Menyhárt Balázs

természetgyógyász, gerincgyógyító

Rólam

1971-ben születtem Debrecenben. Már gyermekkoromban érdekelt a kézrátételes gyógyítás. Édesapám igyekezett inspirálni a fejfájások elmulasztására gyakori sikerrel. Aztán más területekre sodort az élet. Diplomát szereztem és sok év szakmai munka után elkezdtem olyan dolgokkal foglalkozni, tanulni, melyek már régóta foglalkoztattak. További tanulmányok mellett természetgyógyász diplomát szereztem. A gerincproblémák kezelése, gyógyítása nagyon megfogott. Emlékszem 2002 -ben arra az érzésre, amikor abban a pillanatban éreztem, tudtam, nekem ezzel kell foglalkoznom. Nekem ez az utam.

Az emberek jelentős része szenved kisebb-nagyobb gerincproblémáktól és sajnos a korszerű nyugati orvoslás rendszerében nincs hatékony gyógymód ezekre a problémákra. Gerincproblémák gyógyításával 2002 óta foglalkozom. A tanult technikákat, módszereket ötvözve, kiegészítve energetikai gyógyító elemekkel és több tízezer kezelés tapasztalataival egy olyan terápiát szerettem volna kidolgozni, mellyel nagyon hatékonyan és eredményesen lehet a legkülönbözőbb gerincproblémákat meggyógyítani és mindezt a lehető legkevesebb fájdalom árán. Ma már elmondhatom, hogy több mint húsz ezer sikeres kezelés van mögöttem.

Így született meg a Gerincgyógyító Masszázsterápiás kezelés, mint az egyik leghatékonyabb gyógyító módszer és egyben gyakorlatilag közel teljesen fájdalom mentes. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok a pácienseimtől, melyek sok erőt adnak és bizonyítják, hogy jó úton járok. Alapvetően maximalista vagyok a munkám terén. Nem szeretem a zsákbamacska típusú terápiákat. Kezeléseim során már az első-, második alkalommal a páciensem jelentős változásokról, javulásokról számolnak be.

Számomra ez a fontos!

A fájdalmakkal, mint tünetekkel soha nem foglalkozom! Kizárólag azok kiváltó okait igyekszem rendbe rakni, meggyógyítani és ha ez sikerül akkor oka fogyottá válik a fájdalom és elmúlik. A kezeléseimnek egy nagyon kellemes mellékhatása, hogy a fájdalmak egészen gyorsan és tartósan elmúlnak. Valódi értéke azonban még a további romlási folyamatok megállításában, a súlyosabb szövődmények, degeneratív elváltozások kialakulásának megakadályozásában rejlik.

Menyhárt Balázs
természetgyógyász,
gerincgyógyító


„Kedves Balázs!

Az én történetem 2015 decemberében kezdődött, mikor egyik reggel alig bírtam leszállni az ágyról. Gondoltam a szokásos becsípődés, ami körülbelül évente kétszer előjött és általában néhány nap után távozott is. De ez más volt, a fájdalom nemhogy tompult volna, egyre inkább erősödött és kezdett elviselhetetlenné válni. Kutakodtam a környékünkön a csontkovácsot keresgélve, de igazából senkire nem mertem magam rábízni. Pokoli fájdalmaim voltak a derekamban már napi szinten és elkezdett bal lábamba egyre fokozódóan lesugározni a fájdalom. Ülni, állni is nehéz volt. Kolléganőim rábeszélésére, mivel ilyenkor mindenki fizikoterápiára szokott menni, felkerestem Mátészalkán a reumatológiát 2016 márciusában. CT vizsgálat alapján az LV korongon bal oldalon szétterülő 5 mm-es sérvet állapítottak meg, ami eléri az S1 gyököt, isiász.

Mindezek után jöttek a kezelések sorban, gyógytorna, fizikoterápia, gyógymasszázs. A 3. fizikoterápia után alig bírtam a lábamra állni, lüktető, éles fájdalom hasított bele a lábamba. négy napig feküdtem, ami nálam már nagy bajt jelent, rendszeres futóként, örökmozgóként. Aztán fizikoterápiát kihagyva, meglett a 10 gyógytorna, 10 gyógymasszőr kezelés, picit enyhült a fájdalom, de júniusra ismét visszaestem, a bal lábamba ismét végig igen intenzíven lesugárzott a fájdalom, alig bírtam menni. Visszamentem a reumatológiára. A doktornő mosolyogva közölte velem, hogy műtétet javasol, azt mondta más lehetőségem nincsen, mert le fogok bénulni a lábamra. A műtétet semmiképp sem szerettem volna. Elkeseredésemben elkezdtem keresgélni az interneten, így találtam meg a Budapesti Gerincgyógyító Központot.

2016 decemberében kerültem Menyhárt Balázshoz, ekkor már szinte az egész bal felem a csípőtől végig le a lábszárig borzasztóan fájt, a lábfejem zsibbadt, bicegve tudtam csak járni. Balázs néhány perc beszélgetés után pontosan elmondta mi lesz látható a CT felvételen mindenféle lelet nélkül. Teljesen megdöbbentem. Majd elkérte a CT felvétel lemezét és részletesen elmagyarázta érthetően mi látható a felvételen. Ezt eddig senki nem tette meg. Már az első kezelés sorsfordító volt, a kezelés után megszűnt a lábzsibbadás, tudtam, éreztem, hogy jó kezekben vagyok és már ez biztonságot adott. Összesen öt kezelést vettem fel. A kezelések után fokozatosan maradt el a fájdalom, bár volt egy átmeneti felerősödés, de ezt is elmondta előre, hogy valószínűleg ez fog történni. Alig hittem, hogy egy éves szenvedés után megszabadultam a bal lábamban végig lefutó hasító fájdalomtól.

Az azóta eltelt egy év teljesen panaszmentesen telt el. Az életem visszatért a régi kerékvágásba, rendszeresen futok, tornázom. Persze a reggeli gyógytornákat sem hagyom ki. A fájdalom már a múlté hála Balázsnak érte. Már másnak is ajánlottam a Menyhárt Balázs kezeléseit és itt is akik olvassák e sorokat és iyen jellegű problémái vannak, csak bátorítani tudok mindenkit, ne gondolkozzanak sokáig, keressék fel a Balázst! Megnyugtató, mosolygós személyisége az emberek iránti szeretete, tisztelete és szakmai tapasztalatai bizton mondom a hozzá fordulóknak is, hozzám hasonlóan sorsfordító lehet. Ez úton is szeretnék köszönetet mondani Kedves Balázs! A kezelések nyomán megmenekültem egy gerincműtéttől, visszanyertem életkedvemet, megszabadultam a fájdalomtól, visszakaptam a mozgás szabadságát és örömét. Mindezt az ön magas szintű szakmai tudásának köszönhetem.

Munkájához további sok sikert, jó egészséget kívánok!”

2018. 02. Üdvözlettel: Tóthné Ági ( 52 év)


„Kedves Balázs!

Szeretném megosztani sorstársaimmal a történetemet!

2007-ben, 41 évesen kezdődött a pokol, amikor egyszer úgy ébredtem mint aki elfeküdte a nyakát. Nem javult, egyre erősödött a fájdalom a vállak és a lapocka irányába és még a bal karom is elkezdett fájni ami idővel elviselhetetlenné vált. Neurológia, MR vizsgálat, de már csak nyakmerevítőben tudtam lenni. A 2007-ben készült MR leleten C4-5, és C6-7 nyaki csigolyák közötti discusokon jobb oldali túlsúlyú kiboltosulás, C5-6 közöttin bal oldalon paramediálisan széles alapú, forament is szűkítő 4mm-es porckorongsérvet állapítottak meg.

Erős gyógyszerek, steroid injekciók, fájdalomcsillapítók, ülve alvás mert a fekvés már nem ment. Műtétet javasoltak az orvosok, de mire odajutottam volna, csökkent valamit a fájdalom így nem egyeztem bele a műtétbe. Aztán egyre nehezebben ment minden. Egy tevékeny nap általában nyak és karfájdalommal, zsibbadással ért véget, a házimunka gyötrelem lett, pedig gyors voltam azelőtt. Amikor már nagyon szenvedtem és elfáradtam a fájdalomtól, párszor kaptam infúziós kezelést ami ideig-óráig tartott. Mc-Kenzie torna után kis javulás majd újra a fájdalom. 2013 őszén újabb nyaki MR felvételre küldtek, ahol már a C6-7 porckorongon is széles alapú porckorongsérvet diagnosztizáltak, ahol a korábbi leleten még csak előboltosulás volt látható.

2 évvel ezelőtt már erős derékfájdalmaim is kezdődtek, MR vizsgálatnál már L2-L5-ig porckorongokon előboltosulások láthatóak. A mindennapi házimunka iszonyatos teherré vált. A főzés – amit nagyon szeretek – toporgás, szenvedés lett. A folyamatos ülés sem ment, állni sem tudtam már …mindig támasztottam, fogtam a nyakam. Teljesen kezdtem kimerülni az átvirrasztott éjszakák miatt, ugyanis folyamatosan felébredtem minden mozdulatnál, éles fájdalom hasított a karomba, nyakamba, hátamba. Már mindent kipróbáltam, orvosról orvosra jártam, anatómiai párna, krémek, izomlazítók több csontkovácsot is felkerestem, de csak rövid, átmeneti javulást tapasztaltam. Mindig jött a zsibbadás karomba, ujjaimba amit hiába dörzsölgettem, nem jött vissza bele az élet csak a fájdalom. A munkahelyen sem voltam a régi, a fájdalom vette át az irányítást.

Elkeseredtem, hogy ezek szerint nem fogom megúszni a műtétet. Bújni kezdtem a netet, kőkeményre feszült, fájdalmas izmokkal és könnyes szemmel olvasgattam a további lehetőségekről. Ott találkoztam a gerincgyogyito.hu oldallal. Elolvastam a tapasztalatokat és amit Balázs a kezelésről írt és eldöntöttem, hogy ezt még utoljára ki kell próbálnom mielőtt beleegyezem az operációba. Hozzám hasonló tünetekről, sorsokról írtak, és sikerekről. Elkezdtem reménykedni, lelkesen bejelentkeztem. Az első találkozás és felmérés után sírva jöttem ki a vizsgálóból. Átnézte a leleteimet részletesen elmagyarázta mi látható a felvételeken de nem igazán tudott biztatni a gyógyító… ez szinte lehetetlen mondta, kevés esélyem van. 2 napig sírtam, majd bejelentkeztem Balázshoz újra. Ha Ő is ezt mondja, akkor elhiszem. Valamiért azonban nem adtam fel! Nagyon örülök, hogy nem adtam fel, ugyanis lassan, de visszakaptam az életemet!! Nagyot sóhajtott ismét látva a leleteimet és az állapotomat, azt mondta, megtesz mindent, nem lesz könnyű de sikerülhet. Nem ígérte, hogy meggyógyulok mert az szinte lehetetlen. De reményt adott és támaszt. Úgy kezdte el a kezelést, hogy valószínűleg lassan haladunk de mindig érzem majd a javulást, a fájdalmam csillapodni fog, még ha átmeneti fájdalomerősödéseket is érezhetek, vagy visszaromlásokat.

Van remény egy élhető, normális életre. Nekem ez volt a minden amit kaphattam!! És érezni kezdtem a javulást. Apró léptek voltak ezek, de hétről- hétre mind jobban lettem. Most ott tartunk, hogy hat-nyolc hét múlva kell jönnöm kontroll kezelésre ami tovább ritkul majd és teljes életet élhetek. Alszom mint a bunda, nincs fájdalmam és rá kell szólni magamra, ha olyasmit csinálok amit nem kellene… mert rávezetett Balázs, hogy nekem kell odafigyelni magamra, mert senki nem fog rajtam kívül…

Tiszta szívemből köszönöm amit tett, és ahogyan tette! Nagyon hálás vagyok érte!”

T. Gabriella 50 éves


„Kedves Balázs!

Szeretnék köszönetet mondani, hogy megmentett egy nyaki gerinc műtéttől és az iszonyú fájdalmaimtól. Ahogy megígértem, leírom a kálváriámat, remélve, hogy másnak is tanulságos lesz. A betegségem április végén kezdődött. A bal lapockám alatt időnként erős, hasító fájdalom jelentkezett. Azt hittem, csak meghúzódott. Azonban, ahogy múlt az idő, a fájdalom egyre erősödött és állandósult, nem reagált fájdalomcsillapítókra sem. Elmentem a háziorvoshoz, aki felírt gyulladáscsökkentőt, izomlazítót és másfajta fájdalomcsillapítót. Azt mondta, ha nem javul, menjek vissza, ad beutalót reumatológiára. Közben egy ismerősöm javaslatára elmentem egy vietnami orvoshoz, aki elektromos akupunktúrával próbálta csillapítani az akkorra már szinte elviselhetetlen fájdalmamat. Nem használt semmit, sőt a fájdalom már kisugárzott az egész karomba és zsibbadt is. Már nem tudtam lefeküdni sem. Ülve, kezemet felpolcolva vártam az ágyamban, mikor lesz már reggel.

Visszamentem a háziorvoshoz és megkaptam a beutalót a reumatológiára. Ott másfajta, erősebb gyógyszereket kaptam, kábító fájdalomcsillapítót, amitől legalább éjszaka elbódultam egy kicsit, de a fájdalmat nem igazán csillapította. Elküldtek röntgen vizsgálatra, aztán fizikoterápiára, de ez is csak erősítette a fájdalmat. A szteroid injekció sem segített. Ekkor kaptam beutalót az idegsebészetre, ahol  MRI vizsgálatra küldtek.

Közben az interneten megtaláltam a gerincgyogyito.hu oldalát. Felhívtam és nagyon kedves hölgy adott felvilágosítást arról, hogy mivel foglalkoznak. Röviden megbeszéltük a problémámat és következő hétre már kaptam is időpontot. Akkor találkoztam Balázzsal, aki türelmesen és kedvesen elmagyarázta nekem, hogy milyen módszerrel kezelik Ők a gerincsérvet és mi történik a műtétnél. Engem teljesen meggyőzött és az első kezelésre is sor került.

Másnap mentem az MRI-re, ami két nyaki gerincsérvet mutatott ki. A leletet még aznap visszavittem az idegsebészetre. Az orvos azt mondta, hogy azonnal meg kell műteni, mert lebénulhat a kezem. Kérdésemre közölte, hogy semmi más megoldás nincs és, ha vállalom a műtétet, már adja is az időpontot. Nem kértem időpontot. A reumatológusnak elmondtam, hogy a gerincgyógyító központba járok kezelésre, de ő azt mondta, hogy ez nagyon veszélyes és egyáltalán nem javasolja, hogy oda járjak. Kétségbeesve hívtam Balázst, hogy mit mondtak. Ő nem lepődött meg ezen. Azt mondta már sokszor találkozott ezzel a véleménye. Megnyugtatott és újra átbeszéltük a dolgot. Úgy döntöttem, folytatom a kezelést. Azóta is járok és nagyon örülök, hogy így döntöttem. Nagyon lassan javult, de már néhány kezelés után érezhető volt, hogy jelentősen csökken a fájdalom, már tudtam aludni éjszaka és, mivel a gyógyszerek nem használtak, nem is szedtem semmit.

Augusztus közepére értük el azt, hogy a gyulladás lement és a fájdalom teljesen elmúlt. Szeptemberben, valószínűleg egy markáns front hatására visszatért a fájdalom, de ez már 1-2 kezelés után csökkent. Balázs javaslatára elkezdtem a gyógytornát és már csak 2 havonta járok kezelésre, majd remélhetőleg egyre ritkábban.

Nagyon sok kitartás és bizalom kellett ahhoz, hogy eddig eljussak. Ezért még egyszer köszönöm Balázsnak, hogy tartotta bennem a lelket, a tanácsait, az odaadó munkáját, kedvességét és türelmét. Nagyon örülök, hogy megmenekültem egy nyaki gerincsérv műtéttől. Bízom benne, hogy az időnkénti kezelések, a gyógytorna és a kíméletes életmód hatására még sokáig élvezhetem fájdalommentesen az életet.

Remélem, hogy ez a kicsit hosszúra nyúló történet másoknak is segít abban, hogy lássák, nem csak a műtét az egyetlen, üdvözítő módszer a sérv gyógyítására, ahogy azt az orvosok többsége állítja.”

Hálás köszönet mindenért, H. Erika


„Kedves Balázs

…….A problémák 2009 tavaszán kezdődtek nálam. Folyamatosan fájt a jobb karom, fájt a hátam jobb oldalon, éles, szúró fájdalommal, állandóan azt nyomogattam, de nem múlt el. Egy május végi hajnalon nem tudtam felkelni. Iszonyú fájdalom szegezett az ágyhoz, mintha egy kést döftek volna a hátamba. Levegőt is alig kaptam. Hívtam az ügyeletet, fájdalomcsillapító injekció, majd két nap múlva újra ügyelet, erősebb fájdalom csillapító, majd amikor ez sem használt, jött a reumatológia, ahol már szinte a földön fetrengtem a fájdalomtól. A diagnózis: idegbecsípődés lehet, vagy gyulladás, ez okozhat ilyen erős fájdalmat. Kaptam gyógyszereket, de semmi sem segített. Közben lebénult a jobb karom, és az utolsó két ujjam és a fájdalom már elviselhetetlen volt. Ekkor már Contramalt és Lyricát is szedtem és olyan voltam, mint az alvajáró, de a fájdalom még ezeken is átjött. Eltelt kb. 1 hónap, amikor kérésemre MR vizsgálatot kértek, ami kimutatta, hogy 5! nyaki gerincsérvem van különböző állapotban, ez okozza a bajokat. Innentől aztán volt infúzió, injekció, fizikó, torna, gyógyszerek. Hónapokba telt, mire a kezem és az ujjaim nagy nehezen javultak valamit, de a zsibbadás megmaradt és fájt a karom is , de talán elviselhetőbben. Ami megkeserítette az életem, hogy a nyakam állandóan fájt, alig bírtam fordítani a fejem, hátranézni és fájt a hátam is a jobb oldalon, mintha a kést valaki benne felejtette volna!

Balázst teljesen véletlenül ez év tavaszán találtam meg a neten a gerincgyogyito.hu oldalon. Rákattintottam a kéz-ujj zsibbadás címszóra és kb. 10 perc múlva már hívtam is és pár nap múlva már vitt a vonat hozzá. Balázs azt mondta, nagyon súlyos az állapotom, nem ígér semmit, de megpróbál mindent kihozni ebből a helyzetből, amit csak lehet!

Az első kezelés fájdalmas volt, de nem fájdalmasabb mint a mindennapjaim akkor már. Féltem is nagyon, hisz az orvosom nem tudott erről az akciómról, ill még korábban azt mondta, egyáltalán nem javasolja a hasonló gyógymódokat. De éreztem, hogy minden érintés, minden mozdulat jól esik. A fiam is egyre biztatott, higgyek és bízzak benne és meglátom, jó lesz! Nyolc alkalommal voltam kezelésen, amikor Balázs úgy döntött, most tartsunk szünetet. Mi változott? Jelentősen jobb lett a helyzet a kezeimmel, a hátamban a kés még érezteti nagyon enyhén a jelenlétét, jóval elviselhetőbb szinten és a nyakam NEM , ill. ALIG fáj! Újra tudom forgatni jobbra-balra, hátra tudok nézni, tudok tolatni! Ami még a kezelés mellett okvetlenül szót érdemel, az Balázs mindig mosolygós, biztató, erőt adó egyénisége, amiért külön köszönet és örök hála a szívemben.

Kívánok Balázsnak továbbra is kitartást és erőt, egészséget áldásos munkájához és még egyszer nagyon köszönöm, hogy visszaadta az életkedvemet!”

Szeretettel üdvözlöm: Dr. Major Gyöngyi

További visszajelzések