BEJELENTKEZÉS: 06 70 / 326-7821 TÉRKÉP

Az Isiász igen hatékonyan és eredményesen gyógyítható.

IsiászAz isiászt (Lumboitid Isiász), vagy más néven ülőideg zsábát a Lumbális 4-es illetve 5-ös csigolya elmozdulása okozza. Az L4-L5 csigolyák közül lép ki a lábvezérlő ideg. Az L5-S1 csigolyák közül pedig az S1 ülőideg pálya indul.

Panaszai az L4-es csigolya elmozdulása esetén az egyik, vagy mindkét lábba lesugárzó fájdalom, illetve az egyik vagy mindkét láb különböző területeink a zsibbadása. Ez lehet többek között a comb külső részének, a lábszár térd alatti szakaszának, a lábfej külső élének, illetve a lábujjak zsibbadása. Az L5-ös csigolya elmozdulása az ülőideg becsípődését okozhatja. Leggyakoribb tünetei: a keresztcsont környéki erőteljes fájdalom, keresztcsonti irányából oldalra a csípő irányába, vagy farokcsontba történő kisugárzó fájdalom, forgókba sugárzó fájdalom, illetve ágyékban lesugárzó fájdalom.

A fenti tünetek kiváltó oka súlyosabb esetben gerincsérv is lehet.

Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy szinte minden isiászt hosszú ideje fennálló, egyre erősödő derékfájás előzött meg. A szervezet régóta ‘jelzett’, hogy gond van és ha nem csinálunk vele ‘valamit’ komoly következmények lesznek. Sok ezer kezelés tapasztalatai alapján a Gerincgyógyító Manuálterápia segítségével igen hatékonyan lehet az isiász kiváltó okát megszüntetni és visszaállítani a vázrendszer teljes egészét a szimmetriába. Általában már az első kezelést követően jelentősen csökkennek a kínzó fájdalmak. Ilyen esetekben javasolt lehetőleg minél hamarabb elkezdeni a kezelést, mert tünetek kialakulása elején sokkal hatékonyabban lehet megállítani az egyre súlyosbodó folyamatot és megszüntetni a fájdalmakat. Sajnos a fájdalomcsillapító, izomlazító gyógyszerek, injekciók alkalmazása nagyon veszélyes. Mindamellett, hogy súlyos mellékhatásokkal járhatnak a kialakult problémán semmit nem segítenek, csak a tüneteket igyekeznek enyhíteni, átmenetileg kikapcsolni.

Azonban attól, hogy a problémáról nem veszünk tudomást, mert a jelzésrendszert, a fájdalmat kikacsolták ideiglenesen, az még ott van. Attól, hogy leverjük a falról a tűzvédelmi szirénát, mert borzasztó hangosan szól és nem hagy minket dolgozni, attól még jön a tűz!!! Azért jelez, fáj, hogy ne terheljük erőteljesen. Tapasztalatok szerint az tüneti kezelések nemhogy gyógyítanának, hanem gyakran a problémák súlyosbodásához, további szövődmények kialakulásához vezetnek.

JAVASOLT ÖLTÖZET – ELLENJAVALLAT


“Kedves Balázs!

Alaposan végiggondolva az isiászom történetét, úgy gondolom, hogy az első figyelmeztetést 2009. júniusában adta a szervezetem, amikor is a bal térdem szinte egyik óráról a másikra gyakorlatilag használhatatlanná vált kereken egy hét időtartamra. A gyulladás és a vele járó fájdalom erre az időszakra gyakorlatilag mozgásképtelenné tett. Elmúlt, orvos is látta, táplálék kiegészítő szedését javasolta. Mintegy három hónappal később szinte naponta változó erősségű derékfájás jelentkezett, a bal combizomzat enyhe zsibbadásával és nehéz járással. Ezt a nehéz járást úgy tudom pontosítani, hogy akaratlagosan kellett vezényelnem a bal lábam mozgását. Járás közben talán száz méterenként meg kellett pihenni. Fájdalomcsillapítót szedtem.

Ez év januárjában a fájdalmak oly mértékben fokozódtak, hogy a háziorvosunk egy sor vizsgálatra küldött el. ( rtg. UH, csontizotóp vizsgálat, teljes körű labor, valamint a karcinóma kezelésem okán, soron kívüli urológiai vizsgálat) A vizsgálati eredményeim jók, az orvosi vélemény ideg becsípődés. Felírtak izomlazítót, valamint egy erős fájdalomcsillapítót. A gondom csak annyi volt, hogy nem nagyon tudtam járni, nem tudtam pihenni, fotelban ülve kínlódtam át az éjszakákat és egyre nehezebben tudtam megmozdulni. Miután a fájdalom elviselhetősége miatt folyamatosan növelni kellett a fájdalomcsillapító adagot, arra az elhatározásra jutottam, hogy az interneten keressek tanácsot a magam számára. A keresőbe beütöttem az “ischias lumbágó” fogalmat és a kereső több száz találatot jelzett, én az első helyen megjelenő gerincgyogyito.hu honlapot nyitottam meg és elolvastam a honlapon talált anyagokat, majd bejelentkeztem az első kezelésre.

A rendelő előterében várakozva egy általam fel nem ismert régi munkatársam szólított meg és elmondta, hogy a felesége valamilyen ok miatt nem tudta a nyakát forgatni és a 2-3 kezelés után ez az állapot megszűnt, tehát a kezelés eredményes volt. Az ismerősöm felesége után következett az én kezelésem, ami közben és utána nagyon korrekt tájékoztatást kaptam arról, hogy jelentősebb javulást állapotomon várhatóan a 4. kezelés után fogok érezni. Az előrejelzés jó volt, minden kezelés után javult az állapotom, a harmadik kezelés után abba tudtam hagyni a fájdalomcsillapítók szedését és ismét legalább az ülve végzendő munkámat is el tudtam látni. Az 5. kezelés után a lábam zsibbadása és a combizom fájdalom megszűnt. Dicsekszem: március közepén egy baráti társasággal bejártuk Prágát! Ma már csak két – három havonta igénylek egy-egy állapotfenntartó kezelést.

Én nagyon örülök, hogy Menyhárt Balázs gerincgyógyítóval találkozhattam 66 éves koromban.”

Tisztelettel: N. Sándor, okl. mérnök, felnőttoktatási szakértő


“Annyira fájt a hátam, hogy ülni is alig bírtam. Bármilyen mozdulatkor éles fájdalmam volt. Úgy éreztem, hogy az izmaim teljesen be vannak feszülve. Hiába próbáltam kihúzni magam, kipárnázni a derekam, nem segített. Aludni is alig bírtam, akárhogy feküdtem fájt. Minden mozdulat, vagy nyújtózásnál éles fájdalmat éreztem.

Az első kezelés után nagyon jól éreztem magam, hogy fájdalom nélkül tudtam mozogni, de egy pár nap után vissza tért a fájdalom, ami fokozatosan csökkent. Már az üléskor nem jelentkezett a fájdalom, csak mikor mozgattam, nyújtóztattam a hátam. A második kezelés után a hatása még tovább tartott, és azt vettem észre, hogy ha mozogtam nem fájt. A harmadik kezelésen csak most voltam, de mintha kicseréltek volna. Nem gondoltam, hogy ilyen könnyen elmúlik a fájdalom, mert már elég régóta halogattam a dolgot, és csak akkor mentem a kezelésre, mikor már tényleg kibírhatatlan volt. Kár volt addig várni vele, amíg ilyen komoly problémát okozott.”

Köszönettel: Gimesy Piroska

További visszajelzések

Scroll Up