BEJELENTKEZÉS: 06 70 / 326-7821 TÉRKÉP

CSONTKOVÁCSOLÁS, VAGY GERINCGYÓGYÍTÓ MASSZÁZSTERÁPIA?

A Gerincgyógyító Masszázsterápia a sokszor méltán hírhedt csontkovács kezelésektől jelentősen kíméletesebb ám jóval eredményesebb és hatékonyabban gyógyító terápia.

Csontkovács

A hagyományos csontkovácsolás technikákban a csontokra és ízületekre történő közvetlen nyomó-feszítő mozdulatok következtében sokszor jelentős, erőteljes fájdalom árán, kiropogtatással érik el, hogy egy-egy csont a “helyére” ugorjon, amely valamilyen rendellenesség miatt, külső mechanikai sérülés, rossz mozdulat vagy rossz izomtartás következtében mozdult el a helyéről. Ezért ezen kezelések a köztudatban sok esetben sajnos méltán ellenérzéseket váltanak ki az emberekben. Szinte napi szinten számolnak be pácienseink különböző igen fájdalmas kezelésekről. Az erőteljes fájdalmak mellett a nem megfelelően, nem szakszerűen végrehajtott mozdulatok esetleg komoly sérülésekhez is vezethetnek. Sok esetben mindenféle képzettség és engedély nélkül végeznek emberek “csontkovács” címszó alatt különböző kezeléseket. Volt olyan páciensünk, aki megkérdezte 3 kezelést követően a “csontkovácsot”, aki otthon a garázsában “kezelt” hol tanulta a mesterségét, mert az állapota egyre rosszabb lett. Azt a választ kapta, hogy sehol, ő a Jóistentől kapta a tudását…

A Gerincgyógyító Masszázsterápia a hagyományos csontkovácsoláshoz képest jóval összetettebb és sokkal kíméletesebb terápiás módszer. Több mint 15 év tapasztalata és több tízezer sikeresen elvégzett kezelés alapján eredményessége azonban jelentősen felülmúlja azt. Sok ezer kezelés tapasztalatai alapján az évek alatt abba az irányba fejlesztettük ezt a terápiát, az ízületeket úgy tudjuk mobilizálni, hogy az lehetőleg egyáltalán ne okozzon fájdalmat a páciensnek. A kezelés önmagában véve teljes mértékben fájdalom mentes és többnyire már az első kezelést követően érezhető, akár jelentős javulás tapasztalható. Nagyon sokan teljesen meglepődnek, mert sokkal rosszabbra számítottak, ezért nagyon féltek a kezelésünktől. Sokan elmondják hónapokig nem mertek felkeresni minket, mert azt gondolták, nagyon fájdalmas lesz a kezelés, aztán szinte mindenki arról számol be a kezelés végén, hogy teljesen kibírható volt.

Nem durva erőkifejtéssel történik az ízületek csontok közvetlen “kiropogtatása”, hanem energiakezeléssel, masszázstechnikával fellazított izomzat következtében a kezelés során az ízületek kis segítséggel többnyire szinte maguktól helyükre ugranak, gyógyulnak. Kezelésünk célja, az izomzat masszázzsal történő fellazítása után az ízületi blokkokat igyekszünk passzív kimozgatással szakszerűen felszabadítani, ezáltal a csigolyáknak lehetőségük adódik arra, hogy az adott állapotnak megfelelően visszarendeződjenek optimális szimmetrikus állapotukba. A gyógyulást alapvetően a szervezet fogja létrehozni, mi igyekszünk a lehető legtöbb fizikai és energetikai segítséget megadni ehhez. A kezelésnek alapvetően nem célja “ízületi roppanások” előidézése, nem célja az úgynevezett durva “kiropogtatás” A kezelés célja az ízületek szakszerű kimozgatása, mobilizálása, az ízületi blokkok felszabadítása és ennek egy természetes, alkattól ás állapottól függő kísérő jelensége lehet ízületi roppanás, mely teljesen természetes élettani jelenség és bizonyos ízületeinkben napi szinten találkozunk vele.

Az elmúlt több mint 14 év alatt több tízezer sikeres kezelés tapasztalatai alapján a különböző gerincproblémákkal: -derékfájás, -hátfájás, -Lumbágó, -Isiász, -kéz zsibbadás, -ujj zsibbadás- lábba sugárzó fájdalom, -láb zsibbadás, terhességi derékfájás, -idegszál becsípődés, -gerincferdülés, -szédülés, -migrén panaszokkal hozzánk forduló páciensek 80-90-át tudjuk sikeresen gyógyítani általában 3-5 kezeléssel. Mindenkit sajnos mi sem tudunk meggyógyítani, de minden esetben igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni az adott problémától, illetve a leletek átnézését követően azt is meg szoktuk mondani, ha valakinek nem tudunk segíteni, mert olyan kizáró körülményt találunk. Ilyenkor a kezelést nem kell kifizetni.

JAVASOLT ÖLTÖZET – ELLENJAVALLAT


“Kedves Balázs!

Az én történetem 2015 decemberében kezdődött, mikor egyik reggel alig bírtam leszállni az ágyról. Gondoltam a szokásos becsípődés, ami körülbelül évente kétszer előjött és általában néhány nap után távozott is. De ez más volt, a fájdalom nemhogy tompult volna, egyre inkább erősödött és kezdett elviselhetetlenné válni. Kutakodtam a környékünkön a csontkovácsot keresgélve, de igazából senkire nem mertem magam rábízni. Pokoli fájdalmaim voltak a derekamban már napi szinten és elkezdett bal lábamba egyre fokozódóan lesugározni a fájdalom. Ülni, állni is nehéz volt. Kolléganőim rábeszélésére, mivel ilyenkor mindenki fizikoterápiára szokott menni, felkerestem Mátészalkán a reumatológiát 2016 márciusában. CT vizsgálat alapján az LV korongon bal oldalon szétterülő 5 mm-es sérvet állapítottak meg, ami eléri az S1 gyököt, isiász.

Mindezek után jöttek a kezelések sorban, gyógytorna, fizikoterápia, gyógymasszázs. A 3. fizikoterápia után alig bírtam a lábamra állni, lüktető, éles fájdalom hasított bele a lábamba. négy napig feküdtem, ami nálam már nagy bajt jelent, rendszeres futóként, örökmozgóként. Aztán fizikoterápiát kihagyva, meglett a 10 gyógytorna, 10 gyógymasszőr kezelés, picit enyhült a fájdalom, de júniusra ismét visszaestem, a bal lábamba ismét végig igen intenzíven lesugárzott a fájdalom, alig bírtam menni. Visszamentem a reumatológiára. A doktornő mosolyogva közölte velem, hogy műtétet javasol, azt mondta más lehetőségem nincsen, mert le fogok bénulni a lábamra. A műtétet semmiképp sem szerettem volna. Elkeseredésemben elkezdtem keresgélni az interneten, így találtam meg a Budapesti Gerincgyógyító Központot.

2016 decemberében kerültem Menyhárt Balázshoz, ekkor már szinte az egész bal felem a csípőtől végig le a lábszárig borzasztóan fájt, a lábfejem zsibbadt, bicegve tudtam csak járni. Balázs néhány perc beszélgetés után pontosan elmondta mi lesz látható a CT felvételen mindenféle lelet nélkül. Teljesen megdöbbentem. Majd elkérte a CT felvétel lemezét és részletesen elmagyarázta érthetően mi látható a felvételen. Ezt eddig senki nem tette meg. Már az első kezelés sorsfordító volt, a kezelés után megszűnt a lábzsibbadás, tudtam, éreztem, hogy jó kezekben vagyok és már ez biztonságot adott. Összesen öt kezelést vettem fel. A kezelések után fokozatosan maradt el a fájdalom, bár volt egy átmeneti felerősödés, de ezt is elmondta előre, hogy valószínűleg ez fog történni. Alig hittem, hogy egy éves szenvedés után megszabadultam a bal lábamban végig lefutó hasító fájdalomtól.

Az azóta eltelt egy év teljesen panaszmentesen telt el. Az életem visszatért a régi kerékvágásba, rendszeresen futok, tornázom. Persze a reggeli gyógytornákat sem hagyom ki. A fájdalom már a múlté hála Balázsnak érte. Már másnak is ajánlottam a Menyhárt Balázs kezeléseit és itt is akik olvassák e sorokat és iyen jellegű problémái vannak, csak bátorítani tudok mindenkit, ne gondolkozzanak sokáig, keressék fel a Balázst! Megnyugtató, mosolygós személyisége az emberek iránti szeretete, tisztelete és szakmai tapasztalatai bizton mondom a hozzá fordulóknak is, hozzám hasonlóan sorsfordító lehet. Ez úton is szeretnék köszönetet mondani Kedves Balázs! A kezelések nyomán megmenekültem egy gerincműtéttől, visszanyertem életkedvemet, megszabadultam a fájdalomtól, visszakaptam a mozgás szabadságát és örömét. Mindezt az ön magas szintű szakmai tudásának köszönhetem.

Munkájához további sok sikert, jó egészséget kívánok!”

2018. 02. Üdvözlettel: Tóthné Ági ( 52 év)


“Kedves Balázs!

Szeretném megosztani sorstársaimmal a történetemet!

2007-ben, 41 évesen kezdődött a pokol, amikor egyszer úgy ébredtem mint aki elfeküdte a nyakát. Nem javult, egyre erősödött a fájdalom a vállak és a lapocka irányába és még a bal karom is elkezdett fájni ami idővel elviselhetetlenné vált. Neurológia, MR vizsgálat, de már csak nyakmerevítőben tudtam lenni. A 2007-ben készült MR leleten C4-5, és C6-7 nyaki csigolyák közötti discusokon jobb oldali túlsúlyú kiboltosulás, C5-6 közöttin bal oldalon paramediálisan széles alapú, forament is szűkítő 4mm-es porckorongsérvet állapítottak meg.

Erős gyógyszerek, steroid injekciók, fájdalomcsillapítók, ülve alvás mert a fekvés már nem ment. Műtétet javasoltak az orvosok, de mire odajutottam volna, csökkent valamit a fájdalom így nem egyeztem bele a műtétbe. Aztán egyre nehezebben ment minden. Egy tevékeny nap általában nyak és karfájdalommal, zsibbadással ért véget, a házimunka gyötrelem lett, pedig gyors voltam azelőtt. Amikor már nagyon szenvedtem és elfáradtam a fájdalomtól, párszor kaptam infúziós kezelést ami ideig-óráig tartott. Mc-Kenzie torna után kis javulás majd újra a fájdalom. 2013 őszén újabb nyaki MR felvételre küldtek, ahol már a C6-7 porckorongon is széles alapú porckorongsérvet diagnosztizáltak, ahol a korábbi leleten még csak előboltosulás volt látható.

2 évvel ezelőtt már erős derékfájdalmaim is kezdődtek, MR vizsgálatnál már L2-L5-ig porckorongokon előboltosulások láthatóak. A mindennapi házimunka iszonyatos teherré vált. A főzés – amit nagyon szeretek – toporgás, szenvedés lett. A folyamatos ülés sem ment, állni sem tudtam már …mindig támasztottam, fogtam a nyakam. Teljesen kezdtem kimerülni az átvirrasztott éjszakák miatt, ugyanis folyamatosan felébredtem minden mozdulatnál, éles fájdalom hasított a karomba, nyakamba, hátamba. Már mindent kipróbáltam, orvosról orvosra jártam, anatómiai párna, krémek, izomlazítók több csontkovácsot is felkerestem, de csak rövid, átmeneti javulást tapasztaltam. Mindig jött a zsibbadás karomba, ujjaimba amit hiába dörzsölgettem, nem jött vissza bele az élet csak a fájdalom. A munkahelyen sem voltam a régi, a fájdalom vette át az irányítást.

Elkeseredtem, hogy ezek szerint nem fogom megúszni a műtétet. Bújni kezdtem a netet, kőkeményre feszült, fájdalmas izmokkal és könnyes szemmel olvasgattam a további lehetőségekről. Ott találkoztam a gerincgyogyito.hu oldallal. Elolvastam a tapasztalatokat és amit Balázs a kezelésről írt és eldöntöttem, hogy ezt még utoljára ki kell próbálnom mielőtt beleegyezem az operációba. Hozzám hasonló tünetekről, sorsokról írtak, és sikerekről. Elkezdtem reménykedni, lelkesen bejelentkeztem.

Az első találkozás és felmérés után sírva jöttem ki a vizsgálóból. Átnézte a leleteimet részletesen elmagyarázta mi látható a felvételeken de nem igazán tudott biztatni a gyógyító… ez szinte lehetetlen mondta, kevés esélyem van. 2 napig sírtam, majd bejelentkeztem Balázshoz újra. Ha Ő is ezt mondja, akkor elhiszem. Valamiért azonban nem adtam fel! Nagyon örülök, hogy nem adtam fel, ugyanis lassan, de visszakaptam az életemet!! Nagyot sóhajtott ismét látva a leleteimet és az állapotomat, azt mondta, megtesz mindent, nem lesz könnyű de sikerülhet. Nem ígérte, hogy meggyógyulok mert az szinte lehetetlen. De reményt adott és támaszt. Úgy kezdte el a kezelést, hogy valószínűleg lassan haladunk de mindig érzem majd a javulást, a fájdalmam csillapodni fog, még ha átmeneti fájdalomerősödéseket is érezhetek, vagy visszaromlásokat.

Van remény egy élhető, normális életre. Nekem ez volt a minden amit kaphattam!! És érezni kezdtem a javulást. Apró léptek voltak ezek, de hétről- hétre mind jobban lettem. Most ott tartunk, hogy hat-nyolc hét múlva kell jönnöm kontroll kezelésre ami tovább ritkul majd és teljes életet élhetek. Alszom mint a bunda, nincs fájdalmam és rá kell szólni magamra, ha olyasmit csinálok amit nem kellene… mert rávezetett Balázs, hogy nekem kell odafigyelni magamra, mert senki nem fog rajtam kívül…

Tiszta szívemből köszönöm amit tett, és ahogyan tette! Nagyon hálás vagyok érte!”

T. Gabriella 50 éves

További visszajelzések

Scroll Up