Gerincsérv, vagy porckorongsérv gyógyítása operáció nélkül!

A gerincsérvek, porckorongsérvek 80-90%-a igen eredményesen és hatékonyan gyógyítható!

gerincsérv gyógyítása, gerincsérv kezelése, porckorongsérv gyógyítása, porckorongsérv kezelése

A már kialakult porckorongsérvek, vagy akár a kiszakadt gerincsérvek, vagy a sérvet közvetlenül megelőző előboltosulások, -protrusio-k jelentős hányada, 2002 óta elvégzett több tízezer sikeres kezelésen alapuló tapasztalataink alapján 80-90%-ban hatékonyan és eredményesen gyógyítható az általunk alkalmazott terápiával. Ebbe beletartoznak jelentős százalékban a már operációra kiírt, de még járóképes állapotban lévő betegek is.

Ezáltal az esetek döntő többségében elkerülhető az operáció!

Tehát nem kell beletörődni a fájdalomba és nem feltétlen kell szike alá feküdni, mert a gerincsérv megfelelő kezelése által tartósan és jelentős mértékű javulás, többnyire teljesen tünetmentes állapot állítható vissza.

Ha a gerinc szimmetriában van, a csigolyatestek között lévő porckorongra közel párhuzamos, szimmetrikus terhelés kerül. Ha ez valamiért megváltozik, például: gerincferdülés, görnyedt tartás, traumatikus sérülésekből fakadó csigolya elcsúszás, vagy ülőmunka, -mozgásszegény életmódból, stb. fakadó beszűkülés következtében a csigolyatest egyik oldalára jóval nagyobb, aszimmetrikus terhelés kerül. A csigolyatestek tartósan fennálló aszimmetrikus terhelése, vagy hirtelen bekövetkező nagy terhelés, -trauma okozza a porckorong külső porcos kötőszöveti felszínének előboltosulását, vagy megrepedését, mely elváltozás elkerülhetetlenné teszi a későbbi gerincsérv kezelését. Az idő múlásával tapasztalható folyamatos terhelésre a porckorongban lévő (lengéscsillapító szerepet betöltő) zselés, kocsonyás „pulpa” nevű anyag kitüremkedik a korongból. Ezt nevezzük gerincsérvnek, vagy porckorongsérvnek, mely az esetek döntő többségében hosszú, évek alatt kialakuló folyamat következménye, vagy akár extrém terhelésre relatív rövid idő alatt is kialakulhat. Ez az állapot már jelentős fájdalommal jár együtt, amiért a porckorongsérv kezelése nélkülözhetetlenné válik.

Nagyon fontos kiemelni, hogy a gerincsérv gyógyítását, illetve annak alapjául szolgáló testi traumát gyakran régóta fennálló, egyre erősödő nyak, hát vagy derékfájás előz meg. A szervezet régóta”’jelzett”, hogy gond van, és ha nem csinálunk vele „valamit”, az súlyos következményekkel járhat. Sajnos a megelőző hátfájásra, derékfájásra, és egyéb jelzésekre kevesen figyelnek oda. „De hát kinek nem fáj a dereka”, szokták mondani. Pedig ekkor még sokkal nagyobb hatásfokkal lehet a gerincsérvet gyógyítani, sőt a gerincsérv kialakulása gyakorlatilag szinte teljes mértékben megelőzhető lenne.

Tapasztalataink alapján az általunk alkalmazott porckorongsérv kezelések hatására meggyógyult betegeinknél az elért eredmények, a tünetmentes állapot kontroll kezelésekkel hosszú éveken, -évtizedeken keresztül fenntartható, melyet sok ezer gyógyult beteg igazol. A Gerincgyógyító Masszázsterápiás kezelések eredményessége nem csak az adott porckorongsérv gyógyulásában rejlik, hanem általa gyakorlatilag megelőzhető a további szövődmények és újabb gerincsérvek kialakulása. Sajnos ez az operációról nem mondható el.

JAVASOLT ÖLTÖZET – ELLENJAVALLAT


„Kedves Balázs!

Az én történetem 2015 decemberében kezdődött, mikor egyik reggel alig bírtam leszállni az ágyról. Gondoltam a szokásos becsípődés, ami körülbelül évente kétszer előjött és általában néhány nap után távozott is. De ez más volt, a fájdalom nemhogy tompult volna, egyre inkább erősödött és kezdett elviselhetetlenné válni. Kutakodtam a környékünkön a csontkovácsot keresgélve, de igazából senkire nem mertem magam rábízni. Pokoli fájdalmaim voltak a derekamban már napi szinten és elkezdett bal lábamba egyre fokozódóan lesugározni a fájdalom. Ülni, állni is nehéz volt. Kolléganőim rábeszélésére, mivel ilyenkor mindenki fizikoterápiára szokott menni, felkerestem Mátészalkán a reumatológiát 2016 márciusában. CT vizsgálat alapján az LV korongon bal oldalon szétterülő 5 mm-es sérvet állapítottak meg, ami eléri az S1 gyököt, isiász.

Mindezek után jöttek a kezelések sorban, gyógytorna, fizikoterápia, gyógymasszázs. A 3. fizikoterápia után alig bírtam a lábamra állni, lüktető, éles fájdalom hasított bele a lábamba. négy napig feküdtem, ami nálam már nagy bajt jelent, rendszeres futóként, örökmozgóként. Aztán fizikoterápiát kihagyva, meglett a 10 gyógytorna, 10 gyógymasszőr kezelés, picit enyhült a fájdalom, de júniusra ismét visszaestem, a bal lábamba ismét végig igen intenzíven lesugárzott a fájdalom, alig bírtam menni. Visszamentem a reumatológiára. A doktornő mosolyogva közölte velem, hogy műtétet javasol, azt mondta más lehetőségem nincsen, mert le fogok bénulni a lábamra. A műtétet semmiképp sem szerettem volna. Elkeseredésemben elkezdtem keresgélni az interneten, így találtam meg a Budapesti Gerincgyógyító Központot.

2016 decemberében kerültem Menyhárt Balázshoz, ekkor már szinte az egész bal felem a csípőtől végig le a lábszárig borzasztóan fájt, a lábfejem zsibbadt, bicegve tudtam csak járni. Balázs néhány perc beszélgetés után pontosan elmondta mi lesz látható a CT felvételen mindenféle lelet nélkül. Teljesen megdöbbentem. Majd elkérte a CT felvétel lemezét és részletesen elmagyarázta érthetően mi látható a felvételen. Ezt eddig senki nem tette meg. Már az első kezelés sorsfordító volt, a kezelés után megszűnt a lábzsibbadás, tudtam, éreztem, hogy jó kezekben vagyok és már ez biztonságot adott. Összesen öt kezelést vettem fel. A kezelések után fokozatosan maradt el a fájdalom, bár volt egy átmeneti felerősödés, de ezt is elmondta előre, hogy valószínűleg ez fog történni. Alig hittem, hogy egy éves szenvedés után megszabadultam a bal lábamban végig lefutó hasító fájdalomtól.

Az azóta eltelt egy év teljesen panaszmentesen telt el. Az életem visszatért a régi kerékvágásba, rendszeresen futok, tornázom. Persze a reggeli gyógytornákat sem hagyom ki. A fájdalom már a múlté hála Balázsnak érte. Már másnak is ajánlottam a Menyhárt Balázs kezeléseit és itt is akik olvassák e sorokat és ilyen jellegű problémái vannak, csak bátorítani tudok mindenkit, ne gondolkozzanak sokáig, keressék fel a Balázst! Megnyugtató, mosolygós személyisége az emberek iránti szeretete, tisztelete és szakmai tapasztalatai bizton mondom a hozzá fordulóknak is, hozzám hasonlóan sorsfordító lehet. Ez úton is szeretnék köszönetet mondani Kedves Balázs! A kezelések nyomán megmenekültem egy gerincműtéttől, visszanyertem életkedvemet, megszabadultam a fájdalomtól, visszakaptam a mozgás szabadságát és örömét. Mindezt az ön magas szintű szakmai tudásának köszönhetem.

Munkájához további sok sikert, jó egészséget kívánok!”

2018. 02. Üdvözlettel: Tóthné Ági ( 52 év)


„Kedves Balázs!

Szeretném megosztani sorstársaimmal a történetemet!

2007-ben, 41 évesen kezdődött a pokol, amikor egyszer úgy ébredtem mint aki elfeküdte a nyakát. Nem javult, egyre erősödött a fájdalom a vállak és a lapocka irányába és még a bal karom is elkezdett fájni ami idővel elviselhetetlenné vált. Neurológia, MR vizsgálat, de már csak nyakmerevítőben tudtam lenni. A 2007-ben készült MR leleten C4-5, és C6-7 nyaki csigolyák közötti discusokon jobb oldali túlsúlyú kiboltosulás, C5-6 közöttin bal oldalon paramediálisan széles alapú, forament is szűkítő 4mm-es porckorongsérvet állapítottak meg.

Erős gyógyszerek, steroid injekciók, fájdalomcsillapítók, ülve alvás mert a fekvés már nem ment. Műtétet javasoltak az orvosok, de mire odajutottam volna, csökkent valamit a fájdalom így nem egyeztem bele a műtétbe. Aztán egyre nehezebben ment minden. Egy tevékeny nap általában nyak és karfájdalommal, zsibbadással ért véget, a házimunka gyötrelem lett, pedig gyors voltam azelőtt. Amikor már nagyon szenvedtem és elfáradtam a fájdalomtól, párszor kaptam infúziós kezelést ami ideig-óráig tartott. Mc-Kenzie torna után kis javulás majd újra a fájdalom. 2013 őszén újabb nyaki MR felvételre küldtek, ahol már a C6-7 porckorongon is széles alapú porckorongsérvet diagnosztizáltak, ahol a korábbi leleten még csak előboltosulás volt látható.

2 évvel ezelőtt már erős derékfájdalmaim is kezdődtek, MR vizsgálatnál már L2-L5-ig porckorongokon előboltosulások láthatóak. A mindennapi házimunka iszonyatos teherré vált. A főzés – amit nagyon szeretek – toporgás, szenvedés lett. A folyamatos ülés sem ment, állni sem tudtam már …mindig támasztottam, fogtam a nyakam. Teljesen kezdtem kimerülni az átvirrasztott éjszakák miatt, ugyanis folyamatosan felébredtem minden mozdulatnál, éles fájdalom hasított a karomba, nyakamba, hátamba. Már mindent kipróbáltam, orvosról orvosra jártam, anatómiai párna, krémek, izomlazítók több csontkovácsot is felkerestem, de csak rövid, átmeneti javulást tapasztaltam. Mindig jött a zsibbadás karomba, ujjaimba amit hiába dörzsölgettem, nem jött vissza bele az élet csak a fájdalom. A munkahelyen sem voltam a régi, a fájdalom vette át az irányítást.

Elkeseredtem, hogy ezek szerint nem fogom megúszni a műtétet. Bújni kezdtem a netet, kőkeményre feszült, fájdalmas izmokkal és könnyes szemmel olvasgattam a további lehetőségekről. Ott találkoztam a gerincgyogyito.hu oldallal. Elolvastam a tapasztalatokat és amit Balázs a kezelésről írt és eldöntöttem, hogy ezt még utoljára ki kell próbálnom mielőtt beleegyezem az operációba. Hozzám hasonló tünetekről, sorsokról írtak, és sikerekről. Elkezdtem reménykedni, lelkesen bejelentkeztem. Az első találkozás és felmérés után sírva jöttem ki a vizsgálóból. Átnézte a leleteimet részletesen elmagyarázta mi látható a felvételeken de nem igazán tudott biztatni a gyógyító… ez szinte lehetetlen mondta, kevés esélyem van. 2 napig sírtam, majd bejelentkeztem Balázshoz újra. Ha Ő is ezt mondja, akkor elhiszem. Valamiért azonban nem adtam fel! Nagyon örülök, hogy nem adtam fel, ugyanis lassan, de visszakaptam az életemet!! Nagyot sóhajtott ismét látva a leleteimet és az állapotomat, azt mondta, megtesz mindent, nem lesz könnyű de sikerülhet. Nem ígérte, hogy meggyógyulok mert az szinte lehetetlen. De reményt adott és támaszt. Úgy kezdte el a kezelést, hogy valószínűleg lassan haladunk de mindig érzem majd a javulást, a fájdalmam csillapodni fog, még ha átmeneti fájdalomerősödéseket is érezhetek, vagy visszaromlásokat.

Van remény egy élhető, normális életre. Nekem ez volt a minden amit kaphattam!! És érezni kezdtem a javulást. Apró léptek voltak ezek, de hétről- hétre mind jobban lettem. Most ott tartunk, hogy hat-nyolc hét múlva kell jönnöm kontroll kezelésre ami tovább ritkul majd és teljes életet élhetek. Alszom mint a bunda, nincs fájdalmam és rá kell szólni magamra, ha olyasmit csinálok amit nem kellene… mert rávezetett Balázs, hogy nekem kell odafigyelni magamra, mert senki nem fog rajtam kívül…

Tiszta szívemből köszönöm amit tett, és ahogyan tette! Nagyon hálás vagyok érte!”

T. Gabriella 50 éves


Évek óta tartó derékfájdalmaim rosszabbodása után, amikor a panaszok már állandóvá és szinte elviselhetetlenné váltak, döntöttem úgy, hogy utánajárok, miért is vannak ilyen problémáim 22 évesen. 2010 őszén, több hónapnyi vizsgálódás után diagnosztizáltak nálam 2 db gerincsérvet, az ágyéki szakasz 4. és 5. csigolyájánál. Ezt követően komplex kezelés céljából felvettek a kórház reumatológiai osztályára, ahol 6 napig isiász infúziót, majd további 4 napig masszázst, gyógytornát és fizikoterápiát kaptam, illetve a fájdalom csökkentésére Aflamin és Mydeton gyógyszereket írt fel az orvos. De a panaszaim nem enyhültek, továbbra is nehezemre esett ülni, huzamosabb ideig állni vagy sétálni, néhányszor lábba sugárzó fájdalom is jelentkezett.

Úgy gondoltam, jobb, ha magam járok utána, hogy milyen lehetőségeim vannak a gyógyulásra, és nem a mai magyar, enyhén szólva is katasztrofális egészségügytől várom a megoldást. Az interneten találtam rá a Gerincgyógyító és Természetgyógyászati Központ honlapjára és mostanra már 5 kezelésen vagyok túl. A 2. kezelés után már sokkal energikusabbnak éreztem magam és a fájdalom is jócskán enyhült, bár egy idő után ismét visszatért, de ahogy haladtunk előre a kezelésekkel, egyre tovább tartottak a fájdalommentes időszakok. Emellett persze fontos a rendszeres gyógytorna és úszás, hogy ez az állapot tartósan fennmaradhasson. Nagy tisztelettel és bizalommal ajánlom a kezeléseket minden hasonló problémával küzdőnek, valamint köszönöm a segítséget és a jó tanácsokat Menyhárt Balázsnak!”

S. Kata (Veszprém)


„Kedves Balázs!

Az én problémám 3-4 éve kezdődött. Először csak napi 1-2 órát fájt a hátam, ez 4 hónapig tartott. Azt hittem, hogy megrándulhatott. Ezután már a jobb lábam kezdett el zsibbadni és innen nem volt megállás. Minden nap rosszabb lett. Éjszaka egy kicsit jobb volt, de háton és hason nem tudtam aludni. Kb, a hetedik hónapnál már ott tartottam, hogy nem tudtam menni még 200 métert sem anélkül, hogy le ne kellett volna guggolnom.

Az orvosok gerincsérvet állapítottak meg és azt mondták amíg valamennyire is tudok járni, addig nem műtik meg. Sokan mondták és dicsérték a „csontkovácsokat”, így mentünk fel Pestre és találkoztam Menyhárt Balázzsal. Az első alkalom egy picit fájdalmas volt egy – két helyen, de az azt követő 3 alkalommal egyre jobban lettem és egyre kevésbé volt fájdalmas. A panaszaim teljesen elmúltak. Immár 3 hónapja semmilyen panaszom nincsen.

Nagyon köszönöm neked, hogy visszaadtad nekem a teljes élet lehetőségét! Minden hitetlenkedőnek üzenem, hogy érdemes kipróbálnia és bíznia a „csodában”! Meg fog lepődni!

Köszönöm, és további jó munkát kívánok!”

Leyer Nikolet


„Kedves Balázs

Évekkel ezelőtt CT vizsgálaton megállapították, hogy nyaki gerincsérvem van. A szakorvosi rendelőben a lelet alapján azonnal beutalót adtak műtétre. Fájdalmaim ugyan voltak, de a műtéttől nagyon féltem. Különböző, csak átmeneti enyhülést hozó próbálkozáson túl tavaly év vége óta olyan fájdalmaim voltak, a karom állandó zsibbadásával párhuzamosan, hogy csak fájdalomcsillapítóval tudtam elaludni esténként, ha egyáltalán aludtam. Már megfordult a fejemben, hogy nem tudom elkerülni a műtétet, amikor az interneten megtaláltam az Ön honlapját és az ott olvasottak szimpatikusak voltak, ezért adtam magamnak még egy esélyt.

Nagyon jól tettem!!!! Már a 2. kezelés után gyógyszer nélkül végigaludtam az éjszakát és megszűnt a karzsibbadás. Eddig öt kezelést kaptam amit már csak későbbi fenntartó kezelések követnek majd. Jelenleg összehasonlíthatatlanul jobban érzem magamat, teljesen más életminőséggel élem az életemet. Köszönetet mondok Önnek ezért!”

B. Károlyné


„18 éve ápolónőként dolgozom egy kórházi osztályon. Talán munkám következtében jelentkezett a szűnni nem akaró, folytonos derékfájdalom. 2006-ban MRI vizsgálattal diagnosztizálták a lumbális 5. porckorong protrusioját. Ekkor egy orvos azt mondta, hogy ennek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítanom! 2010-ben fokozódtak a panaszaim, olyannyira, hogy alig tudtam a jobb lábamra állni, mert oda is sugárzott a fájdalom, nem tudtam normálisan menni, képtelen voltam hajolni, az ágyból nehéz volt felkelni és persze kínszenvedés volt így dolgozni! Időnként könnyekkel küzdöttem. Az orvosok felírtak izomlazítókat, különböző fájdalomcsillapítókat, melyek ideig-óráig csökkentették a fájdalmaim, viszont nem tettek jót a gyomromnak! A tüneti terápia nem használt!

Ekkor pánikba estem, hogy nem tudom a napi teendőim ellátni, és a munkám sem lehet így végezni. Sok embertől azt hallottam, hogy ezzel a fájdalommal meg kell tanulni együtt élni! Ezt én képtelen voltam elfogadni, s elkezdtem az interneten keresni a megoldást. Így találtam a gerincgyogyito.hu oldalon Menyhárt Balázsra, akihez késlekedés nélkül felmentem Budapestre, remélve a gyógyulásomat. A kezelés során semmilyen fájdalmat nem tapasztaltam, sőt utána mindig közelebb éreztem a javulást, könnyebbnek éreztem magam, javult a közérzetem. Balázs sok hasznos tanácsot is adott, amit természetesen megfogadtam. A 4. kezelés után megszűnt a kínszenvedésem, most tudok normálisan járni és dolgozni, tudok jajjgatás nélkül mozogni. Kár, hogy nem tudtam előbb, hogy kihez kell forduljak a gerincproblémámmal! De még nem volt késő! Ezek után a fenntartó kezeléseket is igénybe fogom venni, mert nem akarok vissza esni, hanem jól akarok lenni! Nagyon köszönöm Balázsnak, hogy jól vagyok!!!”

Egresiné R. Anita (37)

További visszajelzések

Címkefelhő: gerincsérv gyógyítása, gerincsérv kezelése, porckorongsérv gyógyítása, porckorongsérv kezelése