BEJELENTKEZÉS: 06 70 / 326-7821 TÉRKÉP

Gyakori erőteljes migrén, tarkótól induló fejfájások, szédülés, gyakorta forgó típusú szédülés, vagy bizonytalanság érzet kiváltó oka az esetek jelentős részében nyaki csigolya eredetű és igen eredményesen gyógyítható.

Migrén, fejfájás kiváltó okai lehetnek:

migrén szédülésA fejfájás és a migrén nagyon változatos formában jelentkezhet életünk során, különböző területeken és sokféle intenzitással. A leggyakoribbak az úgynevezett tenziós fejfájások, ezzel szinte mindenki találkozott már életében és viszonylag rövid idő alatt elmúlik, jól reagál fájdalomcsillapítókra. A másik gyakori fejfájás típus a migrénes, ami többnyire rendszeresen jelentkezik és nehezen csillapítható, sokszor hosszabb ideig eltartó, hangokra és fényre érzékenyen reagáló és a beteget a napi feladatainak ellátásában gátoló állapot.  A kialakulás gyakoriságát befolyásolhatják időjárási frontok, stressz és hölgyek esetében a havi ciklus is. Mindkét fejfájás típus hátterében gyakran a nyaki gerinc elváltozásai állnak. Egy korábbi baleset, a fejet ért trauma, melyekre nem is emlékszünk már, de gyakori a fej valamelyik irányba hosszabb ideig tartó elfordított pozíciója is, például a monitor nem középen van, hosszas telefonálások,  vagy csak szimplán napi sok órányi monitor előtti ülőmunka is kiválthatja. Ilyenkor az izmok is aszimmetrikussá válnak és fájdalmasak, merevek lesznek, romlik a nyak és a fej vérellátása, az idegek is nyomás alá kerülhetnek. Ennek az állapotnak gyakran következménye a fejfájás, migrén. Súlyosabb esetekben már az erős gyógyszerek sem segítenek, kivizsgálások, fájdalomambulancia, de semmi eredmény.

Szédülés, forgó szédülés, bizonytalanság érzet kialakulásának okai lehetnek:

Rohanó világunkban egyre gyakrabban fordul elő hosszabb-rövidebb ideig tartó szédülés, bizonytalanság érzet, ami megkeseríti mindennapjainkat. Ennek oka az esetek jelentős részében a nyaki gerinc és a nyak-vállöv izomzatának elváltozásaiban keresendők. A mindennapi stressz, az ülő munka közbeni helytelen testpozíciók, az ergonómiailag rosszul kialakított, aszimmetrikus  munkaasztal, vagy munkakörülmény, kisebb nagyobb balesetek, sérülések (melyekre sok esetben nem is emlékszünk) és a testmozgás hiánya,valamint a gerinc elváltozásai, -porckorongok kopása, a kisízületek meszesedése, gyulladása mind hozzájárulhatnak a panaszok kialakulásához. Ezek az elváltozások eleinte diszkomfort érzést, egyre gyakoribb fejfájásokat okoznak és sokszor egy legyintéssel elintézzük, mondván „mindenkinek fáj”. Az idő múlásával azonban az izmok a fájdalom hatására egyre görcsösebbé, merevebbé válnak, a panaszaink napról napra erősödnek és a terület vérellátása, beidegzése elégtelenné válik és kialakulhatnak a szédüléssel, bizonytalansággal járó állapotok. Néha elég egy rossz mozdulat, egy helytelenül megválasztott párna, vagy hideghatás (klíma, huzat) és rövid idő alatt kialakulhat a szédülés, bizonytalanság, ritkán forgó szédülés (vertigo). Több más probléma oka is erről a területről indulhat ki: különböző fejfájások, a karokba sugárzó fájdalom, kéz, ujjak zsibbadása esetenként az arcon jelentkező beidegzési zavarok és a nyaki gerincszakasz alsó részén kialakuló fokozott nyaki Lordosis, vagy népnyelv által csak „banyapúpnak” nevezett elváltozás. Ez a sok esetben látványos púp a munkájuk, életvitelük közben hosszú ideig lehajtott fejjel végzett tevékenység következménye, de kialakulása alapvetően öröklött alkatfunkció is egyben. Jellemző például a könyvelőkre, számítógépes munkavégzőkre, kozmetikusokra, fodrászokra, fogorvosokra, de folytathatnánk a sort hosszasan.

Több tízezer eredményes kezelés tapasztalatai alapján kimondhatjuk, hogy az általunk alkalmazott terápia már az első egy két kezelése hatására jelentősen csillapodhatnak a kellemetlen migrénes, szédüléses tünetek és az esetek jelentős részében teljes gyógyulás tapasztalható. A fokozott nyaki Lordózis, vagy népnyelven “banyapúp” állapot és életkor függvényében sok esetben jelentősen korrigálható, de nem minden esetben tüntethető el látványosan, azonban az ebből fakadó élettani szövődmények igen nagy százalékban gyógyíthatóak.

JAVASOLT ÖLTÖZET – ELLENJAVALLAT


“Kedves Menyhárt Balázs!

Évek óta terveztem, hogy természetgyógyász “csontkovács”-hoz fordulok, de akkor még erősebb volt a félelmem mint a fájdalmam. Az ortopéd orvos kb. féléve nyaki gerincsérvet állapított meg nálam. Nagyon rám ijesztetett, hogy sürgősen keressek egy fej-nyak sebészt, más megoldás nincs. Az interneten keresgéltem, és nem tudom miért Kedves Balázs, de úgy éreztem, hogy Ön a legszimpatikusabb és legmegbízhatóbb. Jó volt a megérzésem! Az elmúlt félév során nemcsak javult az állapotom, de energikusabb lettem.

Eleinte heti két alkalom kellett (az elhanyagolt állapot miatt), de már az első kezelése után sokkal jobban éreztem magam. Elmúlt a szédülésem, ami előtte már egy kis fejmozgatásra is jelentkezett. A második kezelés óta nyak alatti “banyapúp”-om is szinte alig látszik – és ezt a környezetem is észrevette. A 4. kezelés után már csak hetente 1-szer mentem, aztán a 6. kezelés után már csak 2 hónap múlva. Mostanra már csak 3 havonta, vagy ha gond van. A legutóbb őrületes fájdalmam állt be hirtelen egy rossz mozdulat után a gerincem közepe táján, még a lélegzés is kínszenvedés volt. Balázs ismét “csodát” tett! A fájdalom teljesen megszűnt a kezelés utáni napon.

A kezelés alatt érzem, ahogy áramlik a gyógyító energia, nem biztos, hogy elhittem volna, hogy van ilyen, ha nem velem történik. A fájdalmat rögtön jelzi a szervezet, de ha jobban érezzük magunkat az valahogy természetes.. Kedves Balázs, köszönöm az eddigieket! Nagyon jó egészséget, sok-sok energiát kívánok rendkívül értékes munkájához!”

Szeretettel üdvözli: L. Ágnes


“Nagyjából 10 éves koromtól kezdődtek a fejfájásaim. Melyek a húszas éveimre sűrűsödtek, intenzívebbek lettek, és szép lassan a migrén is belépett a hétköznapjaimba. A menzesz előtti jelzés – nem mintha nem tudtam volna ezek nélkül, hogy érkezik – akár 5 napig is kitartott. A Quarelin létfontosságú gyógyszer volt számomra. Mely persze csak időnként tompította az érzést, de egyáltalán nem szüntette meg. A gyógyszerhez olyan mértékben hozzászokott a szervezetem, hogy más összetételű gyógyszerek már el sem mulasztották – azaz nem csökkentették a fájdalmat a fejemben – az egyetlen megoldás olykor az izomba adott injekció volt, melyet az éjszakai ügyelet kiérkezése, vagy épp általam felkeresése oldott meg.

Nagy örömömre hallottam, hogy a kerületben, ahol én is lakom, létesült (vagy ki tudja már mióta volt) egy ún. fejfájás ambulancia. Gyorsan be is jelentkeztem, és nagyjából 3 és fél hónapos várakozás után kaptam is időpontot az első konzultációra. Fejtetőtől a talpamig kivizsgáltak, MR vizsgálatra is elküldtek, ahova persze szintén hosszú várakozási idő után be is kerültem. A végeredmény röviden: semmilyen szervi elváltozásom nem volt (azóta sem), több gyógyszerrel kísérleteztünk, hol rettentő drágával, hol nem. Nem használt, végül úgy bocsátott utamra az orvos, hogy tanuljak meg együtt élni ezzel.

Ezzel párhuzamosan jártam az ortopédiára, mivel a nyakam néhány csigolyája kissé nehézkesen működött. Úgy hittem, összefüggésben kell lennie a fejemben zajló eseményekkel. RTG, manuális vizsgálat, és bla-bla történt itt is. A folyamat, ami zavaró számomra, ilyen marad, sőt romlik majd az évek során, műtéttel nem korrigálható, hallottam. Masszírozzam! Ennyi.

2009 tavaszán egy böjtházban találkoztam Balázzsal. Mondhatni véletlenül, hiszen nem én találtam rá. De mivel nincsenek véletlenek, így tudom, itt volt az ideje annak, hogy megoldódjon az évek óta húzódó gondom. 5 alkalommal voltam Balázs remek kezei alatt, és eltűnt a migrénem. Apró fejfájások persze ritkán, de adódnak (melyek egy Algo-flex-szel megoldhatók), de azóta nem kellett elsötétített szobában, síri csöndben szenvednem vízszintes testhelyzetben. Én csak ajánlani tudom, a legnagyobb megelégedéssel!”

2010.01.30.

Köszönettel: S. Zita

További visszajelzések

Scroll Up