A terhességi derékfájás, illetve hátfájás a terhesség első felében igen hatékonyan és eredményesen gyógyítható!

Terhességi derékfájás

Áldott állapotban lévő kismamák gyakran panaszkodnak egyre erősödő derékfájdalmakról. Ennek oka, hogy már a terhességbe úgy kezdenek bele, hogy nincs rendben a derekuk, nincsenek helyükön a csigolyák. Gerincferdülés, keresztcsonti elmozdulás, hátfájás, derékfájás tapasztalható már terhesség megkezdése előtt.

A terhesség előre haladásával a has megnövekszik, a súlypont előre eltolódik és ezáltal egyre jelentősebb aszimmetrikus terhelés kerül az egyébként is szimmetrikus állapotukból kimozdult lumbális csigolyákra és a keresztcsonti SI ízületre. Ennek következtében egyre erősödő hát és derékfájdalmak tapasztalhatók. A szülés alatt további jelentős terhelésnek van kitéve a keresztcsonti ízület. Majd a szülés követően a baba emelgetéséből fakadó terhelés következtében további fájdalmakkal jár, figyelembe véve a csöppség súlyának jelentős gyarapodását.

Mindez gyakorlatilag megelőzhető lenne az időben alkalmazott Gerincgyógyító Masszázsterápiával. A terhesség kezdete előtt, illetve az első 3 hónapban teljesen rendbe hozható, helyre állítható a vázrendszerben a szimmetria. A terhesség teljes időtartamában nem alakulnak ki hát és derékfájdalmak és maga a szülési folyamat is jelentősen könnyebb. Több ezer kismamának segítettünk már az évek alatt igen sikeresen. Hazánkban nagyon kevesen hajlandóak foglalkozni kismamákkal, melynek általában a félelem az oka. Az általunk alkalmazott terápia semmilyen negatív hatással nincs a magzat fejlődésére, sőt ha a kismama fájdalmain tudunk segíteni az pozitívan hat a babára is. A kezeléseket az 5. hónap végéig lehet alkalmazni. A szülést követően az esetleges műtéti beavatkozások gyógyulását követően a kialakult gerinc elváltozások könnyedén visszaállíthatók és mindenfajta további gerincprobléma kialakulása megelőzhető.

JAVASOLT ÖLTÖZET – ELLENJAVALLAT


„Kedves Balázs!

Ez úton szeretném megköszönni a rengeteg segítséget, amit a kezelések során kaptam, és egyben a saját tapasztalatomat megosztani a gerincgyógyítással kapcsolatban. Ugyanis nekem rengeteget segített, hogy már a várandósság előtt eljutottam Önhöz. A kezelések hatására sokkal könnyebb lett a menstruációm és ez kihatott  a várandósságomra is. Egyáltalán nem kínzott hátfájás és nagyon jól és könnyedén tudtam hajolgatni. A baba ahogy növekedett hiába nyomta a medencecsontomat egyáltalán nem okozott fájdalmat, pedig a rendbe tétel előtt, nem várandósan is állandó problémám volt az elviselhetetlen fájdalom. Saját példámon keresztül csak ajánlani tudom mindenkinek, aki kisbabát tervez vagy vár, hogy menjen el kezelésre mert nagyon sokat segít.

Várandósságom nagyon könnyű és probléma mentes volt, egyáltalán nem éreztem nehéznek az utolsó időszakot sem. Szülésnél pedig megkönnyítette a helyzetem, hogy rendben voltak a csontjaim. Ez sokat segített abban, hogy tudjam szülés után mi, miért fáj. Ezért nem is okozott problémát, hogy elviseljem a fájdalmat. Amint letelt a hat hét alig vártam, hogy újra mehessek kezelésre. Azóta nagyon könnyen tudom emelgetni a kisbabámat, a sántikálva járás egyszerűen megszűnt már az első kezelés után, az újra jelentkező keresztcsontfájdalmam pedig szinte azonnal elmúlt.

2018. április
Üdvözlettel:
Krisztina, 5 hónapos kislány anyukája”


„Kedves Balázs!

Mellékelve küldöm a történetem leírását és ezúton is megköszönöm a gyógyító, lelkiismeretes munkáját! Örömmel tudatom, hogy kisfiam 2010. április 29-én egészségesen, természetes úton megszületett. Az alábbi történetemet elsősorban kismamáknak ajánlom, illetve olyan hölgyeknek, akik gyermekvállalás előtt állnak. Mikor 20 hetes várandós voltam, becsípődött a gerincembe egy ideg, mely a fenék tájékon erős fájdalmat okozott. Már korábban is volt ilyen problémám, amelyet fájdalomcsillapítóval és izomlazítóval eredményesen kezeltek, de terhesség miatt ez most nem jöhetett szóba. Mivel a fájdalmaim egyre csak erősödtek, felkerestem a háziorvost, aki azt tanácsolta, hogy próbáljak meg valamiféle alternatív megoldást keresni.

Innentől kezdve indult el a kálváriám: Szedtem homeopátiás szereket, gyógytornász járt hozzám, voltam egy u.n. „csontkovácsnál”, próbálkoztam az Ormos Intézetnél (ahol a terhességemre való hivatkozással elutasítottak), javaslatra használtam különböző krémeket, tapaszokat. Egyértelműen azt tapasztaltam, hogy „óvakodnak” a kismamák gyógyításától egy esetleges komplikációtól félve. Egy hónap elteltével átmenetileg megszűnt a fájdalom, de néhány nap múlva a másik oldalon ismét jelentkezett a becsípődés, még fokozottabb, elviselhetetlen fájdalommal. Nem tudtam egyáltalán feküdni, menni is nehezen, ülni csak labdán. Többen mondták, hogy a baba miatt mozognak a csontok, együtt jár a terhességgel és elmúlik majd, de én tudtam, hogy ez korábbi eredetű probléma.

Mindenhol olvastam, hogy a kismamáknak a legszebb időszak a második harmad, hát nekem ez borzasztó volt. El nem tudtam képzelni ebben a helyzetben, hogyan fogom megszülni, majd ellátni a kisbabámat. A nőgyógyászom sem kecsegtetett semmi jóval, hiszen még a vizsgáló asztalról is ketten „szedtek le”. Közel két hónapnyi szenvedés után 5 hónaposan a férjem rátalált Balázs honlapjára, akit azonnal fel is kerestünk. Már a telefonbeszélgetés során is nagyon segítőkész és szimpatikus volt. Az első találkozásunkkor megállapította, hogy az egyik csigolyám valószínűleg 6-8 mm-t kimozdult és ez okoz elég nagyfokú gyulladást.

Az előrehaladott terhesség miatt akkor már korlátozott volt a lehetőség a csontok kimozgatására. Balázs azt mondta, hogy mindent elkövet, hogy enyhítse a fájdalmamat. A probléma ott kezdődött, hogy még a vizsgálóasztalra felfeküdni sem tudtam, úgyhogy ülve próbált néhány szakszerű „fogást” végezni rajtam. A kezelés után kérte, 3 nap múlva tájékoztassam, hogy elindult-e valami gyógyulási folyamat, mert akkor tud segíteni.

Bevallom őszintén, nem hittem, hogy ekkora fájdalmat gyakorlatilag minimális kezeléssel enyhíteni lehet. Éjszaka már le tudtam feküdni az ágyra és másnap is egy kicsit már jobb volt. Ezt követően még 3 alkalommal voltam Balázsnál és óriási léptékben javult az állapotom. A 4. kezelés után Balázs úgy nyilatkozott, hogy a várandóság miatt többet nem tehet, ideiglenesen „összerakott”, de szülés után véglegesen helyreállítja a szimmetriát a csigolyáimban. A becsípődés szörnyű érzése megszűnt, már csak azt kellett kivárni, hogy a nagyfokú gyulladás felszívódjon. A terhességem 9. hónapjára olyan jól éreztem magam, a nőgyógyászom is csak csodálkozott, hogy így rendbe jöttem és természetes úton megszültem a kisfiamat.

Összegezve elmondhatom, hogy Balázs csodát tett velem. Mindvégig biztonságban éreztem magam és a kisbabámat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy bizalommal vegye igénybe Balázs segítségét és megtapasztalja az Ő gyógyító képességét.”

2010. 05. 31.

Köszönettel: Dudásné Farkas Emese

További visszajelzések