BEJELENTKEZÉS: 06 70 / 326-7821 TÉRKÉP

Az ujj zsibbadás, illetve kéz zsibbadás tünetek kiváltó okai az esetek jelentős részében nyaki csigolya eredetűek.

kéz ujj zsibbadás, ujj zsibbadásKülönböző fejsérülések, esések, balesetek, melyekre sok esetben már nem is emlékszünk, tartós ülőmunka, stb., a csigolyák közötti ízületek húzódásához, széttolódásához vezetnek nyaki és koponyaalapi területeken. Az idő múlásával a nyak bemerevedik és elmeszesedik, mely az ízületi mozgástér beszűküléséhez vezet. Sok esetben látványos púp, nyaki lordózis figyelhető meg a nyak alsó részén hátulról. Ezek sokszor nem csak helyi, nyaki fájdalmakat hoznak létre. A nyaki csigolyák közül kilépő karvezérlő idegek működését közvetlenül blokkolhatják.

Karba lesugárzó fájdalmat hozhatnak létre, a kar zsibbadását, leggyakrabban valamelyik kéz külső három vagy belső három ujjának zsibbadását, valamint sok más tünetet és megbetegedést okozhatnak, melyek a nyaki szakaszon található idegközpontok stimulációjának következményei. Az ujjak, a kéz és a kar zsibbadását ritkán okozhatja neurológia megbetegedés is. Gyakran hivatkoznak az a Alagút Szindrómára, mely tapasztalatim szerint igen ritka.

Több ezer kezelés tapasztalati alapján a Gerincgyógyító Masszázsterápiával igen hatékonyan lehet a fenti tünetek kiváltó okait gyógyítani és ezáltal a tüneteket tartósan megszüntetni. A nyaki lordózis, vagy púp látványosan kiegyenesedik.

JAVASOLT ÖLTÖZET – ELLENJAVALLAT


“Kedves Balázs

…….A problémák 2009 tavaszán kezdődtek nálam. Folyamatosan fájt a jobb karom, fájt a hátam jobb oldalon, éles, szúró fájdalommal, állandóan azt nyomogattam, de nem múlt el. Egy május végi hajnalon nem tudtam felkelni. Iszonyú fájdalom szegezett az ágyhoz, mintha egy kést döftek volna a hátamba. Levegőt is alig kaptam. Hívtam az ügyeletet, fájdalomcsillapító injekció, majd két nap múlva újra ügyelet, erősebb fájdalom csillapító, majd amikor ez sem használt, jött a reumatológia, ahol már szinte a földön fetrengtem a fájdalomtól. A diagnózis: idegbecsípődés lehet, vagy gyulladás, ez okozhat ilyen erős fájdalmat. Kaptam gyógyszereket, de semmi sem segített. Közben lebénult a jobb karom, és az utolsó két ujjam és a fájdalom már elviselhetetlen volt. Ekkor már Contramalt és Lyricát is szedtem és olyan voltam, mint az alvajáró, de a fájdalom még ezeken is átjött. Eltelt kb. 1 hónap, amikor kérésemre MR vizsgálatot kértek, ami kimutatta, hogy 5! nyaki gerincsérvem van különböző állapotban, ez okozza a bajokat. Innentől aztán volt infúzió, injekció, fizikó, torna, gyógyszerek. Hónapokba telt, mire a kezem és az ujjaim nagy nehezen javultak valamit, de a zsibbadás megmaradt és fájt a karom is , de talán elviselhetőbben. Ami megkeserítette az életem, hogy a nyakam állandóan fájt, alig bírtam fordítani a feje, hátranézni és fájt a hátam is a jobb oldalon, mintha a kést valaki benne felejtette volna!

Balázst teljesen véletlenül ez év tavaszán találtam meg a neten a gerincgyogyito.hu oldalon. Rákattintottam a kéz-ujj zsibbadás címszóra és kb.10 perc múlva már hívtam is és pár nap múlva már vitt a vonat hozzá. Balázs azt mondta, nagyon súlyos az állapotom, nem ígér semmit, de megpróbál mindent kihozni ebből a helyzetből, amit csak lehet!

Az első kezelés fájdalmas volt, de nem fájdalmasabb mint a mindennapjaim akkor már. Féltem is nagyon, hisz az orvosom nem tudott erről az akciómról, ill még korábban azt mondta, egyáltalán nem javasolja a hasonló gyógymódokat. De éreztem, hogy minden érintés, minden mozdulat jól esik. A fiam is egyre biztatott, higgyek és bízzak benne és meglátom, jó lesz! Nyolc alkalommal voltam kezelésen, amikor Balázs úgy döntött, most tartsunk szünetet. Mi változott? Jelentősen jobb lett a helyzet a kezeimmel, a hátamban a kés még érezteti nagyon enyhén a jelenlétét, jóval elviselhetőbb szinten és a nyakam NEM , ill. ALIG fáj! Újra tudom forgatni jobbra-balra, hátra tudok nézni, tudok tolatni! Ami még a kezelés mellett okvetlenül szót érdemel, az Balázs mindig mosolygós, biztató, erőt adó egyénisége, amiért külön köszönet és örök hála a szívemben.

Kívánok Balázsnak továbbra is kitartást és erőt, egészséget áldásos munkájához és még egyszer nagyon köszönöm, hogy visszaadta az életkedvemet!”

Szeretettel üdvözlöm: Dr. Major Gyöngyi


“Soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet, de megtörtént. Mikor olvastam a történeteket, hogy ki milyen problémával fordult Balázshoz és meggyógyult nem akartam elhinni, de reménykedtem. Nyaki gerincsérvet diagnosztizáltak nálam már az első alkalommal mikor elmentem az orvoshoz. Majd elküldtek MR-re ,hogy biztosak legyenek benne, és felmérhessék a baj súlyosságát. Akkor már egy hónapja szenvedtem. A jobb karom folyamatosan zsibbadt, nem tudtam fogni vele rendesen, mindig úgy éreztem mintha le jegelték volna. Nem tudtam fogatni a nyakamat és bármilyen mozdulat fájdalmat okozott. Nem tudtam ülni, feküdni csak állva volt jó. Több mint egy hónapig nem tudtam aludni a fájdalomtól.

Az orvosoktól sem kaptam túl sok biztatást, szedjek fájdalom csillapítót, és ha meglesz az eredmény valószínűleg műteni kell. Ismerősöktől hallottam, hogy léteznek olyan emberek, akik azzal foglalkoznak hogy helyre rakják a gerincemet. Elkezdtem keresgélni a neten és megtaláltam Balázst. Bizakodni tudtam csak, nem akartam műtétet és gyógyszereket szedni életem végéig. Elmentem. Azóta minden megváltozott. Elszállt a fájdalom és egyre jobban érzem magam. Az első két kezelés után még nem éreztem semmit, a 3.-4. kezelésnél éreztem, hogy szűnik a fájdalom már tudtam aludni. Az 5. és 6. kezelések között egyre javult az állapotom és ma már nem fáj semmim. Ma már csak azért megyek vissza, hogy szintben tartsuk a gerincemet.

Mikor visszavittem az MR eredményemet az orvoshoz , aki a műtétet javasolta és megnézte nem akarta elhinni, hogy nem fáj semmim. Értetlenül állta dolog előtt, hiszen ilyen sérvnél kellene, hogy fájjon. Nem akarta elhinni. Elmondtam neki hogy járok kezelésre a gerincgyógyító központba és azóta fokozatosan elmaradtak a panaszaim. Csodálkozva hallgatta és azt javasolta folytassam a kezeléseket. Hiszen ha jobban érzem magam akkor ne hagyjam abba. Ő nem tudna mást mondani csak azt, hogy a leleteimet nézve egyből sebészhez küldene, és nem igazán érti, miért nem fáj semmim. Azt mondta ez lehetetlen. Szerencsére nem az! Mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el ide, ne egyből a műtétre gondoljon. Egy próbát megér a dolog! Én is így kezdtem és most már tünet mentes vagyok. Nagyon köszönöm Balázsnak. Köszönöm a szakértelmét a kedvességét és azt, hogy újra teljes életet élhetek, fájdalmak nélkül!”

V. Erzsébet


“Nagy Józsefné 55 éves kozmetikus vagyok.
5 éve diagnosztizálták nyaki sérvemet, ami az ujjaim erőtlenedését és zsibbadását okozta. Az orvosok szerint nem lehet tenni semmit, csak nyaki tornával próbáljam karban tartani. (Eredménytelenül.) Kis enyhülést egy hosszú masszázskúra hozott. Egy idő után újra jelentkezett a zsibbadás.

Egy vendégem sikeres kezelése utáni ajánlására jelentkeztem én is. Alig akartam elhinni, hogy már a 2. alkalom után megszűnt a zsibbadás, (ami éjszaka volt leginkább) ezáltal jobban is aludtam. Minden kezelés után egyre könnyebbnek és erősebbnek éreztem magam, ami azóta is tart. Mindez 5 kezeléssel volt elérhető.

Lényegesen jobban érzem magam , és ezt köszönöm Menyhárt Balázsnak !!”

2008.07.07.

Köszönettel: Nagy Józsefné

További visszajelzések

Scroll Up