneten találtam rá a Gerincgyógyító és Természetgyógyászati Központ honlapjára és mostanra már 5 kezelésen vagyok túl. A 2. kezelés után már sokkal energikusabbnak éreztem magam és a fájdalom is jócskán enyhült, bár egy idő után ismét visszatért, de ahogy haladtunk előre a kezelésekkel, egyre tovább tartottak a fájdalommentes időszakok. Emelett persze fontos a rendszeres gyógytorna és úszás, hogy ez az állapot tartósan fennmaradhasson. Nagy tisztelettel és bizalommal ajánlom a kezeléseket minden hasonló problémával küzdőnek, valamint köszönöm a segítséget és a jótanácsokat Menyhárt Balázsnak!”

S. Kata (Veszprém)


“Kedves Balázs!

Az én problémám 3-4 éve kezdődött. Először csak napi 1-2 órát fájt a hátam, ez 4 hónapig tartott. Azt hittem, hogy megrándulhatott. Ezután már a jobb lábam kezdett el zsibbadni és innen nem volt megállás. Minden nap rosszabb lett. Éjszaka egy kicsit jobb volt, de háton és hason nem tudtam aludni. Kb, a hetedik hónapnál már ott tartottam, hogy nem tudtam menni még 200 métert sem anélkül, hogy le ne kellett volna guggolnom.

Az orvosok gerincsérvet állapítottak meg és azt mondták amíg valamennyire is tudok járni, addig nem műtik meg. Sokan mondták és dicsérték a “csontkovácsokat”, így mentünk fel Pestre és találkoztam Menyhárt Balázzsal. Az első alkalom egy picit fájdalmas volt egy – két helyen, de az azt követő 3 alkalommal egyre jobban lettem és egyre kevésbé volt fájdalmas. A panaszaim teljesen elmúltak. Immár 3 hónapja semmilyen panaszom nincsen.

Nagyon köszönöm neked, hogy visszaadtad nekem a teljes élet lehetőségét! Minden hitetlenkedőnek üzenem, hogy érdemes kipróbálnia és bíznia a “csodában”! Meg fog lepődni!

Köszönöm, és további jó munkát kívánok!”

Leyer Nikolet


“Kedves Balázs

Évekkel ezelőtt CT vizsgálaton megállapították, hogy nyaki gerincsérvem van. A szakorvosi rendelőben a lelet alapján azonnal beutalót adtak műtétre. Fájdalmaim ugyan voltak, de a műtéttől nagyon féltem. Különböző, csak átmeneti enyhülést hozó próbálkozáson túl tavaly év vége óta olyan fájdalmaim voltak, a karom állandó zsibbadásával párhuzamosan, hogy csak fájdalomcsillapítóval tudtam elaludni esténként, ha egyáltalán aludtam. Már megfordult a fejemben, hogy nem tudom elkerülni a műtétet, amikor az interneten megtaláltam az Ön honlapját és az ott olvasottak szimpatikusak voltak, ezért adtam magamnak még egy esélyt.

Nagyon jól tettem!!!! Már a 2. kezelés után gyógyszer nélkül végigaludtam az éjszakát és megszűnt a karzsibbadás. Eddig öt kezelést kaptam amit már csak későbbi fenntartó kezelések követnek majd. Jelenleg összehasonlíthatatlanul jobban érzem magamat, teljesen más életminőséggel élem az életemet. Köszönetet mondok Önnek ezért!”

B. Károlyné


“18 éve ápolónőként dolgozom egy kórházi osztályon. Talán munkám következtében jelentkezett a szűnni nem akaró, folytonos derékfájdalom. 2006-ban MRI vizsgálattal diagnosztizálták a lumbális 5. porckorong protrusioját. Ekkor egy orvos azt mondta, hogy ennek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítanom! 2010-ben fokozódtak a panaszaim, olyannyira, hogy alig tudtam a jobb lábamra állni, mert oda is sugárzott a fájdalom, nem tudtam normálisan menni, képtelen voltam hajolni, az ágyból nehéz volt felkelni és persze kínszenvedés volt így dolgozni! Időnként könnyekkel küzdöttem. Az orvosok felírtak izomlazítókat, különböző fájdalomcsillapítókat, melyek ideig-óráig csökkentették a fájdalmaim, viszont nem tettek jót a gyomromnak! A tüneti terápia nem használt!

Ekkor pánikba estem, hogy nem tudom a napi teendőim ellátni, és a munkám sem lehet így végezni. Sok embertől azt hallottam, hogy ezzel a fájdalommal meg kell tanulni együtt élni! Ezt én képtelen voltam elfogadni, s elkezdtem az interneten keresni a megoldást. Így találtam a gerincgyogyito.hu oldalon Menyhárt Balázsra, akihez késlekedés nélkül felmentem Budapestre, remélve a gyógyulásomat. A kezelés során semmilyen fájdalmat nem tapasztaltam, sőt utána mindig közelebb éreztem a javulást, könnyebbnek éreztem magam, javult a közérzetem. Balázs sok hasznos tanácsot is adott, amit természetesen megfogadtam. A 4. kezelés után megszűnt a kínszenvedésem, most tudok normálisan járni és dolgozni, tudok jajjgatás nélkül mozogni. Kár, hogy nem tudtam előbb, hogy kihez kell forduljak a gerincproblémámmal! De még nem volt késő! Ezek után a fenntartó kezeléseket is igénybe fogom venni, mert nem akarok vissza esni, hanem jól akarok lenni! Nagyon köszönöm Balázsnak, hogy jól vagyok!!!”

Egresiné R. Anita (37)

További visszajelzések

Scroll Up