Gerincgyógyító Központ

Menyhárt Mór

Rehabilitációs Terapeuta, Gyógymasszőr, Gerincgyógyító

2002 óta, több mint 20 éve foglalkozom különböző gerincproblémák gyógyításával. Ez alatt az idő alatt sok ezer emberrel találkoztam gyógyítói munkám során, rengeteg tipikus gerincproblémával és számtalan különleges esettel is. Sajnos nem mindenkin tudunk segíteni, de a hozzánk forduló betegek túlnyomó részénél tudtunk jelentős javulást, gyógyulást elérni mindenféle gyógyszer és sebészeti beavatkozás nélkül.

Sok, sok év sikeres gyógyítói tapasztalatát felhalmozva elérkezett az idő és ismét egy új tanítvánnyal, kollégával bővült a rendelőnk gyógyítói létszáma. Mór kitűnő eredménnyel szerzett felsőfokú szakképesítést Rehabilitációs Terapeuta, -Gyógymasszőrként. Szerencsére neki sem a nulláról kell felépítenie a kezelési rutint, hiszen jó alapokra helyezve rengeteg felhalmozott tudást, tapasztalatot tudtam és tudok folyamatosan átadni. Az eddigi nagyon pozitív visszajelzések alapján bátran tudom ajánlani mindenféle gerincproblémával kapcsolatban Mórt, aki szakmájában elhivatott, ambiciózus szakember.

Menyhárt Balázs

Természetgyógyász, Gerincgyógyító
A Gerincgyógyító Központ alapítója


Kedves Menyhárt Mór!

Nagyon komoly és fájdalmas isiászos panaszom okán böngésztem a netet, miután az Amerikai úti idegsebészetéről háromszor eltanácsoltak, hogy ez nem műtétes ügy, neurológust keressek fel panaszommal. Jómagam több mint 30 éve egészségügyben dolgozó alkalmazott vagyok, ezzel a válasszal tudtam, hogy olyan kezelési formát kell találnom, amely egyesíti a konzervatív és alternatív terápiát.

Panaszaimat a gyógyszerek átmeneti jelleggel, 10-12 órára javították, de jöttek a borzalmas éjszakák. Óránként ébredtem, aludni nem tudtam, alig pár órát pihentem. Mindezen szenvedések a testi panaszok voltak, a lelki problémáim tovább nehezítették napjaimat. Egy nyári haláleset, egy ingatlan kisajátítás, munkahelyváltás és költözés mind hozzájárultak, hogy amikor a Gerincgyógyító rendelőben megjelentem első alkalomkor, csak vonszoltam magam, fájdalmam miatt torzult testtel bicegve vártam a segítséget. Az első kezelést követő előírt pihenést nem tudtam tartani, pakolni kellett, költözni kellett…

Aznap éjjel alig aludtam. Megijedtem. Felhívtam reggel a recepciót és elmondtam, hogy fájdalmaim erősödtek. A hölgy megnyugtatott, hogy ez sajnos előfordul. De ne adjam fel, meglátom a harmadik kezelés vízválasztó lesz. Jött a második kezelés. Ez már erőteljesebb volt, de nem fájdalmas. A hétvégén lezajlott a költözés, maradt idő pihenésre… de kellett is! Egyik éjjel már 3 órát is aludtam egyhuzamban. És a nappalok is jobban viselhetőek voltak.

Sokat nyújtom a gerincemet, a fájdalmak ellenére is, az ülés módjával, de megy…leginkább az állás és hason fekvés pihentet. Megnyugtattak, hogy az állapotom súlyossága miatt bizony sokszor kell találkozzunk, de a harmadik kezelés után már lesz eredmény. Hát nekem már a második kezelés után jött a megváltás…a harmadik után már vezettem. Nem is hiszem el!!!!! Az ötödik kezelés után megint jobb lett. Visszamentem dolgozni!!!! Ülőmunkát végzek, naponta többször végzek nyújtó gyakorlatokat. A Flector port ma tapaszra cseréltem és azt is megfeleztem. A kutyusomat el tudom vinni egy-egy kisebb sétára naponta. Dolgozom is.
Köszönöm szépen a segítséget,

Kovácsné Demény Ildikó 


Kedves Mór!

Mórt egész egyszerűen receptre íratnám fel mindenkinek. Azoknak is, akik panaszmentesek, de sokat ülnek, hogy ne is alakuljon ki elváltozás a helytelen testtartás miatt. Nemcsak rendkívüli szakértelemmel végzi a kezeléseket, de megértő figyelmessége emberileg is sokat ad. Járási nehézségemnek többféle kiváltó oka van, az egyik a fizikai elváltozás, ezzel kapcsolatban fordultam hozzá. Korábban nem voltam még ilyen kezelésen, így nem tudtam, mire számítsak, ezért csak vártam és figyeltem, jöjjön, aminek jönnie kell. Nagy túlsúllyal rendelkezem, mégis számomra játszi könnyedséggel végezte el rajtam a kezelést. Barátságos, figyelmes, kedves, nagy szakértelemmel rendelkezik, az állapotom folyamatosan javul Neki köszönhetően, úgyhogy csak ajánlani tudom, méghozzá nagy szeretettel.

Köszönettel, Kriszta


Kerepesi Krisztina verse:

Egyszer voltam, hol nem voltam,
Voltam, s vagyok e földtekén,
Kedves, rendes, ámde sajnos
Hanyagtartású nőszemély.

Nem is mentem, mendegéltem,
Hanem sokat ültem én,
Így a járás, bármily fájó,
Nem ment már oly könnyedén.

Gondolkodtam, kutakodtam,
Vajon most mit tehetek,
Bánatomra, fájdalmamra
Gyógyírt honnan vehetek.

Mindent tudó jóbarátom,
Gugli végzett keresést,
Megmutatta hol találok,
Megfelelő kezelést.

Utam végül szerencsémre
Menyhárt Mórhoz vezetett,
Aki nemcsak gerincemen,
Lelkemen is segített.

Daliás és délceg férfi,
Tele szakértelemmel,
Mindenkinek Őt ajánlom
Hálával telt szívemmel.

 


Kedves Mór!

Azzal a kényelmetlenséggel fordultam hozzátok 2022 decemberében, hogy az ősz folyamán állandósult a jobb lábamban egy feszülő fájdalmas érzés. Ülés közben is éreztem, de olykor sétálva vagy nyugalmi, fekvő állapotban is. Mivel a derekammal korábban előfordultak gondjaim – derékfájás, húzódás -, és ezek legfeljebb tünetileg voltak kezelve, arra gyanakodtam, talán onnan sugárzik ki a fájdalom és masszázsterápiával kezelhető lesz.

Az első alkalmakkor Menyhárt Balázshoz jártam és ahogy erre fel is készített, eleinte nem volt érzékelhetően nagy változás az állapotomban. De tekintettel arra, hogy hosszú évtizedek óta nem fordítottam figyelmet az izmaim és a gerincem megfelelő lazítására, tornáztatására, nem voltam türelmetlen. A megbeszéltek szerint látogattam a kezeléseket és közben napi szinten, az ajánlásnak megfelelően, tornagyakorlatokat végeztem. 3 kezelést követően azonban, a téli szünetben, épp az ünnepekre, váratlanul bedurrant a lábam. Alig tudtam lábra állni és csak sántikálva közlekedtem, mozogtam.

Ekkor kértem telefonon tanácsot tőletek és gyorsan és rugalmasan kerestünk egy kezelési időpontot még az ünnepi időszak alatt. Így találkoztam Menyhárt Mórral és a továbbiakban vele folytattuk a kezeléseket. Összességében 7-8 kezelésre volt szükségem ahhoz, hogy a lábamba kisugárzó fájdalom megszűnjön. Jelenleg néhány minimális testhelyzettől eltekintve nem is érzem már ezt a kellemetlen érzést. Mondhatjuk, hogy az alapprobléma, amivel hozzátok fordultam, sikerrel rendeződött.

Köszönettel, Braun Lajos


Kedves Mór!

Szeretnék köszönetet mondani a segítségért és a profi szakmai munkáért. Ülő számítógépes munkát végzek napi 10-12 órán keresztül, sajnos egy pár hónapja már küszködtem nyak, hát és derékfájdalommal, ezért is kerestem fél a Gerincgyógyító Központot.
Nem is gondoltam, hogy már az első alkalom után jobban fogom érezni magam, pár kezelést követően már nem fájt a hátam, elmúlt az égő, szúró érzés a nyakamban, közérzetem is javult.
Nagyon hálás vagyok Mórnak hogy segített és hogy meggyógyított.

Köszönettel: Szántály Mária


Kedves Mór!

Több napja tartó, derékból kiinduló, a lábakba sugárzó fájdalmam volt. Amikor már az alvásban is zavart, akkor kerestem fel a Gerincgyógyító központot, ahol Mór kezdte meg a kezelésem. Már az első kezelés után jelentősen javult, át tudtam aludni az éjszakát. A következő két kezelés után teljesen megszűntek a fájdalmak.

Köszönettel, Gergő


Köszönet Menyhárt Mórnak

Borzasztó derékfájdalom kínzott hetek óta, ami először az állást, majd az ülést, sétát és a háton fekvést is szinte lehetetlenné tette. Mivel Magyarországon nincs biztosításom, orvosom és tapasztalatom sem, kis internetes kutatás után úgy láttam jónak, hogy csináltatok egy MR vizsgálatot és bejelentkezem a Gerincgyógyító Központba.

Menyhárt Mór nagyon kedvesen, türelmesen fogadott, mindent elmagyarázott, minden kérdésre válaszolt. Kezelései nem csak fizikailag, lelkileg is sokat jelentettek. Nálam a harmadik kezelés után kezdődött a “csoda”, egyre jobb lett az állapotom. A negyedik kezelés után tudtam újra a kutyaimmal sétálni, dolgozni, sőt két repülőutat is kibírtam.

Nagyon hálás vagyok, megfogadom a tanácsokat és úgy tervezem, hogy ahogy tehetem, visszatérek 🙂

Köszönettel, Szegvári Eszter


Tisztelt Mór!

Hosszú ideje fennálló kellemetlen, fájdalmas panaszokkal fordultam hozzád.

A bal lapockámban lévő elváltozástól zsibbadt az egész karom az ujjaim végéig. A másik problémám pedig, a jobb combomban ülő és fekvő helyzetben keletkező szúró érzés, ami olyan volt mintha ezer tűvel szurkálnák. Elhatároztam, hogy kipróbálom ezt a fajta kezelést, és nem bántam meg. Három kezelésen vettem részt és állíthatom hozzáértő profi szakember kezében voltam.

Már az első kezelés után észrevehetően javult az állapotom. A második után a combomban lévő rossz zsibbadó érzés elmúlt, és a lapockám is lényegesen enyhült. Teljesen fájdalommentes sőt frissítő hatású a kezelés. A harmadik után mintha kicseréltek volna. Biztos vagyok benne, hogy ha szükséges igénybe fogom venni a kezeléseket ismét.

Nagyon köszönöm a segítséget és bátran ajánlom mindenkinek. 

Tisztelettel és köszönettel: Bori János 


Kedves Mór!

Ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet, hogy a szakszerű kezelés hatására megszabadultam a fájdalomtól. Azért kerestem fel a Gerincgyógyító Központot, mert erős fájdalmat éreztem a jobb karomban, valamint zsibbadást a jobb mutató- és hüvelykujjban.

Már az első kezelést követően javulást tapasztaltam, a harmadik alkalom után pedig megszűnt a fájdalom, és enyhült a zsibbadás. 6 kezelésre volt szükség a teljes gyógyuláshoz, és azóta sincsenek panaszaim.

Hálás vagyok a segítségedért.

Köszönettel: Kovács Péterné


Tisztelt Gerincgyógyító Központ, Kedves Menyhárt Mór!

Hosszú ideje fájt már a derekam. 13 éves koromban kezdődött, (47 éves vagyok) aztán 2005-ben sérvvel műtöttek, de nem lett sokkal jobb. 3 hete, már sokadik alkalommal, ismét erős fájdalmaim voltak, bal lábba lesugárzó egészen a talpam közepéig. Se ülni, se állni se feküdni nem tudtam. Nem bírtam tovább és elkezdtem keresgélni a neten valami olyat, amihez nem kell hónapokat várni.

Megtaláltam a Gerincgyógyító Központot és kértem időpontot. 2 nap múlva mehettem az első kezelésre. Nem gondoltam volna, hogy már az első alkalom után az izomlázon kívül mást (fájdalmat) nem fogok érezni. Elmúlt a sugárzó fájdalom a bal lábamba és tudok végre fájdalom nélkül feküdni, ülni és állni is. Végre nem húzom a lábam magam után. 

Kaptam tornát is, amit minden nap elvégzek, nagyon egyszerű gyakorlatok, az elvégzésük után pont ott van másnap izomlázam, ahol kell, a gerinc mellett :).  Túl vagyok a harmadik alkalommal és a fájdalommentesség még mindig tart :).

Köszönöm Menyhárt Mór!!! Pándy Ildikó


Kedves Mór!

Edzés közben egy hirtelen mozdulat után, eléggé megrándult a nyakam. A fájdalom másnapra egészen a jobb kezembe sugárzott ki. Megijedtem mert már elkezdett zsibbadni az ujjam vége is, ezért kezdtem el keresgélni az interneten. Ekkor találtam rá a Gerincgyógyító Központra. Már a második kezelés után tapasztaltam enyhe javulást. A harmadik kezeléskor már nem éreztem azt a kisugárzó fájdalmat. Következő alkalom után már a zsibbadás is enyhült.

Köszönöm szépen Mór a segítséget és a tanácsokat, mindenkinek bátran tudom ajánlani!  

Köszönettel, B. Gábor