#112Drága Mór!!!!

„Teljesen kilátástalan helyzetben voltam már, amikor lassan egy éve nem tudtam a bal lábamra ráállni annyira fájt a sarkam. Ehhez társult, hogy mindkét karom az ujjhegyeimtől a vállamig éjszaka zsibbadni kezdett és egy rettenetesen fájdalmas égő érzéssel társult, amitől aludni sem tudtam már. Több átvirrasztott éjszaka után bukkantam rá a gerincgyógyító központra az interneten, másnap telefonáltam, kaptam időpontot és alig vártam a kezelést.

Az első alkalom előtt azt mondtam Mórnak, hogy nekem tulajdonképpen egyik végtagom sem működik rendesen, nagyon kérem, tegyen csodát!

És ez történt. Az első kezelés után hónapok óta először átaludtam az éjszakát és azóta egyáltalán nem jött vissza a fájdalom egyik karomba sem.

A harmadik kezelés után nem vettem észre, de futottam a villamos után…

A negyedik kezelés után vagyok most, teljesen tünetmentesen.

Nem vagyok egy varázslásban hívő ember, de Mór varázsol és csodát tesz! És közben hihetetlen kedves és figyelmes és szeretetreméltó személyiség!”

Nagyon köszönöm, nincs rá szó!!!

Horváth Zsuzsanna (középiskolai tanár)

#111Kedves Gerincgyógyító Központ és Menyhárt Mór,

Hosszú évek óta tartó hátfájdalommal érkeztem Önökhöz, ami fiatalkorom ellenére eléggé megkeserítette a mindennapjaimat, de főként a regeleimet. A panaszomat főként a helytelenül berögzült testtartásomnak és a hátam iránt érzett nemtörődömségnek köszönhettem, de úgy éreztem, ezen ideje változtatnom. Több masszőrhöz is eljártam, hogy hátha tudnak segíteni ezen, de rá kellett jönnöm, hogy a kulcs nem ebben rejlik. Hosszas keresgélés után találtam Önökre és Menyhárt Mórra. Már az első kezelés után is jelentős különbséget éreztem a kezelés előtti állapotomhoz képest, de három alkalom és néhány jó tanács megfogadása után úgy éreztem, mintha kicseréltek volna! Azóta sokkal könnyebbnek és kiegyensúlyozottabbnak érzem magam, mindig odafigyelek a tartásomra és sokkal több figyelmet szentelek a gerincem egészségére és az ennek megfelelő sportokat részesítem előnyben (pl. úszás).

A kezelések utáni „felszabadulás” érzést mindenkinek meg kellene tapasztalnia, ezért is ajánlom azóta is a családomnak, a barátaimnak és ismerősi körömnek a Gerincgyógyító Központot és Menyhárt Mórt!

Köszönettel és üdvözlettel, K. Cintia

#110Kedves Menyhárt Mór!

2023. szeptemberében kezdődött a kálváriám. Először elmentem a neurológiára. De ott jóformán semmit nem csináltak a folyamatos jobb kar zsibbadásommal. Sajnos az MR vizsgálatra is várom kellett volna 2024. januárig. De október 19 én elmentem egy maszek MR vizsgálatra, ahol megállapították, hogy nyaki gerincvelő kitüremkedés vagyis gerincsérvem van ami nyomja az idegszálat. Hát édesapám keresgélt a neten és rá talált a Gerinc gyógyító központra ahová 3 nap múlva el is mentem. Menyhárt Mórhoz kerültem és kedvesen fogadott elmagyarázott mindent és azt mondta több kezelésre lesz szükségem. Az első kezelés után még annyira nem volt javulás. De folyamatosan jobb és jobb lett. Kb. 6 kezelés kellett és most már elmondhatom, hogy nem zsibbad a karom se az ujjaim. Nagyon nagy szeretettel ajánlom mindenkinek a nagy szakértelemmel rendelkező Mórt.
Ha ő nincs akkor én még mindig szenvedek a folyamatos fájdalomtól, amitől aludni se tudtam mert nem volt helyzet, ahol nem fájt a karom. Nagyon köszönöm neki a sok segítséget. A kedves és segítőkész hozzáállást. A mai napig járok hozzá kezelésre, de most már csak havonta egyszer. Megmentett egy esetleges műtéttől. Köszönöm neki. Csak ajánlani tudom a központot, ahol mindenki szeretettel és teljes szakértelemmel fogad és nem utolsó sorban családias a hangulat. Mindenkinek, aki ott dolgozik köszönöm a segítséget.
Nagyon boldog vagyok, hogy van ilyen központ és nem utolsó sorban Menyhárt Mórnak, akinek köszönhetem gyógyulásom.

Fekete Éva.

#109Kedves Mór!

Pár hónappal korábban ülőideg gyulladás miatt sürgősségi beutalóval bejutottam a területi reumatológiára és mivel gyulladásgátló/ fájdalomcsillapítót nem szedhetek elküldtek fizikoterápiára. Ide 3 hét múlva kaptam az első időpontot, ekkor találtam meg a Gerincgyógyító Központot, ahová már másnapra kaptam időpontot. Mórhoz kerültem, alaposan kikérdezett az előzményekről és mindent dokumentált. A kezelés nagyjából 20 percig tartott és már az első alkalom után pár órával jobb lett az állapotom, de Mór figyelmeztetett, hogy ez lehet csak átmeneti javulás és így is lett. Hetente jártam hozzá kezelésre 4 alkalommal, majd 1 hét kihagyással még egy alkalommal. Mire végeztünk és eljutottam fizikoterápiára, már semmilyen panaszom nem volt.
Csak ajánlani tudom a helyet! Mór fiatal kora ellenére már most nagy tapasztalattal rendelkezik, elhivatott, kiválóan végzi a munkáját, e-mellett meg egy közvetlen, barátságos embert ismertem meg személyében. Megelőzés képpen visszajárok hozzá 1-2 havonta egy kezelésre!

Bálint Gabriella

#108Kedves Balázs!

Először 2016-ban kerestem fel a Gerincgyógyító központot, sok sok kezelés és szenvedés után végső mencsvárként! Fájt a derekam, ami kisugárzott a lábamba és nem volt tőle se éjjel se nappal.
Menyhárt Balázst választottam az oldalon közölt információk után! Hamar kaptam is időpontot, majd a teljes problémafelmérés után el is kezdte a kezelést.
5 alkalommal jártam nála és teljesen fájdalommentes lettem. 3 teljes évre. Majd 2019-ben kerestem fel újra mert kezdett visszatérni a fájdalom. Akkor 2 alkalom elég lett és újabb 4 évre teljesen tünetmentes voltam.
Ma újra felkerestem mert kezdtem a derekam megint érezni és a vállaimat a nyakamtól kiindulva. Remélem a mostani kezelés sorozat is olyan jól sikerül mint az eddigiek!
Én bátran ajánlom mindenkinek, aki ilyesféle mozgásszervi problémákkal küzd

R. Anita

#107Kedves Balázs!

Az én fájdalmaim 1 éven keresztül tartottak, amikor rátaláltam a Gerincgyógyító Központra. Cak dícsérő véleményeket olvastam, ezért mertem Önhöz fordulni.
Jól tettem!
A bal csípőmtől a bokámig fájt a lábam, főleg este. Amikor lefeküdtem elaludni alig tudtam, olyankor mindig felerősödött a fájdalom.
Az MR vizsgálattal megállapították, nincs gerincsérvem, „csak” előboltosulás, ezért műteni nem kell. De a fájdalom csak erősödött…
Már a 3-ik kezelés után azt éreztem, hogy nagyon jól döntöttem. Összesen 5 kezelésem volt.
Azóta kb. félévente visszajárok, és kiválóan érzem magam, és mindez gyógyszerek nélkül.
Kívánom, hogy sokáig végezze áldásos, gyógyító tevékenységét!
Munkájához nagyon jó egészséget, és sok energiát kívánok!

Hálás köszönettel: Nászné Darázs Margit

#106

Gerincsérvvel szenvedtem már hónapok óta, amivel ajánlások alapján többféle kezelést próbáltam, gyakorlatilag eredménytelenül. Már napi 24 órában fájt az egész lábam, derekam, csípőm, és oldalra és előre is görnyedtem. Menni, állni alig bírtam 1-2 percnél tovább.
Neten kerestem tovább, így jutottam el a Gerincgyógyító Központba, ahol Mórhoz kaptam időpontot. Addig minden szakember szörnyülködve nézett rám, amikor meglátott, Mór volt az első, aki magabiztosan megnyugtatott, hogy helyre tud rakni. A második kezeléstől folyamatosan csökkent a fájdalom, és egyre inkább kezdtem visszanyerni a mozgásszabadságomat. Öt hét elteltével már újra munkába tudtam állni, és hétről hétre tovább javult az állapotom.
Hálásan köszönöm!

Parlag Gábor

#105Mór!

Derékproblémával (kizárólag tyúklépésben) érkeztem. Ezt egy 6 éve tartó nyaki fájdalom fűszerezte meg. Mórnál voltam és az első kezelésről már határozottan jobb állapotban jöttem ki. Este tudtam aludni fájdalom nélkül, majd 3 nap múlva ismét elmentem kezelésre, majd 3 nap múlva a harmadikra. Azóta jól alszom és elmúlt mindenféle derék és nyaki fájdalmam. Kaptam egy 10 perces gyakorlatsort, amit naponta lefekvés előtt megcsinálok, jelenleg panaszmentes vagyok! Köszönöm szépen a segítséget!

Nagy László

#104Kevdes Balázs!

Hatvan felé közeledve a korábbi mozgásszegény életmód és terhek ügyetlen emelése miatt az év jó harmadában képtelen voltam egészséges mozgásra. Hirtelen fellépő, erős derékfájdalom megakadályozta a családi kirándulásokat, bármilyen sportevékenységet, az otthoni kertészkedést. Az unokákkal való játék, sőt a gyerekek felügyelete is kockázatossá vált. Ha rendőr látta volna hogyan szállok ki/be az autóból, elvette volna a jogosítványom.
Ismerősöm ajánlására mentem el a Gerincgyógyító központba, ahol Menyhárt Balázs 5 kezelése után döbbenten tapasztaltam a szabad mozgás örömét. Azóta évi 2-4 alkalommal elmegyek hozzá „karbantartó” masszázsra. 3 éve nem tudtam volna elképzelni, hogy az állandó félelem a hirtelen gerincfájdalomtól elmúlhat.
A nyakamban korábban diagnosztizált 3 porckorongsérv sem akadálya a hatékony kezelésnek
Köszönöm Balázsnak és a Központnak a kiváló szakmai munkát (magát a masszázst) illetve a tanácsokat!

Holovics István

#103

Erős, szűnni nem akaró derékfájdalommal küszködtem már több hete, mikor rátaláltam a Gerincgyógyító Központra és Menyhárt Mórra, aki azon kívül, hogy egy fantasztikus szakember, nagyon kedves, megnyugtató személyiség.
Már a második kezelés után megszűnt a szörnyű fájdalom, jól éreztem magam és végre aludni is tudtam.
Nagyon köszönöm kedves Mór, hogy meggyógyított!

Miereisz Éva

#102Köszönöm szépen a segítséget Mór!

Fiatal korom ellenére rendszeresen szokott fájni a derekam és stresszesebb időszakokban a nyakam is beszokott állni. Sajnos a mindennapi ülés sem segít a helyzetemen. Eljutottam addig a szintig, hogy már álltalános lett a derékfájdalmam és sehogy sem volt jó. Ismerőseim ajánlották Menyhárt Mórt és végre rávettem magamat, hogy el is menjek hozzá egy kezelésre. Mit is mondjak… csak azt sajnálom, hogy nem jöttem hamarabb!! Már az első kezelés után sokkal felszabadultabb voltam és a derékfájdalmam a második kezeléstől szinte teljesen el is múlt. Összesen háromszor voltam, de elmondhatom, hogy azóta nem jelentkezett a derekam fájdalma se a nyakamé és a tartásom is sokkal jobb lett.

R. Edina

#101

Évek óta tartó derékfájásom volt. Hol erősebb hol gyengébb. Az alapfájdalmat már megszoktam az évek alatt. Volt CT, MR…, rengeteg fájdalomcsillapító. Nagyon erős fájással a múlthéten Menyhárt Mórnál voltam. Az asztalra alig tudtam felmászni. Másnap reggelre enyhült, délutánra teljesen megszűnt a derékfájásom. Mivel volt időpontom elmentem a második kezelésre is.
Hihetetlen, hogy még az alapfájdalmam is elmúlt. Csak azt bánom, hogy nem előbb találtam rájuk.
Ne húzza halogassa senki az időt!!! IDE EL KELL MENNI!!!
Szívből ajánlom!!!! Köszönöm, hogy újból fiatalabbnak érezhetem magam! 😀🙏🏻

44 éves nő. M Elvira

#100Tisztelt gerincgyógyító központ, Menyhárt Mór!

Szeptember óta kínlódok derékfájdalommal, ami egy hónapja elkezdett kisugározni a bal lábamba késszúrás szerűen, ami odáig fajult, hogy már nyugalmi helyzetben az egész lábszáramat szinte nem is éreztem, annyira el volt zsibbadva. Napok óta nem tudtam átaludni az éjszakákat a kínzó fájdalmak miatt, amiket kaptam gyógyszereket nem segítettek, sőt a gyomromat is kikészítették. Elkezdtem kutakodni az egyik álmatlan éjszakán, ekkor találtam rá a Gerincgyógyító központra és Menyhárt Mórra. A hölgy, akitől kaptam az időpontot telefonon nagyon segítőkész volt és röviden el is magyarázta a kezelésnek a menetét, így máris nagyobb bizalommal jöttem el az első alkalmamra. A kezelés után úgy is lett ahogy azt elmagyarázta, napok óta áttudtam végre aludni az egész éjszakát! Másnapra sajnos megint visszatértek a fájdalmaim. A második kezelést követően elkezdett változni maga a fájdalom és az érzet is, hol jobban hol kevésbé és egyre inkább kezdett a lábamból kimenni és inkább a derekam fájni. Ezt követően fokozatosan napról napra egyre jobban éreztem magamat. A harmadik kezelés után megszűnt a kisugárzás a lábamba és az ötödik után a zsibbadás is elmúlt teljesen. Végre visszakaptam önmagamat és a mindennapokat.
Mór a fiatal kora ellenére óriási tapasztalattal rendelkezik és nagyon együtt érző. Lépésről lépésre segített a helyzetemen! Mindenkinek tiszta szívből csak ajánlani tudom a kezelést és Menyhárt Mórt!

 

Fejes Katalin

#99

Én is azok közé a betegek közé tartozom, akik már végig jártak az orvosi paletta minden lehetőségét. Napi 2 gyógyszer se segített, annyira fájt már a derekam és kegyetlenül, késszúrás szerűen sugárzott ki a fájdalom a bal lábamba. Akkor egy ismerős ajánlotta önt. Na nálam is beindít az úgysem használ! De párom unszolására időpontot kértem. Már az első kezelés után este enyhült a fájdalom. Utána minden kezeléssel jobb lett. Mára már nyoma sincs a nagy fájdalomnak!  Amit természetese Mór kezeléseinek köszönhetek. Mindenkinek csak ajánlani tudom mert magamon tapasztaltam a gyógyulást!

 

Szalonnás Tibor

#98

Szuper hely!
Reumatológia, és az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet BP. Amerikai út, leleteivel (MRI stb.) fordultam Menyhárt Balázshoz 4 éve.
Kissé el van csúszva a gerincem, valamint sérveket is mutat az MRI felvétel.
Komoly fájdalmak kínoztak, a combjaim külső szélei érzéketlenek voltak.
Balázs nagy szakértelemmel elemezte a leleteimet.
Először hetente, majd egyre ritkábban mentem hozzá. Gyönyörűen javultam, tehát megérkeztem jó helyen vagyok, a gyógyulást illetően.
Már régebben 3 havonta járok, szinten tartásra fájdalmaim nincsenek.
Gyalogolok sűrűn, 5 – 12 km közötti távokat. Ritkábban kerékpározom, a gerinctornát szorgalmasan végzem. Gyógymasszázsra is járok.
70 plusszos vagyok, csont sűrűségem jó.
Mindenkinek, akinek gerincproblémája van csak ajánlani tudom, a nagy szaktudással rendelkező Menyhárt Balázs gyógyítását!
.

Többéves hát és lábfájdalom után 1.Reumatológia
2.Neurológia 3. Amerikai úti gerinc és idegsebészet. Ahol is közölték, hogy terápiával nem, csak műtéttel foglalkoznak ! a, vagy meggyógyulok b, lebénulás kockázata is benne van.
Ezután felkerestem egy kiropraktört. 1 évig jártam oda, a fájdalmaim kb. 50%-a elmúlt. Mivel nem jutottunk tovább rátaláltam Önökre, illetve Menyhárt Balázs Úrra. 2-3 kezelés után
gyökeres javulás történt az állapotomban pozitív értelemben!
Menyhárt úr kezelése empatikus, fájdalommentes!
Alkalmanként a továbbiakban is igénybe szeretném venni ezt a
kezelést! 

Köszönettel, tisztelettel Sinkó József

#97Mór!

Néhány héttel ezelőtt az interneten találtam rá a Gerincgyógyító Központra. Jó ideje – hol erősebben, hol kevésbé – voltak már nyaki gerinc tájéki, azzal összefüggő különböző panaszaim. Nyak-és vállfájdalommal, izomfeszüléssel, az ujjak végének zsibbadásával, fejfájással korábban voltam már reumatológián, neurológián, majd nyaki gerinc röntgen és MR-vizsgálaton. A klasszikus fizikoterápiás kezelések és a gyógytorna valamennyit segített ugyan, de mivel sokat dolgozom számítógép előtt ülve, így nem meglepő módon a panaszok időről időre újra megjelentek. Menyhárt Mórhoz kaptam először időpontot, és azt tudom mondani: nem varázsütésre, de fokozatosan éreztem, érzem azóta is a javulást. Jó szívvel és őszintén ajánlom mindenkinek, aki hasonló problémával vagy fájdalommal küzd, adjon egy esélyt ennek a terápiának. Mór ráadásul kedves és közvetlen, türelmes és mindent elmagyaráz, valóban kíváncsi és odafigyel a páciensére. Köszönöm az eddigi segítséged, biztosan tudom, mert megtapasztaltam: hozzáértő és jó kezekben vagyok, és Neked köszönhetően haladok a teljes gyógyulás felé.

 

R. Gábor

#96 Kedves Mór!

A rendelő jól megközelíthető, igényes, mindenki kedves.
Menyhárt Mórhoz érkeztem komoly derékfájással, ami a bal lábamba sugárzott le végig. Akadályozott a mozgásban és már sem aludni sem ülni nem tudtam. Az első alakalom felkavarta a dolgot, ahogy előre szóltak, a másodiktól már múlt a lábba sugárzó fájdalom, ezután már a derék fájás is. Összesen hat kezelés alatt teljes javulás és stabilizálás történt a javasolt ütemezést betartva. Csak ajánlani tudom a helyet.
Mór nagyon szépen köszönöm!

Benkő Tamás.

#95Kedves Balázs!

Tavaly januárban mentővel vittek a sürgősségire, mert mozdulni sem bírtam. A diagnózis lumbágó isiásszal. Ez megismétlődött februárban is. Minthogy az állami egészségügyben még egy hónapot kellett volna várni, hogy bejussak a reumatológushoz, utána néztem más lehetőségeknek. Az itteni kezelésekről jó véleményeket olvastam, ezért elkezdtem Menyhárt Balázshoz járni. Már a 3. kezelés után javulást éreztem, s azóta is igénybe veszem a kezeléseket 2-3 havonta. Nagyon megnyugtató számomra, hogy azóta nem volt ilyen panaszom, pedig kertészkedek, túrázok, strapás utazásokat is bevállalok. Nagyon örülök, hogy ilyen állapotban vagyok 69 évesen, még sok tervem vár megvalósításra.

Köszönöm, Oraveczné Bodor Piroska

#94

Először 2016-ban kerestem fel a Gerincgyógyító központot, sok sok kezelés és szenvedés után végső mentsvárként! Fájt a derekam, ami kisugárzott a lábamba és nem volt tőle se éjjel se nappal.
Menyhárt Balázst választottam az oldalon közölt információk után! Hamar kaptam is időpontot, majd a teljes problémafelmérés után el is kezdte a kezelést.
5 alkalommal jártam nála és teljesen fájdalommentes lettem. 3 teljes évre. Majd 2019-ben kerestem fel újra mert kezdett visszatérni a fájdalom. Akkor 2 alkalom elég lett és újabb 4 évre teljesen tünetmentes voltam.
Ma újra felkerestem mert kezdtem a derekam megint érezni és a vállaimat a nyakamtól kiindulva. Remélem a mostani kezelés sorozat is olyan jól sikerül, mint az eddigiek!
Én bátran ajánlom mindenkinek, aki ilyesféle mozgásszervi problémákkal küzd!

#93

Két nyaki gerincsérv okozta fájdalomtól szenvedtem már másfél éve, többféle kezelést, és gyógytornát is próbáltam, eredménytelenül. Vizsgált két reumatológus és egy neurológus. Folyamatosan fájt a nyakam, és mindkét karomban erős szurkálást, nyilallást éreztem, beszűkült a mozgástartomány, a fejem nehezen fordítottam, az öltözködés és egy pohár emelése is erős fájdalommal járt, alig aludtam, mert pihenési szakaszban még erősebb és intenzívebb lett a hasogatás.
Ismerős ajánlásával jutottam el a Gerincgyógyító Központba, ahol Balázshoz kértem időpontot. Ekkor már egy gerincsebész műtétet ajánlott. Amikor Balázs meglátott, nem ígért semmit, de megnyugtatott, hogy szerinte nem lesz szükség a műtétre. Már az első kezelés után csökkent a fájdalom, a második kezelés után a karjaimba sugárzó szúró érzés elmúlt. Eleinte hetente 2x, majd 1x mentem, 5 hét elteltével pedig úgy tűnik, hogy elegendő, ha 3-4 hetente járok hozzá.
Hálásan köszönöm!

Reicher Szilvia

#92 Drága Miklós!

Hosszú évek óta járok a Keleti Miklóshoz, mivel a korom, és a munka körülményem miatt gond volt a gerincemmel. A rendszeres kontroll, és kezelés teljesen tünetmentessé tett, és tesz. Mindig kellemes a találkozás, bírható a kezelés, és mondhatom, hogy már baráti a hangulat, öröm a találkozás. Ha bárkinek gondja van a tartásával, gerincével, netán a járásával ide bátran jöhet, biztosan jó kezekben lesz. Egy hálás páciens🙏😊

Horváth Erika

#91 Kedves Miklós!

Több hónapon keresztül minkét karom zsibbadt, de csak ha ültem, vagy felküldtem. Utána a bal karomban erős szúró fájdalom jelentkezett, szinte állandóan fájt, főleg éjszaka. Egy hónap alatt (4-5 alkalom) Keleti Miklósnak köszönhetően a fájdalom teljesen megszűnt.
További jó munkát kívánok és hálásan köszönöm a gyógyítást!

Schleicher Veronika

#90Kedves Gerincgyógyító Központ!

Az ülőmunka, a sok vezetéssel/kocsikban töltött idő meghozta nálam is a gerincproblémákat.
Nagy segítségemre voltak a felépülésben azon kezelések, melyet itt kaptam. Hallgattam a jó szóra és azóta is rendszeresen visszatérek hol azért, mert érzem, hogy kell, hol pedig azért, mert ideje az újabb korrekciónak megelőzendő a bajokat.
A telefonos és személyes kontaktok során a titkárságon dolgozó kolleginák mindig figyelmesen, udvariasan kerestek megfelelő időpontot számomra, melyet itt is köszönök nekik.
Jártam többször Balázsnál, volt, hogy Miklós markolt meg méretes tenyerével és tette helyre tagjaimat és Mór kezeivel is megismerkedhettem. Ugyanazokat a mozdulatokat, kezeléseket kaptam mindegyik személytől. Kisebb eltérések ugyan tapasztalhatók, tapasztalataim szerint mindegyiket jó szívvel ajánlom.

Tamási László

#89

Áprilisában fordultam segítségért a Gerincgyógyító Központhoz. Ekkor már nem tudtam ülni a fájdalomtól, bal combomba, vádlimba folyamatosan nyilallt a fájdalom. Ülő munkát végzek, úgy éreztem tönkrement az életem. Bicegve tudtam csak járni. Kivizsgáltattam magam, jelentős nagyságú porckorongsérvet állapítottak meg. Már szédültem is, a neurológus doktornőm műtétet javasolt. Ettől nagyon megijedtem. Végső elkeseredésemben fordultam Menyhárt Balázshoz, akinél 6 alkalommal voltam. Az interneten találtam rá, gondoltam teszek egy próbát, olvastam másoktól, hogy el tudták kerülni a műtétet a segítségével. Első alkalommal kezelés után már jobb volt, enyhült a fájdalom, viszont másnapra felerősödött. Nem adtam fel. Jártam tovább a kezelésre. Harmadik alkalom után jelentősen javult az állapotom. Hatodik kezelés után tünetmentes lettem. Ez az állapot fennáll azóta is, jól vagyok és hálás vagyok, hogy visszakaptam az életemet.

Köszönettel, Városi Csilla Gabriella

#88Drága MÓR!

Végtelenül hálás vagyok amiért segítettél a több hónapos fájdalom elengedésében.
6 kezelés…de a 6.-ra már mosolyogva mentem.
Szakszerű, kedves és kíméletes. Hinni akartam a tudásodban és a kezelésben. Nagyon jól tettem. Hálásan köszönöm.

L. Kriszti

#87

Már több mint 3 éve járok Menyhárt Balázshoz. Maximálisan elégedett vagyok vele. Már végső elkeseredésemben sikerült rátalálnom
El van kissé csúszva a gerincem, valamint sérvet is mutat az MRI felvétel.
Komoly fájdalmaim voltak. Balázs figyelmesen végig hallgatott és tanulmányozta a felvételeket is.
Azután hozzáfogott a kezelésemhez.
Eleinte heti rendszerességgel kezdtem hozzá járni. Miután sikerült egy élhető állapotba hoznia, már csak kéthetente jártam, illetve most is járok hozzá.
Nélküle, illetve a kezelése nélkül nem lennék ilyen jó állapotban. Ha
panaszom van azt feljegyzi és további jó tanáccsal lát el, amit meg is fogadok.
Igaz, hogy ezért én magam is megteszek mindent a napi gerinc tornával.
Mindenkinek, akinek valamilyen szinten gerinc problémája van, csak ajánlani tudom, forduljon Menyhárt Balázshoz.
Tudása és gyakorlati tapasztalata alapján mindent megtesz, hogy segítsen
a hozzá forduló, segítségre szoruló
embereken.
Megjegyzem még, hogy a Gerincgyógyító
Központban kellemes barátságos környezet uralkodik.

Barnoki Éva

#86Kedves Keleti Miklós

Köszönöm a kezeléseket, és a kedves, szolgálatkész hozzáállását,
ami nagyon megnyugtató volt számomra, azonnal éreztem, hogy jó kezekben vagyok.
Azért kerestem fel önt, mert 2023 január 31-én gerincsérv miatt lebénult a bal lábam.
A kórházban azt mondták, hogy nem operálható, gyógyszeres kezelést kaptam, majd négy hétig rehabilitáción vettem részt, ahonnan járókerettel távoztam.
Ezután kerestem fel önöket, mert járókeret nélkül nem tudtam közlekedni, s azzal is csak rövid távon az erős fájdalmak miatt.
Hét kezelést kaptam, az utolsó két kezelésre már járókeret nélkül mentem el, botot sem kell használnom.
Napról-napra erősebb vagyok, és stabilabb a járásom.
Köszönöm a segítségüket, és kívánom, hogy sok páciensen tudjanak segíteni.

Kőszegi Ádám

#85Kedves mór és balázs!

Nagyon hálás vagyok a gyógyítóknak. Iszonyú fájdalmam volt a combomtól lefelé. Sántikálva jártam. Egyszerű házimunkák elvégzése is nagy kihívást jelentett / kiszakadt gerincsérv, gerinccsatorna szűkület, idegi érintettség/ Különböző terápiák sem voltak hatásosak/ súlyfürdő, masszázs /Fájdalomcsillapítók nem használtak. Egy ismerősömtől hallottam erről a helyről. Gondtam megpróbálom. Pár kezelés után visszakaptam a régi önmagam.
Nincs fájdalmam, nem szedek gyógyszert. Én csak tiszta szívből ajánlani tudom azoknak, akiknek gerincproblémájuk van. Még egyszer nagyon köszönöm lelkiismeretes munkájukat! További jó gyógyítást!

 

#84Kedves mór!

Közel egy éve, hogy a combom zsibbadása és járási fájdalmaim miatt készítettek MR felvételt. Gerincsérvet diagnosztizáltak a 3-4 csigolya között. Injekció és gyógyszeres kúrák, valamint gyógytorna után rövid javulás következett, de egy helytelen emelés eredményeként rosszabbul lettem.
Nagyon nehézkes volt az ülés az állás, menni pedig szinte alig tudtam a jobb forgóm fájdalma miatt.
Ekkor találtam meg a Gerincgyógyító Központ honlapját és kértem időpontot. Önhöz kerültem. Már az első kezelés után éreztem a javulást, de a harmadik találkozónk óta visszanyertem a fájdalommentes mozgás örömét.

Hálásan köszönöm!


Vida János (48)

#83

Rendszeresen megfordulok Keleti Miklós kezelő asztalán, hátfájásos panasszal. Nekem mindig segített. Egyrészt számomra nagyon kellemes a kezelés, másrészt a kezelés után enyhülnek a panaszaim.

Volt már hogy a Miklós szabadságon volt, és a Mórhoz kerültem. Rá sincs semmi panaszom, az ő kezelése is hasznosnak bizonyult, és hasonlóan kellemes élmény.

Mindkettőjükkel kellemesen el lehet beszélgetni, és szerintem megfelelő hozzáértéssel fordulnak a pácienshez.

 

Vaskó Roland

#82

Csak ajánlani tudom a Gerincgyógyító Központot (kellemes környezet, kedves, segítőkész személyzet ).
Ideggyulladásom volt. Zsibbadt a bal lábam, nagyon nehezen tudtam menni, ülni, állni. A gyógyszerek sem hozták meg a kellő javulást.
január elején voltam először Keleti Miklósnál.
2-3 kezelés után enyhült a zsibbadás. Minden kezelés után kicsit jobb lett.
Maratonon ugyan még nem indulnék, de sokkal jobban érzem magam.
Köszönöm Miklósnak a szakértelmét!

Szemán Éva

#81

Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a Gerincgyógyító Központról! Majd 10 éve járok ide rendszeresen (3 havonta 1x) és a legnagyobb eredményem az, hogy azóta egyszer sem fordult elő, hogy mozgásképtelenné váltam volna.
Korábban a nyakam évente többször is beállt, a derekam pedig állandóan fájt főként az ülőfoglalkozás miatt.
Az itt kapott kezeléstől minden panaszom megszűnik és fájdalmak nélkül élhetem az életem.

A Központ nagyon barátságos és megnyugtató környezetet kínál. Tiszta, klimatizált, jól felszerelt (még vízautomata is rendelkezésre áll)

Az időpont foglalás egyszerű, a központ kollegái mindig nagyon kedvesek és segítőkészek a telefonos egyeztetések során.

A jó lokáció miatt, az idejutás mind BKK-val, mind autóval egyszerű, továbbá a parkolás is mindig könnyedén megoldható.

 

Mindenkinek ajánlom a Gerincgyógyító Központot!
2019 óta funkcionális edzésre és erőemelésre járok heti 3 alakalommal. Rengeteget fejlődtem, ami az izomzatomon is meglátszik. Jártam masszázsra, figyeltem a prevencióra, naponta többször hengerezek, nyújtok. Tavaly augusztusban elkezdett fájni a derekam. Szeptemberben 3 napig alig aludtam, azt hittem, hogy a 3 éves finszi-fenszi matracom adta meg magát, így vettem egy újat. Ez sem oldotta meg. Heti kétszer jártam masszázsra, de az is csak tűzoltás volt. Akkor mentem el ajánlásra a Gerincgyógyító Központba. Menyhárt Balázs már az elején nagyon szimpatikus, emberközeli és karizmatikus volt. Tudtam, hogy jó helyen vagyok!
Az első kezelést követő két napon enyhültek a fájdalmaim. Ez fantasztikus érzés volt!
Aztán sajnos két nap után visszaromlott az állapotom fokozatosan. Újra mentem abban a reményben, hogy most is sikerül újabb két fájdalommentes napot elérni, megélni. Sikerült! De már nem csak két nap volt fájdalommentes, hanem négy. Újra mentem Balázshoz és négy hétig jártam rendszeresen, négy-öt naponta. Mára teljesen elmúltak a fájdalmaim. Nagyon hálás vagyok. A mai kezelés előtt tavaly voltam utoljára és köszönöm, minden rendben. További sikeres munkát a csapatnak és gyors gyógyulásokat kívánok mindenkinek a Gerincgyógyító Központban!

#80

Mórhoz szoktam jönni egy-egy akut panasz esetén, minden alkalommal egy kezeléssel helyreteszi a dolgokat, elmulasztja a fájdalmat és még nagyon kellemes is a kezelés.
Recepció, időpontok tartása, tisztaság is tökéletes a rendelőben.

K. Romhányi

#79

Tisztelt Gerincgyógyító Központ!

Köszönöm a kedves, türelmes és kitartó gyógyítását, melynek eredménye, hogy mára ismét fájdalom nélkül és egyre biztosabban tudok járni.
Azt hiszem, az „i”-re már csak a pont kell és teljesen jól leszek.

Elég nagy ágyéki gerincsérvvel kerültem a kezei közé. Nagyon erős fájdalmaim voltak. Állandó izomgörcs kínzott, mely a derekamtól a sarkamig sugárzott folyamatos zsibbadás és égő érzés kíséretében.
Volt, hogy csak pár lépést tudtam menni, azonnal le kellett ülnöm, mivel az álló helyzet kínszenvedést okozott.

Az interneten kutakodva találtam rá a Gerincgyógyító Központra. Szimpatikus volt a bemutatkozás, a kezelt betegek véleménye csak pozitívumokról szólt, ezért Önöket választottam, és milyen jól tettem.
Sajnálom, hogy elvesztegettem két hónapot azzal, hogy az SZTK-ba jártam eredménytelenül.

Természetesen a kezelések mellett rendszeresen tornázom és sétálok. Igyekszem odafigyelni a mozdulataimra is.

Ajánlottam a gerincgyógyító masszázsterápiát hasonló problémával küzdő ismerőseimnek, remélem ők is segítő kezekre találnak Önöknél.

Ágnes

#78 Kedves BAlázs!

Kedves Balázs!
Még egyszer szeretném megköszönni, hogy segített megszabadulnom az egy éve tartó fájdalomtól.
Már amikor beléptem önhöz, éreztem, hogy jó kezekben vagyok, bár a papírjaimat látván azt gondoltam, hogy nem kapok kezelést, ugyanis a csontritkulás vizsgálat nem a legjobb eredményt mutatta, de örültem amikor azt mondta Balázs, hogy akkor most megkapom az első kezelést, ami után úgy éreztem, hogy a legjobb helyen vagyok. Tudni kell, hogy egy év alatt, amit csak lehetett, mindent végig jártam / fizio kezelés, gyógytorna stb. / Itt az első kezelés után azt mondtam a férjemnek, hogy sajnálom, hogy nem találtuk meg hamarabb ezt a helyet. Már nem szedek gyógyszert a fájdalomra. A harmadik kezelés után vettem észre, hogy nem csak a gerincfájdalmam szűnt meg, hanem pl. helyre jött a pattanó ujjam, amit már műteni akartak, vagy pl. nagyon fájt a farkcsontom, ugyanis elcsúsztam a fürdőkádban, egyszer csak azt vettem észre, hogy nem fáj. Balázsnak maga a jelenléte is megnyugtató, gyógyító, roppant kedves, segítőkész ember. Nagyon sok hasznos tanáccsal látott el, amit szívesen fogadtam és szigorúan betartom. Kaptam tornagyakorlatokat, amit minden nap végzek, valamint Balázs tanácsát megfogadva sokat sétálok, kerékpározok. Biztos, hogy még folytatni fogom ezt a kezelést. Csak javasolni tudom, hogy ne nyugodjatok bele a fájdalomba, van kiút, keressétek bátran Balázst és társait, akik szintén nagyon kedvesek. Köszönöm Balázs, hogy megszabadított a fájdalomtól, mindezt az ön magasszintű szakmai tudásának köszönhetem. Munkájához további sok sikert és jó egészséget kívánok.

H.né Edit

#77 Kedves Mór!

Kedves Mór!
Ezúton is szeretnék köszönetet mondani, hogy heteken át tartó derékfájásomon segített.
Férjem véletlenül talált Önökre, de a mai napig is hálás vagyok, hogy eljutottam Önökhöz. Azóta már több barátomnak is ajánlottam Önöket.
Köszönöm a segítségét, minden jót kívánok!

Irén

#76

Szuper hely, szuper kezelés, engem ez tart rendben (nyaki gerincsérvem van) Hálás köszönet a kezelésekért Menyhárt Mór! Köszönöm! 🙏😊 ( és Diamond a legcukibb kiskutya! ❤️🐾

 

Kiss Anna

#75

Az én történetem 2024. január 1-jén kezdődött, amikor reggel felkelve azt tapasztaltam, hogy „elfeküdtem” a derekam. Kicsit megmozgattam, gondoltam majdcsak jobb lesz, de nem így történt. Egyre jobban fájt, egyre nagyobb kín lett minden mozdulat. A fájdalom jelentkezett a csípőmben, a bal combom hátsó részén, a térdem felett, majd a vádlimban is. Sántítva mentem, majd végül mindig csak feküdni akartam, de a fájdalom így sem szűnt. Fájt nappal, éjszaka, ha feküdtem, ha felkeltem, ha mozogtam, ha pihentem. A férjem akkor ijedt meg, amikor a patikában fájdalomcsillapítót vettem, és azt be is szedtem, – ismerve engem, hogy mennyire gyógyszerellenes vagyok. Ekkor kezdtem el keresgélni az interneten, és rátaláltam a Gerincgyógyító Központra. Alaposan tanulmányoztam minden menüpontját, és végül úgy döntöttem, hogy megpróbálom. Orvoshoz nem mentem, nem volt MRI felvételem, terápiás javaslatom, vagy egyéb orvosi véleményem. Nem hiszek bennük, persze ezzel nem minősítek egy orvost sem, bizonyára vannak köztük nagyon lelkiismeretes, jó szakemberek, csak én ezeket a felesleges köröket megspóroltam. Bejelentkeztem, majd Keleti Miklós „kezei közé” 🙂 kerültem. Már az első kezelés után sokkal jobban éreztem magam. Ezt követte még három kezelés, és azt mondhatom, hogy teljesen jól vagyok. Persze nem hanyagolom el a tornát, a hosszú sétákat, a mozgást. Teszek magamért. A kezelések alkalmával minden kérdésemre választ kaptam. Ismét bebizonyosodott számomra, hogy az ember nemcsak fizikai lény, hanem a test-lélek-szellem harmóniája adja meg az egészséget. Ezen a helyen azt éreztem, hogy törődnek velem. Mindenkinek jó szívvel ajánlom. Hálásan köszönöm Keleti Miklósnak, hogy visszaadta számomra a mozgás örömét.

Köszönettel, Lengyel Imréné

#74 Kedves MIKlós!

2023 nyár végén MRI-vel igazolt gyöki nyomás okozta fájdalmam szűnt meg Keleti Miklós segítsègèvel,3 alkalom után. Nálam szkeptikusabb kliense sosem volt, szerintem. Gyógytorna, gyulladáscsökkentő gyógyszerek, fájdalomcsillapítók mellett nem volt igazi eredmény. Ma már fájdalommentesen élem a mindennapokat.
Miklós őszinte, nem hiteget, tovább küld, ha nincs eredmény. Egy pillanatig sem érzetem azt, hogy anyagi érdek fűzi a munkájához.
Gyógytornázom, ahogy Miklós javasolta. De nem hagyom abba a kezelést sem, amitől féltem. Biztos vagyok abban, hogy Miklós minden kollégája kiváló szakember, ezért ajánlom meleg szívvel a Gerincgyógyító Központot.

 

Köszönettel, Krisztina

#73 Kedves Balázs

49 éves vagyok gyerekkorom óta aktív sportoló, ebbe bele tartozott az úszás kajakozás, kerékpározás, vitorlázás különböző motorsportok. Jelenleg Quad, motoros szán, motorostúra és enduró túrákat szervezek. Ezek közül a tevékenységek közül egyik sem gerinc barát.

18 évesn csípődött be először a gerincem, amit mi Gerincesek jól tudunk, hogy mivel jár. Napokig fekvés a padlón a vécére négykézláb közlekedés és kétségbeesett keresése annak, aki ezen tud javitani. Ülni illetve autót vezetni maximum 1,5 órát bírtam, mert különben annyira elzsibbadt a bal lábam, hogy úgy kellett kirakni a kezemmel a lábamat az autóból. 35 éves koromig éves szinten kétszer-háromszor éltem át ezt a nem túl kellemes állapotot. Jártam különböző masszázsokra, jártam táltosnál, voltam kristály kezelésen az állapotom nem javult. egy motoros üzlet vezetőjeként 2010-augusztusában találkoztam először Balázzsal, aki egy motorkerékpárt vásárolt éppen tőlem. Amikor meglátta, hogy hogyan állok és támaszkodom a pultra csak annyit kérdezett tőlem: gerinc? Mire én azt feleltem, hogy igen. Ő felajánlotta a segítségét, amit én azonnal visszautasítottam. Mondván na persze majd pont ő. Következő év márciusában találkoztam vele legközelebb egy keddi napon, amikor kinyílt előttem a szalon fotocellás ajtaja és ő csak annyit kérdezett tőlem, hogy 14:30 megfelelne.

Természetesen, igent mondtam. Mert olyan fájdalmaim voltak, hogy az autóba kollégáim raktak be és amikor megérkeztem a Balázsék vettek ki az autóból. A rendelőben Balázs elvégezte a kezelést, 30 perc elteltével úgy jöttem ki, hogy lehajoltam és bekötöttem a cipőfűzőmet. Pénteken útnak indultam Erdélybe motorosszán túrát tartani, ami a megszokott 4,5 órás út helyett a hatalmas havazás miatt 9 órára sikeredett. Megérkezésem után minden fájdalom nélkül szálltam ki az autóból. Ezek a tevékenységek azóta is napi szinten jelen vannak az életemben. Minden szezon előtt és minden szezon végén eljövök a Balázshoz egy szinten tartó kezelésre. Azóta, nem volt be csípődve a gerincem. Néha ha megemelem magam a 200-240 kilós járművekkel, eljövök Balázshoz és helyrerakja. Természetesen biztos vannak olyanok, akiknek nem tudott segíteni, de, őnekik csak azt tudom javasolni keressenek tovább hátha megtalálják ők is azt a gyógymódot, ami helyrehozza a problémájukat. Én számtalan barátomnak, ügyfelemnek, motoros Quados, jéghokis ismerőseimnek ajánlottam, akik szintén pozitív visszajelzéssel távoztak tőle. Bátran és őszintén merem ajánlani bárkinek akinek gerinc problémája van.

Köszönettel, Fülöp Péter

#72 Kedves Balázs

49 éves vagyok gyerekkorom óta aktív sportoló, ebbe bele tartozott az úszás kajakozás, kerékpározás, vitorlázás különböző motorsportok. Jelenleg Quad, motoros szán, motorostúra és enduró túrákat szervezek. Ezek közül a tevékenységek közül egyik sem gerinc barát.

18 évesn csípődött be először a gerincem, amit mi Gerincesek jól tudunk, hogy mivel jár. Napokig fekvés a padlón a vécére négykézláb közlekedés és kétségbeesett keresése annak, aki ezen tud javitani. Ülni illetve autót vezetni maximum 1,5 órát bírtam, mert különben annyira elzsibbadt a bal lábam, hogy úgy kellett kirakni a kezemmel a lábamat az autóból. 35 éves koromig éves szinten kétszer-háromszor éltem át ezt a nem túl kellemes állapotot. Jártam különböző masszázsokra, jártam táltosnál, voltam kristály kezelésen az állapotom nem javult. egy motoros üzlet vezetőjeként 2010-augusztusában találkoztam először Balázzsal, aki egy motorkerékpárt vásárolt éppen tőlem. Amikor meglátta, hogy hogyan állok és támaszkodom a pultra csak annyit kérdezett tőlem: gerinc? Mire én azt feleltem, hogy igen. Ő felajánlotta a segítségét, amit én azonnal visszautasítottam. Mondván na persze majd pont ő. Következő év márciusában találkoztam vele legközelebb egy keddi napon, amikor kinyílt előttem a szalon fotocellás ajtaja és ő csak annyit kérdezett tőlem, hogy 14:30 megfelelne.

Természetesen, igent mondtam. Mert olyan fájdalmaim voltak, hogy az autóba kollégáim raktak be és amikor megérkeztem a Balázsék vettek ki az autóból. A rendelőben Balázs elvégezte a kezelést, 30 perc elteltével úgy jöttem ki, hogy lehajoltam és bekötöttem a cipőfűzőmet. Pénteken útnak indultam Erdélybe motorosszán túrát tartani, ami a megszokott 4,5 órás út helyett a hatalmas havazás miatt 9 órára sikeredett. Megérkezésem után minden fájdalom nélkül szálltam ki az autóból. Ezek a tevékenységek azóta is napi szinten jelen vannak az életemben. Minden szezon előtt és minden szezon végén eljövök a Balázshoz egy szinten tartó kezelésre. Azóta, nem volt be csípődve a gerincem. Néha ha megemelem magam a 200-240 kilós járművekkel, eljövök Balázshoz és helyrerakja. Természetesen biztos vannak olyanok, akiknek nem tudott segíteni, de, őnekik csak azt tudom javasolni keressenek tovább hátha megtalálják ők is azt a gyógymódot, ami helyrehozza a problémájukat. Én számtalan barátomnak, ügyfelemnek, motoros Quados, jéghokis ismerőseimnek ajánlottam, akik szintén pozitív visszajelzéssel távoztak tőle. Bátran és őszintén merem ajánlani bárkinek akinek gerinc problémája van.

Köszönettel, Fülöp Péter

#71 Kedves MenyhÁrt Balázs!

Szeretném megköszönni Önnek a kezeléseket, amelyek eredményeként ebben az évben szeptemberben olyan szintű javulás mutatkozott, amit szeretnék másokkal is megosztani. 3+1 kezelést követően hamarosan megszűnt a fejzúgás és a járásbizonytalanság, vagy szédülékenység. Ezek elég kellemetlen tünetek voltak a nyaki és nyakszirti fájdalmak mellett.

Szeptember elején egy friss nyaki MRI lelettel jelentkeztem Menyhárt Balázshoz kezelésre. A leletben többek között közepes spondylosis, polydiscopathia és 4 nyaki csigolyán előboltosulás volt látható. Az előboltosulások, mint csigolyasérv előtti állapotot jeleznek. Balázs mindent alaposan könnyen érthetően elmagyarázott. Tanácsokkal ellátott, és gyógytornákat is javasolt, amiket naponta többször is tudok végezni. A kezeléseket követően pár napra észrevettem, hogy megszűnt a nyaki, és nyakszirti fájdalom, sőt a fejem jobb oldala is fájt, amely szintén elmúlt. Majd kb. a kezelések után másfél hétre feltűnt, hogy a járásom biztosabbá vált, nem érzem a szédülékenységet. Korábbi években is el-el jártam kezelésekre a Gerincgyógyító Központba Balázshoz, korábban háti- és ágyéki csigolyák okozta zsibbadásos tünetek is voltak. Ülő munkám volt mindig és jelenleg is. Ő javasolt egy nagyon jó gerinckímélő széket, amit megrendeltem. A szék rendszeres használata során a hátfájások és derékfájások ritkábbá váltak.

Nagyon örülök, hogy Önhöz, ha problémám van, fordulhatok segítségért. Hiszen fájdalom nélkül is lehet élni, és gyógyszer nélkül is. Kedves Balázs, Ön nagy szaktudású és nem a tüneteket nyomja el a kezelésekkel, hanem a tüneteket kiváltó okot szünteti meg. És ez nem mindegy. Ezért, akinek tudom, Önt ajánlani fogom, hogy bátran jelentkezzen Önhöz kezelésre.

Nagyon hálás vagyok Önnek, hogy segített és meggyógyított.

Tisztelettel és üdvözlettel:

Szőke Menyhértné (63 éves)

#70 Kedves Mór!

Több napja tartó, derékból kiinduló, a lábakba sugárzó fájdalmam volt. Amikor már az alvásban is zavart, akkor kerestem fel a Gerincgyógyító központot, ahol Mór kezdte meg a kezelésem. Már az első kezelés után jelentősen javult, át tudtam aludni az éjszakát. A következő két kezelés után teljesen megszűntek a fájdalmak.

Köszönettel, Gergő

#69 Köszönet Menyhárt Mórnak

Borzasztó derékfájdalom kínzott hetek óta, ami először az állást, majd az ülést, sétát és a háton fekvést is szinte lehetetlenné tette. Mivel Magyarországon nincs biztosításom, orvosom és tapasztalatom sem, kis internetes kutatás után úgy láttam jónak, hogy csináltatok egy MR vizsgálatot és bejelentkezem a Gerincgyógyító Központba.

Menyhárt Mór nagyon kedvesen, türelmesen fogadott, mindent elmagyarázott, minden kérdésre válaszolt. Kezelései nem csak fizikailag, lelkileg is sokat jelentettek. Nálam a harmadik kezelés után kezdődött a “csoda”, egyre jobb lett az állapotom. A negyedik kezelés után tudtam újra a kutyaimmal sétálni, dolgozni, sőt két repülőutat is kibírtam.

Nagyon hálás vagyok, megfogadom a tanácsokat és úgy tervezem, hogy ahogy tehetem, visszatérek 🙂

Köszönettel, Szegvári Eszter

#68 Tisztelt Mór!

Hosszú ideje fennálló kellemetlen, fájdalmas panaszokkal fordultam hozzád.

A bal lapockámban lévő elváltozástól zsibbadt az egész karom az ujjaim végéig. A másik problémám pedig, a jobb combomban ülő és fekvő helyzetben keletkező szúró érzés, ami olyan volt mintha ezer tűvel szurkálnák. Elhatároztam, hogy kipróbálom ezt a fajta kezelést, és nem bántam meg. Három kezelésen vettem részt és állíthatom hozzáértő profi szakember kezében voltam.

Már az első kezelés után észrevehetően javult az állapotom. A második után a combomban lévő rossz zsibbadó érzés elmúlt, és a lapockám is lényegesen enyhült. Teljesen fájdalommentes sőt frissítő hatású a kezelés. A harmadik után mintha kicseréltek volna. Biztos vagyok benne, hogy ha szükséges igénybe fogom venni a kezeléseket ismét.

Nagyon köszönöm a segítséget és bátran ajánlom mindenkinek.

Tisztelettel és köszönettel: Bori János

#67 Kedves Mór!

Ezúton is szeretném kifejezni köszönetemet, hogy a szakszerű kezelés hatására megszabadultam a fájdalomtól. Azért kerestem fel a Gerincgyógyító Központot, mert erős fájdalmat éreztem a jobb karomban, valamint zsibbadást a jobb mutató- és hüvelykujjban. Már az első kezelést követően javulást tapasztaltam, a harmadik alkalom után pedig megszűnt a fájdalom, és enyhült a zsibbadás. 6 kezelésre volt szükség a teljes gyógyuláshoz, és azóta sincsenek panaszaim. Hálás vagyok a segítségedért.

Köszönettel: Kovács Péterné

#66 Tisztelt Gerincgyógyító Központ, Kedves Menyhárt Mór!

Hosszú ideje fájt már a derekam. 13 éves koromban kezdődött, (47 éves vagyok) aztán 2005-ben sérvvel műtöttek, de nem lett sokkal jobb. 3 hete, már sokadik alkalommal, ismét erős fájdalmaim voltak, bal lábba lesugárzó egészen a talpam közepéig. Se ülni, se állni se feküdni nem tudtam. Nem bírtam tovább és elkezdtem keresgélni a neten valami olyat, amihez nem kell hónapokat várni.

Megtaláltam a Gerincgyógyító Központot és kértem időpontot. 2 nap múlva mehettem az első kezelésre. Nem gondoltam volna, hogy már az első alkalom után az izomlázon kívül mást (fájdalmat) nem fogok érezni. Elmúlt a sugárzó fájdalom a bal lábamba és tudok végre fájdalom nélkül feküdni, ülni és állni is. Végre nem húzom a lábam magam után.

Kaptam tornát is, amit minden nap elvégzek, nagyon egyszerű gyakorlatok, az elvégzésük után pont ott van másnap izomlázam, ahol kell, a gerinc mellett :). Túl vagyok a harmadik alkalommal és a fájdalommentesség még mindig tart :).

Köszönöm Menyhárt Mór!!! Pándy Ildikó

#65 Kedves Mór!

Edzés közben egy hirtelen mozdulat után, eléggé megrándult a nyakam. A fájdalom másnapra egészen a jobb kezembe sugárzott ki. Megijedtem mert már elkezdett zsibbadni az ujjam vége is, ezért kezdtem el keresgélni az interneten. Ekkor találtam rá a Gerincgyógyító Központra. Már a második kezelés után tapasztaltam enyhe javulást. A harmadik kezeléskor már nem éreztem azt a kisugárzó fájdalmat. Következő alkalom után már a zsibbadás is enyhült.

Köszönöm szépen Mór a segítséget és a tanácsokat, mindenkinek bátran tudom ajánlani!

Köszönettel, B. Gábor

#64 Kedves Menyhárt Mór!

Nagyon komoly és fájdalmas isiászos panaszom okán böngésztem a netet, miután az Amerikai úti idegsebészetéről háromszor eltanácsoltak, hogy ez nem műtétes ügy, neurológust keressek fel panaszommal. Jómagam több mint 30 éve egészségügyben dolgozó alkalmazott vagyok, ezzel a válasszal tudtam, hogy olyan kezelési formát kell találnom, amely egyesíti a konzervatív és alternatív terápiát.

Panaszaimat a gyógyszerek átmeneti jelleggel, 10-12 órára javították, de jöttek a borzalmas éjszakák. Óránként ébredtem, aludni nem tudtam, alig pár órát pihentem. Mindezen szenvedések a testi panaszok voltak, a lelki problémáim tovább nehezítették napjaimat. Egy nyári haláleset, egy ingatlan kisajátítás, munkahelyváltás és költözés mind hozzájárultak, hogy amikor a Gerincgyógyító rendelőben megjelentem első alkalomkor, csak vonszoltam magam, fájdalmam miatt torzult testtel bicegve vártam a segítséget. Az első kezelést követő előírt pihenést nem tudtam tartani, pakolni kellett, költözni kellett…

Aznap éjjel alig aludtam. Megijedtem. Felhívtam reggel a recepciót és elmondtam, hogy fájdalmaim erősödtek. A hölgy megnyugtatott, hogy ez sajnos előfordul. De ne adjam fel, meglátom a harmadik kezelés vízválasztó lesz. Jött a második kezelés. Ez már erőteljesebb volt, de nem fájdalmas. A hétvégén lezajlott a költözés, maradt idő pihenésre… de kellett is! Egyik éjjel már 3 órát is aludtam egyhuzamban. És a nappalok is jobban viselhetőek voltak.

Sokat nyújtom a gerincemet, a fájdalmak ellenére is, az ülés módjával, de megy…leginkább az állás és hason fekvés pihentet. Megnyugtattak, hogy az állapotom súlyossága miatt bizony sokszor kell találkozzunk, de a harmadik kezelés után már lesz eredmény. Hát nekem már a második kezelés után jött a megváltás…a harmadik után már vezettem. Nem is hiszem el!!!!! Az ötödik kezelés után megint jobb lett. Visszamentem dolgozni!!!! Ülőmunkát végzek, naponta többször végzek nyújtó gyakorlatokat. A Flector port ma tapaszra cseréltem és azt is megfeleztem. A kutyusomat el tudom vinni egy-egy kisebb sétára naponta. Dolgozom is.
Köszönöm szépen a segítséget,

Kovácsné Demény Ildikó

#63 Kedves Mór!

Mórt egész egyszerűen receptre íratnám fel mindenkinek. Azoknak is, akik panaszmentesek, de sokat ülnek, hogy ne is alakuljon ki elváltozás a helytelen testtartás miatt. Nemcsak rendkívüli szakértelemmel végzi a kezeléseket, de megértő figyelmessége emberileg is sokat ad. Járási nehézségemnek többféle kiváltó oka van, az egyik a fizikai elváltozás, ezzel kapcsolatban fordultam hozzá. Korábban nem voltam még ilyen kezelésen, így nem tudtam, mire számítsak, ezért csak vártam és figyeltem, jöjjön, aminek jönnie kell. Nagy túlsúllyal rendelkezem, mégis számomra játszi könnyedséggel végezte el rajtam a kezelést. Barátságos, figyelmes, kedves, nagy szakértelemmel rendelkezik, az állapotom folyamatosan javul Neki köszönhetően, úgyhogy csak ajánlani tudom, méghozzá nagy szeretettel.

Köszönettel, Kriszta

#62 Kerepesi Krisztina verse:

Egyszer voltam, hol nem voltam,
Voltam, s vagyok e földtekén,
Kedves, rendes, ámde sajnos
Hanyagtartású nőszemély.

Nem is mentem, mendegéltem,
Hanem sokat ültem én,
Így a járás, bármily fájó,
Nem ment már oly könnyedén.

Gondolkodtam, kutakodtam,
Vajon most mit tehetek,
Bánatomra, fájdalmamra
Gyógyírt honnan vehetek.

Mindent tudó jóbarátom,
Gugli végzett keresést,
Megmutatta hol találok,
Megfelelő kezelést.

Utam végül szerencsémre
Menyhárt Mórhoz vezetett,
Aki nemcsak gerincemen,
Lelkemen is segített.

Daliás és délceg férfi,
Tele szakértelemmel,
Mindenkinek Őt ajánlom
Hálával telt szívemmel.

Kerepesi Krisztina

#61 Kedves Mór!

Azzal a kényelmetlenséggel fordultam hozzátok 2022 decemberében, hogy az ősz folyamán állandósult a jobb lábamban egy feszülő fájdalmas érzés. Ülés közben is éreztem, de olykor sétálva vagy nyugalmi, fekvő állapotban is. Mivel a derekammal korábban előfordultak gondjaim – derékfájás, húzódás -, és ezek legfeljebb tünetileg voltak kezelve, arra gyanakodtam, talán onnan sugárzik ki a fájdalom és masszázsterápiával kezelhető lesz.

Az első alkalmakkor Menyhárt Balázshoz jártam és ahogy erre fel is készített, eleinte nem volt érzékelhetően nagy változás az állapotomban. De tekintettel arra, hogy hosszú évtizedek óta nem fordítottam figyelmet az izmaim és a gerincem megfelelő lazítására, tornáztatására, nem voltam türelmetlen. A megbeszéltek szerint látogattam a kezeléseket és közben napi szinten, az ajánlásnak megfelelően, tornagyakorlatokat végeztem. 3 kezelést követően azonban, a téli szünetben, épp az ünnepekre, váratlanul bedurrant a lábam. Alig tudtam lábra állni és csak sántikálva közlekedtem, mozogtam.

Ekkor kértem telefonon tanácsot tőletek és gyorsan és rugalmasan kerestünk egy kezelési időpontot még az ünnepi időszak alatt. Így találkoztam Menyhárt Mórral és a továbbiakban vele folytattuk a kezeléseket. Összességében 7-8 kezelésre volt szükségem ahhoz, hogy a lábamba kisugárzó fájdalom megszűnjön. Jelenleg néhány minimális testhelyzettől eltekintve nem is érzem már ezt a kellemetlen érzést. Mondhatjuk, hogy az alapprobléma, amivel hozzátok fordultam, sikerrel rendeződött.

Köszönettel, Braun Lajos

#60 Kedves Mór!

Szeretnék köszönetet mondani a segítségért és a profi szakmai munkáért. Ülő számítógépes munkát végzek napi 10-12 órán keresztül, sajnos egy pár hónapja már küszködtem nyak, hát és derékfájdalommal, ezért is kerestem fél a Gerincgyógyító Központot. Nem is gondoltam, hogy már az első alkalom után jobban fogom érezni magam, pár kezelést követően már nem fájt a hátam, elmúlt az égő, szúró érzés a nyakamban, közérzetem is javult.

Nagyon hálás vagyok Mórnak hogy segített és hogy meggyógyított.

Köszönettel: Szántály Mária

#59 Keleti Miklós úrnak

Az én történetem2020 tavaszán kezdődött. Takarítónő vagyok, a munkámból kifolyólag rengeteget hajlok, emelek stb. Először a derekam a éreztem fájdalmat, majd egyre lejjebb haladt a fájdalom, fájdalomcsillapító hatására általában elmúlt, de mindig visszatért egyre sűrűbben. Elhanyagoltam magam, de év végére teljesen végig ment a jobb lábamon a fájás, zsibbadt, nem bírtam menni. Elmentem idegsebészetre ott kiderül, hogy kiszakadt gerincsérvem van, ami már erősen nyomja az ideget és kezdek lebénulni, azonnali műtétet javasolták.

Keresgéltem a neten és megtaláltam a Gerincgyógyító Központot. Nagyon jó véleményeket olvastam, reménykedtem, hogy rajtam is tudnak segíteni. Keleti Miklós úr segített is. Hetente egyszer kezelt, torna gyakorlatot kaptam, rengeteg tanácsot. Nagyon hálás vagyok, mert már a második kezelésen rendbe hozta azt az ideget ami nyomta a lábam. El mondta, hogy ez nem gyógyítható de fájdalom mentessé tehető. Az ötödig kezelés után most nincs panaszom, rengeteg kitartás és odafigyelés kell. Magadon kell segíteni mert más nem tud. Meg kell tanulni élni vele. Tornáznom mindennap, nem kellett műteni, nem szedek gyógyszereket. Én javaslom mindenkinek, hogy próbálják meg Gerincgyógyító Központ kezeléseit. Csak jó tapasztalatom van. Nagyon kedvesek és segítőkészek. Rögtön kaptam időpontot. Köszönöm szépen Keleti úr .

Üdvözlettel Miskolcról

#58 Kiszakadt gerincsérvből műtét nélkül

Az én kálváriám 2020. augusztus 8-án kezdődött, amikor egy reggeli nyújtózkodás következtében úgy éreztem, mintha „becsípődött volna valami” a derekamnál. Éles, nyilalló fájdalom, aminek következtében elkezdett rettenetesen fájni a derekam, és még aznap egyre erőteljesebb hasító fájdalmat kezdtem érezni a bal lábamban, különösen a combom hátsó részében. Azt gondoltam, nem kell ezzel foglalkozni, biztosan az ideg csípődött be, majd elmúlik…

A fájdalmam a bal lábamban azonban egyre fokozódott, a nap végére szinte már járni is alig tudtam, és a lábszáramban is éreztette magát a hasító fájdalom. Ekkor még mindig nem gondoltam, hogy komoly a dolog, még mindig az volt bennem, hogy amilyen gyorsan jött ez az egész, úgy el is fog majd múlni. Azonban ez nem így történt. Egyre rosszabb állapotba kerültem. Már járni sem tudtam, de még feküdni sem. Nem volt olyan testtartás, amiben ne éreztem volna a pokoli fájdalmat. Nem tudtam lábra állni, éjszaka nem tudtam aludni, és volt, hogy sírtam, volt, hogy ordítottam a fájdalomtól.

Hetek teltek el, a fájdalom rettenetes volt, és mivel semmiféle javulás nem volt, így végül időpontot kértem egy magánklinikán idegsebészhez, hogy csináljanak egy felvételt, amin kiderül, hogy valójában mi is a bajom. Közben olyan fájdalmaim voltak, hogy a férjem már nem bírta nézni, és elkezdett a neten böngészni, hogy hátha van valamilyen hely, ahol tudnának rajtam segíteni. Így találta meg a Gerincgyógyító Központot. Végig néztem én is a weboldalt, és azonnal éreztem, hogy nekem Menyhárt Balázshoz el kell mennem. Pár nap múlva már Balázs rendelőjében voltam, és Balázs azonnal, ránézésre megmondta, hogy mi a bajom, amikor az ajtaján beléptem: LV-nél gerincsérv, és feltehetőleg nem is kicsi – ahogyan fogalmazott. Az első kezelés után még nem éreztem semmit, de Balázs előre jelezte, hogy több kezelésre lesz szükség, mert nagy a sérv. Én hittem neki, hogy tud segíteni, és bíztam benne.

Közben elmentem a magánklinikára is, megcsinálták az MRI felvételt, és a diagnózis: LV csigolyánál 10×15 mm-es kiszakadt gerincsérv. Balázs előre megmondta. Döbbenet volt számomra. Balázs abban is segített, hogy értelmezni tudjuk az MRI felvételen látottakat, hogy hol van a sérv, hogyan helyezkedik el, és miért van a pokoli fájdalom. Ez szintén óriási segítség volt, hiszen a magánklinikán, ahol jó sok pénzt ott hagytunk, a vizsgáló főorvos csak egy pillanatra mutatta meg a felvételt, és gyakorlatilag nem kaptam a kérdéseimre választ. A főorvos azt mondta, hogy a kedvenc hobbijaimat, a kerékpározást, a futást, a túrázást, azt felejtsem el, mert ilyen gerinccel mindez esélytelen. Egyetlen javaslata volt, a műtét. Én azonban azonnal közöltem, hogy nem szeretném a műtétet, mire ő azzal engedett el, hogy ha a vizeletet és a székletet már nem tudom tartani, akkor menjek vissza és akkor meg kell műteni.

Balázsnál a következő kezelés elején egy kérdésem volt: Tudok-e még ezzel a gerinccel kerékpározni, futni, túrázni? Balázs habozás nélkül rávágta: „Egyértelmű, hogy igen!”. Nem volt kérdés, hogy három naponta tovább jártam a kezelésekre. A hatodik kezelésig szinte semmi javulás nem volt, majd a hatodik kezelés után kezdett enyhülni a fájdalmam, és valamivel szabadabb lett a mozgásom. Éjszakánként már tudtam aludni, már találtam olyan testhelyzetet, ahol kevésbé éreztem a fájdalmat. A nyolcadik kezelés után már járás közben is volt olyan pillanat, hogy nem éreztem fájdalmat. Tovább folytattam a kezeléseket, és gyakorlatilag november elejére elértük azt, hogy újra tudtam autót vezetni, tudtam ülni, egyedül felöltözni, tisztálkodni, zoknit fölvenni, stb., és mindezt fájdalom nélkül. Visszatért az életem. Most 2021. januárjában ismét teljes értékű életet tudok élni.

A kezelések mellett gyógyszerek helyett természetes alapanyagú gyulladáscsökkentőt és természetes fájdalomcsillapítókat szedtem, mivel nagyon gyógyszer ellenes vagyok. https://www.facebook.com/groups/1871713763089003

Köszönöm Balázsnak, hogy segített nekem abban, hogy visszakapjam az életem. Végtelenül hálás vagyok ezért neki! Köszönöm, Balázs!

Szeretettel, Szegő Tünde /48 éves/

#57 Kedves Keleti Miklós!

Ezúton is szeretném megköszönni a segítségét, amivel sikerült a műtétet elkerülni és a panaszaimat a minimálisra csökkenteni! Tavaly kezdett a derekam fájni, de gondoltam a súlyzós edzés miatt van és nem foglalkoztam vele sokáig. Később egyre erősödtek a fájdalmaim és egy idő után a jobb lábamban is megjelentek, egyre nagyobb területen és egyre erősebben, egy idő után már csak sántikálva tudtam járni is. Ekkor orvoshoz fordultam és az elvégzett vizsgálatok egy nagy méretű sérvet mutattak ki a legalsó porckorongon, ami nyomja az ideget is. Az idegsebész műtétet javasolt, mint az egyetlen megoldást ekkora sérv esetén, amit nem szerettem volna.

Ekkor találtam az interneten a Gerincgyógyító Központra és kaptam időpontot önhöz, kedves Miklós. Az MR felvétel át tanulmányozása után 50% esélyt látott a javulásra-vagy sikerül, vagy nem. Gondoltam, nincs veszteni valóm, vágjunk bele, hátha sikerül. Az első kezelés után néhány napig sokkal enyhébbek voltak a panaszaim, majd elkezdtek visszaerősödni, de ezt el is mondta és nem ért váratlanul. Közben elkezdtem az ön javaslatára tornázni is, persze csak óvatosan, hogy ne fájjon. A további kezelések során egyre ritkábban és enyhébben jelentkeztek a fájdalmaim és mostanra a lábamban teljesen meg is szűntek! A derekam fáj még bizonyos mozdulatok közben és a amikor sokat kell ülnöm a munkám miatt de remélem, szép lassan ez is el fog múlni, de tudom, hogy a tornát nem szabad abba hagynom, bármennyire is jól érzem magam, erre minden alkalommal felhívta a figyelmemet. Nagyon hálás vagyok önnek kedves Miklós a segítségért és a tanácsokért !
Kívánom, hogy még sok embernek tudjon segíteni!

Köszönettel: B. János

#56 Kedves Menyhárt Balázs!

Én úgy gondoltam, hogy ebben a Világban csodák nincsenek, de amit a Balázs nyújtott a gerinckezelések alkalmával az bizony maga volt a csoda! Évek óta ülő munkát végzek a panaszaim is ebből kifolyólag lettek.

2019 májusában a munkahelyemen egy „rossz mozdulat” hatására úgy éreztem, hogy „becsípődött” valami a derék tájamon, de nem tudtam megmondani mi, csak borzasztó fájdalmam volt. Alig bírtam hazamenni a munkahelyemről a férjem elvitt csontkovácshoz, aki csak alaposan „megkínzott” de javuláshoz nem vezetett. Nem volt mást tenni elmentem a körzeti orvoshoz, aki felírt gyulladáscsökkentő krémet és erős fájdalomcsillapítót, majd beutalt a reumatológiára, ahol a reumatológus megállapította, hogy csigolyámon kopások vannak és felírta a fizioterápiás kezeléseket, ami elektromos áram ultrahang és masszázsból ált. A kezeléseket felvettem várva a javulást. A fizioterápiás kezelések hatására egy kicsit jobban voltam egy hétig otthon feküdtem és próbálgattam magam visszaszoktatni az ülő munkához. Mivel a derekam csak fájt és a napi ülőmunkát sem bírtam elkeseredésemben az interneten elkezdtem keresgélni. A „Jó Isten” vitte a kezemet az interneten, hogy rátaláljak a Gerincgyógyító Központra. Érdeklődve végigolvastam a véleményeket, akik már jártak ott és nem akartam elhinni amit írtak. Bejelentkeztem és még azon a héten kaptam is időpontot.

A panaszaim kikérdezése és a leletek átnézése után Balázs tájékoztatott, kb. 4-5 kezelésre lesz szükségem hogy jobban legyek. Ez így is lett. Abban is kaptam Tőle segítséget, hogy milyen gerinckímélő széket vegyek, amivel a munkámat hosszútávon tudom élhetően folytatni. Most már csak félévente járok vissza kontroll kezelésre. Hála Balázsnak visszaadta az egészségemet és életkedvemet nagyon hálás vagyok neki érte! Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha fáj a dereka vagy a háta ne tétovázzon, hanem keresse fel a Gerincgyógyító Központot ahol nagy szakértelemmel segítenek.

Üdvözlettel: Vinczéné Németh Erika 46 éves

#55 Kedves Miklós!

Régóta küzdök lábba sugárzó fájdalommal, néhány mozdulatnál mintha a villám csapot volna belém. Ezzel a problémával kerestem fel a Miklóst ezelőtt öt évvel. Először négy alkalomra volt szükség, hogy teljesen tünetmentes legyek, azóta évente néhány alkalommal meglátogatom mikor picit úgy érzem kezd feszülni a derekam, de a lesugárzó villámcsapás nem jött vissza. Amikor ott jártam először elmondta, hogy én is sokat javíthatok az állapotomon ha betartom az általa javasolt életmódbeli tanácsokat. Nagyon hálás vagyok neki, nagyon sokat javított az életminőségemen.

Vaskóné 45 éves.

#54 Menyhárt Balázs úrnak

Ülő munka, helytelen tartás, gyenge izomzat és egy „rossz” mozdulat egy mellettem, a földön lévő táskáért. Egy nyilallás a derekamban, aztán négy napon át tartó egyre erősödő fájdalom, merevség, zsibbadás, az ötödik napra pedig beütött a teljes krach. Már a mosdóba is alig tudtam kimenni.

A tizedik napon kerültem Menyhárt Balázshoz, aki akkor még ugyan nem látta az MR vizsgálat eredményét, mert még csak előjegyzésem volt, de nagyjából felvázolta a feltételezett diagnózist is, mely számomra megdöbbentő módon szinte teljesen megegyezett a későbbi MR vizsgálat leletével. Illetve az elkövetkező munkát a javulásom érdekében. A felvétel később az ágyéki 4-es és 5-ös csigolyák közötti porckorongsérvet mutatta, ahol a kifolyt kocsonyás mag „jelentős fokú kilépő idegi compressiot okoz”. Nagyon jelentőset. Nem tudtam kiegyenesedni, járni alig, ülni, feküdni is csak kínlódva, mert akkora fájdalom sugárzott a jobb oldalamon a csípőmtől a jobb lábamba végig. Eljutottam szakorvoshoz is, aki gyógyszeres terápiát javasolt. Ezzel együtt vettem igénybe a Gerincgyógyító Központ szolgáltatását. Az első ellazító, nyugtató kezelések után pár hét múlva már inkább energetizálónak éreztem a kezeléseket. Szépen lassan kezdett múlni az állandó, erős fájdalom. Amikor 2-3 hónapos szünet után újból ellátogattam a karbantartó kezelésre, hasonlóan jó érzés járt át. Nem gondoltam, hogy ennyire tudom értékelni ezt a fajta gyógyítást. (Magamban csak gerincvarázslónak nevezem Menyhárt Balázst, de ezt nem tudja.) Meg még azt sem tudja, hogy hamarosan újból meglátogatom.

Kedves Balázs, köszönöm szépen az eddigieket is!

Erzsébet (56 éves), Dunakeszi

#53 Keleti Miklósnak !

52 éves kamionsofőr vagyok. Állatokat szállítunk, ebből adódóan vagy vezetek, vagy az állatokat rendezem, ami nem gyenge fizikai munka. Régóta éreztem a derekamban hol kisebb, hol nagyobb fájdalmat, de mindig elmúlt pár nap alatt, mostanáig. Utolsó utamon úgy beállt a derekam, hogy alig bírtam kiszállni a kamionból és végig zsibbadt a bal lábam. Gondoltam ennek fele sem tréfa, erre szakember kel. Sógornőm ajánlotta a Keleti Miklóst, mert ő is hasonló problémával járt nála. Elmentem pár alkalommal hozzá és teljesen rendbe tette a derekamat.

Köszönettel: Sándor László

#52 Tisztelt Menyhárt Balázs úr!

Az elmúlt év (2019) egyik legfontosabb személye Ön volt életemben, mivel hosszú évek óta fájó derék és fájásomat, bal lábba lesugárzó lumbágómat, – amit végül már szteroid injekciókkal kellett kezelni a fájdalom miatt, – öt kezelés után teljesen rendbe rakta. Pontosan úgy, ahogy az első állapotfelmérő találkozónk végén elmondta. “Öt kezelés kell és rendben leszek”. Úgy is lett! Az már csak hab a tornán, hogy a fájó vállaimat is úgy megkezelte nagyságrendileg hat-nyolc perc alatt, ahogy az ORFI-ban két hét kezelés alatt sem sikerült.

Most voltam síelni szilveszterkor és minden nap eszembe jutott Menyhárt úr, mert egyik utas társunknak korábbi hozzám hasonló problémái voltak (bal lábba lesugárzó igen erős fájdalom) olyan, hogy a második naptól már ki sem ment a sípályára, annyira fájt neki. Én minden gond nélkül tudtam élvezni a síelést!

A legutolsó találkozónkon megbeszéltek szerint megyek majd január végén állapot karbantartó kezelésre, de valóban csak arra, mert nincs semmilyen fájdalmam, de még csak a legkisebb derékfájós tünetem sincs.

Tisztelettel, Kővágó János (53éves)

#51 Tisztelt Keleti Miklós úr!

Először öt éve jelentkeztek a tüneteim, fájt a derekam, de nem tulajdonítottam neki nagy ügyet, majd néhány hónap elteltével a bal lábamba egyre fokozódó sugárzó fájdalom is megnehezítette a mindennapjaimat. Háziorvosomhoz fordultam, aki beutalt a Reumatológiára. Hosszas kezelések kezdődtek, fizikoterápia, gyógytorna, infúziós kezelések, de a lábamba lesugárzó fájdalom csak addig enyhült, amíg ki nem ment az infúzió hatása. Az MR vizsgálaton L.IV-V porckorong dehidratációját és az L.V-S korongon kb. 6mm átmérőjű porckorongsérvet állapítottak meg. Idegsebész operációt javasolt, de ezt semmiféle képen nem szerettem volna. Egyre rosszabbodott az állapotom, a munkámban is akadályozott a fájdalom, a mozgásom nehezítettsége. Az orvos által felírt egyre erősebb fájdalomcsillapítók szinte egyáltalán nem csökkentették a fájdalmaimat. Ekkor kezdtem el az interneten segítség után kutatni. Így találtam rá a Gerincgyógyító Központra, még arra a hétre kaptam is időpontot Keleti Miklóshoz.

Első kezelés után, mely délelőtt volt már aznap estig kicsit csökkent a fájdalom a derekamban, de a bal lábamba lesugárzó fájdalom nem csökkent semmit. Aznap éjszaka eléggé felerősödtek a fájdalmaim, az az éjszaka nagyon kemény volt, következő naptól visszatért a derékfájdalmam az eredeti állapotba. Nagyon el voltam keseredve, de eszembe jutott, Miklós említette, hogy akár felerősödhetnek átmenetileg a fájdalmak és valószínűleg ha javul is valamit akkor először keveset fog és azt is rövid ideig. Így is lett. Egy hét múlva mentem újra kezelésre. Második kezelést követően már érezhetően csökkentek a fájdalmaim a derekamban és lábamban is, mely most már három napig tartott. Utána kissé ismét elkezdett romlani, de ekkor már egyáltalán nem szedtem gyógyszert, mert elviselhető szintre csökkent. A harmadik és a negyedik kezelés után fokozatosan egyre jobban csökkent a fájdalmam, egyre többet tudtam mozogni, közérzetem is fokozatosan egyre jobb lett, már csak rossz emlék volt az a pokoli fájdalom. Kaptam gerinctorna gyakorlatokat, amelyeket rendszeresen végzek azóta is. Az ötödik kezelésre már szinte fájdalmak nélkül érkeztem. Folytatom a gerinctornát, igyekszem sokat mozogni és már csak kontrollra járok vissza fél évente.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani Keleti Miklósnak, aki 5 kezeléssel teljesen megszüntette a fájdalmaimat és elkerültem a sérv operációt!

Tisztelelettel, Horváth Ádám

#50 Kedves Balázs!

Igazán jólesik ilyen emberrel találkozni, mint Ön. Kiváltképp jóleső, ha e találkozás kapcsán elmúlik az embert hosszú hónapok óta kínzó fájdalma!

2017 márciusában az autómba beülve tettem egy hétköznapi mozdulatot, amikor először éreztem a derekamban a fájdalmat, mely sehogy sem akart oszlani, sőt egyre fokozódott, egyre kellemetlenebb lett. Természetesen orvoshoz mentem vele, készítettek röntgent, majd MRI-t. Két igen elismert szaktekintély egybehangzóan kimondta, hogy a gerincem egyik csigolyája befelé elmozdult 4 mm-t. Ha már elviselhetetlen a fájdalom, akkor megműtenek. Következett a sokféle gyógyító praktika – gyógytorna, súlyfürdő, gyógyvizek – kevés eredménnyel. A korszerű, nyugati orvoslás rendszerében nem találtam megoldást a problémámra, gyógyírt a fájdalmamra.

Ismerősöm ajánlotta Önt, mint gerincgyógyítót. Már első alkalommal, pár perces kezeléssel megszabadított a fájdalomtól. Kezének gyógyító ereje, ha nem is mérhető, de jól érzékelhető. Pár napig tartó rövid kezelésekkel és a háromhavonta végzett egy-egy kezeléssel mára teljesen jól vagyok, sokat úszom, néha gyógytornázom.

Hála és köszönet érte!

dr. Dulin Zsolt

#49 Tisztelt Menyhárt Balázs úr!

Kovács István vagyok, 38 évig dolgoztam teherautó sofőrként.

Nagyon erős derékfájdalmam volt évek óta, ezen kívül utóbbi hónapokban már mindkét vádlim görcsölt, a lábszáram első része is nagyon feszült, alig bírtam felemelni a lábamat. Ha lefeküdtem zsibbadt mindkét lábam, ha ültem, a derekam fájt annyira, hogy 10 perc múlva fel kellett állnom. A combomba, csípőmbe is nyilallt és lesugárzott a fájdalom. Semmilyen testhelyzetben nem tudtam fájdalom nélkül lenni.

Isiászra kaptam infúziókat a reumatológián, az nagyjából 10-12 órát hatott, de utána kezdődött minden elölről. A gyengébb fájdalomcsillapító semmit nem használt, izomlazítók szintén nem, Cataflamból szedtem 3-at naponta heteken keresztül. Beutaltak súlyfürdőre, de attól még rosszabb lett és már elviselhetetlen fájdalmaim voltak.

A feleségem ügyfelei már többen jártak Menyhárt Balázsnál, ők javasolták, próbáljam ki, tőlük hallottam róla. Első kezelés után 2 napig sokkal jobban éreztem magam, azt követően ismét fokozatosan romlott az állapotom, a terhelés miatt, de erre Menyhárt úr is figyelmeztetett. Egy hét múlva mentem újra Menyhárt Balázshoz kezelésre. Sokat segített, tudtam ülni, lépcsőn fel tudtam menni, bár akkor még fájdalmaim voltak lépcsőzés közben. Egy hét múlva újra kértem időpontot, egyre jobban lettem, az ötödik kezelést követően megszűntek a fájdalmaim, fél évente járok kontrollra és nagyon hálás vagyok, hogy megszabadított az évek óta tartó fájdalmaimtól.

Mindenkinek javaslom Menyhárt Balázst!

#48 Tisztelt Menyhárt Balázs!

A történetem tavaly év végén kezdődött, amikor nyár óta jelentkező nyaki és háti fájdalmaim nem akartak múlni, inkább egyre erősödtek. Reumatológushoz fordultam akkor már igen erős nyaki fájdalommal, amely a hátamba, a karjaimba, először a bal karomban, de később már a jobb karomba is egyre erőteljesebben kisugárzott. Először fájdalom csillapítókat és izomlazítót kaptam, 10 fizioterápiás kezelésre küldtek, majd 10 masszázskezelésre, de ez csak sokat rontott az állapotomon, majd mikor ezek nem segítettek, kierőszakoltam egy nyaki MR vizsgálatot. Az MR felvétel kimutatta, hogy többszörös nyaki gerincsérvem van, valamint a nyaki csigolyáim több helyen szétcsúsztak, ez okozta nagy fájdalmaimat. A reumatológus ekkor azt javasolta, hogy feküdjek be kórházba 2 hétre és különféle kezelésekkel, infúziókkal megpróbál segíteni. Miután én ezt nem fogadtam el, főleg azért mert akkortájt nem volt időm arra, hogy kórházba feküdjek hetekig, egy idegsebészhez irányított. A sebész az MR láttán nem sok jóval kecsegtetett, mondván ő szívesen megműt, de az eredményt garantálni nem tudja. Hát egyáltalán nem volt valami biztató…

Ekkor nagyon elkeseredtem és a neten kezdtem el böngészni, keresgélni másfajta megoldást. A karom ekkor már borzasztóan fájt és egyre jobban zsibbadt is. Így találtam rá a Gerincgyógyító Központra, amelynek honlapján hasonló, kifejezetten nyaki problémákkal küzdő emberek kommentjeit is olvastam. Ezekből kitűnt, hogy sokan hasonló kálvárián vannak túl mint én és hála a Központnak, most fájdalom nélkül élnek, az ott kapott kezelések után. Magam is elmentem, mivel tudtam, hogy nincs veszíteni valóm. Menyhárt Balázshoz kerültem, aki miután megnézte az MR felvételemet, azt mondta nagyon súlyos az állapotom, nem lesz könnyű, de mindenképpen megpróbál segíteni. Megmutatta a felvételtelemet és részletesen elmagyarázta mi látható a képeken és mit jelentenek a diagnózisban leírtak. Ezt eddig semelyik orvos nem tette meg. Elkezdtük a kezeléseket, ez év februárjában. 4 alkalommal voltam és már az első után sokkal jobban éreztem magam. Jobb karomban jelentősen csökkent a fájdalom, a bal karomban viszont még változatlanul megmaradt, valamint erős izomlázat tapasztaltam az egész hátamban és a nyakamban is. Nem lepődtem meg, mert az első kezelés után ezt előre el is mondta a Balázs, hogy nagy valószínűséggel ilyet fogok tapasztalni. A harmadik kezelés után már mind a két karomban sokat csökkent a fájdalom, össze sem lehetett már hasonlítani azzal, ahonnan indultunk. Már egy szem gyógyszert sem szedtem, mert nem volt rá szükségem. A negyedik kezelés után pedig mintha elfújták volna a fájdalmamat. Jelenleg is jól vagyok, február óta ma jul.4-én jöttem ismét kezelésre, de már csak karbantartó kezelésre.

Nagyon köszönöm Menyhárt Balázsnak, hogy hozzáértésével, szakszerű kezeléseivel visszaadta az életkedvemet, hiszen a fájdalmaim teljesen megszűntek, így már csak időnként kell egy, -egy alkalommal jönnöm fenntartó kezelésre, aminek nagyon, -nagyon örülök. Mindenkinek aki hasonló problémával küzd, tiszta szívből csak ajánlani tudom!

Köszönettel: Kocsis Katalin 62 éves

#47 Tisztelt Keleti Miklós úr!

Évek óta dolgozom külföldön az építőiparban, időnként erős fizikai terhelésnek kitéve magam. Egy ilyen alkalommal kezdődtek a panaszaim, megemeltem egy nehéz tárgyat. Roppant valami derekamban és erősen bele hasított a fájdalom. Alig bírtam felegyenesedni. Estére egyre fokozódtak a fájdalmaim, éjjel nem tudtam aludni, pokoli fájdalmaim voltak. Másnap reggeltől fokozatosan a jobb oldalon fenekemtől kezdődően lesugárzott a lábamba bokáig a fájdalom és a jobb lában elkezdett zsibbadni. A háziorvosomhoz mentem, aki izomlazító, gyulladáscsökkentő gyógyszereket és kenőcsöt adott, amitől jobban is lettem kicsit, de nem múltak el a panaszaim. A munkámban folyamatosan akadályozott, mert kisebb súlyok emelése is azonnal erős fájdalmakat okozott.

Az interneten találtam meg a Gerincgyógyító Központot és Keleti Miklóshoz kaptam időpontot. Az első kezelésre is erős fájdalmakkal érkeztem, de megdöbbentő módon utána megkönnyebbülve álltam föl a kezelőágyról! Nem hittem a szememnek meg a derekamnak… A fájdalmaim sokkal enyhébbek voltak. Emlékszem, nagyon boldogan mentem ki a rendelőből. Miklós elmondta, hogy még néhány kezelésre szükség lesz a gyógyuláshoz és azt is, milyen tornát csináljak naponta, elmondta hogyan szabad emelnem ezután. A harmadik kezelés után már nem volt semmilyen tünetem, gyógyszereket teljesen abbahagytam. Ez után újra teljes értékű munkát tudtam végezni, de sajnos a tornát elhanyagoltam, a Miklós által javasoltakat nem tartottam be és néhány hónap múlva ismét beállt a derekam és a lábam ismét elkezdett enyhén zsibbadni, de nem annyira, mint korábban. Újra azonnal felkerestem Miklóst és sikerült ismét segítenie! Azóta tornázom rendszeresen és félévente jövök karbantartó kezelésre, de a fájdalmaim és a zsibbadás elmúltak! Nagyon hálás vagyok Miklósnak, hogy többszörösen tudott rajtam segíteni és mindenkinek csak ajánlani tudom a gyógyítását!

Köszönettel: B. János

#46 Kedves Menyhárt Balázs!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani önnek, hogy visszaadta az életemet és egyben szeretném megosztani kálváriámat! A leges legutolsó reményem volt, hogy önhöz bejelentkeztem.

Amikor önhöz fordultam, már 7. hete tartó egyre fokozódó borzalmas fájdalmaim voltak a jobb lapockámba, vállamban, jobb karomba végig lesugárzott a fájdalom. Karomba fokozatosan erősödő zsibbadás elszorította az ujjaimat, nem tudtam már fogni sem vele. Mint ha késsel szurkálták volna a vállízületemet és a lapockámat. Amikor bementem a rendelőbe önhöz a karomat már nem bírtam tartani magamtól, a másik kezemmel kellett tartanom, mert úgy éreztem le akar szakadni. Fejemet nem bírtam már tartani, mint ha a tarkóm is le akart volna szakadni. Nagy mennyiségű, igen erős fájdalomcsillapítókat szedtem, 11 ezer forintért steroidos gyógyszereket, injekciókat, antibiotikumokat, gyulladáscsökkentőeket kaptam a reumatológián, jártam a fájdalomambulancián, tovább küldtek a neurológiára, de semmi eredménye nem volt. A neurológus azt mondta, hogy szerinte nincsen semmi bajom, szerinte sokat stresszelek, ez már pszichés fájdalom, lelki eredetű és leküldött a pszichiátriára. Semmilyen pszichés problémáim nem voltak, kiegyensúlyozott családban élék férjemmel és 5 éves kisfiammal. Pénztárosként dolgozok, mely gyermekkora óta szerettem volna lenni és máig szeretem a munkámat. A pszichiátrián amit láttam a váróban amíg várakoztam az orvosra teljesen kikészített és nem értettem mit keresek én itt. Volt aki a csempét vakarta a falon a körmeivel és közben ordítozott. Borzalmas élmény volt. Erős antidepresszáns gyógyszereket írtak fel melyet 3 napig szedtem bízva abban, hogy talán ez majd segíteni fog, de nem így lett. Erős hőhullámokat okozott, úgy éreztem mint ha húztak volna rám egy zubbonyt. Mélyről jövő síró érzéseim lettek tőle, még a maradék életkedvemet is elvette a gyógyszer. Borzalmasak voltak azok a napok. Úgy döntöttem nem szedtem tovább.

Közben elkészült egy nyaki MR felvétel: „ C.IV-V porckorong jobb oldali laterális túlsúlyú kiboltosulást mutat, melyet hátsó peremrészi deformitások kísérnek. C.V-VI discus bal oldali paracentrális kiboltosulása figyelhető meg, mely a ventrális liquortéren benyomatot képez, a myelont éppen eléri. A C.VI-VII porckorong körkörös protrusiot mutat.” A neurológus ezt is megnézte és erre is azt mondta, hogy ez nem okozhatja a fájdalmaimat. Balázs a rendelőben megnézte a felvételemet, érthetően elmagyarázta a képeken látható problémákat és azt mondta, a panaszaimat szerinte egyértelműen a felvételen látható nyaki gerincproblémák okozzák. Azt mondta nem lesz könnyű, de megtesz minden tőle telhetőt, hogy rendbe hozzon. Már nem volt más választásom, mint bíztam benne. Hetek óta nem tudtam már aludni, semmilyen fekvő helyzetben nem bírtam létezni, éjszakákat töltöttem ülő helyzetben. Azt mondta Balázs, első alkalommal csak a nyakamat tudja kezelni semmi mást. Először megpróbál olyan állapotba hozni, hogy a fájdalmaim jelentősen csökkenjenek és ha ez sikerül, csak ez után tudja az egész vázrendszert rendbe hozni. Hittem is meg nem is, de nem volt már más választásom. Ahogy hozzámért éreztem, nagy biztonsággal dolgozik és precízen. Teljesen meglepődtem, mert attól féltem borzalmas fájdalmat fog okozni, de nem így lett…

Az igazi meglepetés csak ez után következett. Kezelést követő napon még nem változott semmi, de a következő napokban fokozatosan elkezdett csökkenni a karomba és a lapockáimba sugárzó fájdalmam, a hátamban érzet fájdalom is szignifikánsan csökkent. A hétvégén kisebb szédülést éreztem, de hét elejére ez teljesen megszűnt. Következő kezelésre már nagyon boldogan mentem. Karom zsibbadása jelentősen csökkent. A gyógyszereket teljesen elhagytam és már 5. napja nem vettem be semmit. Nagyon sok pénz elment gyógyszerekre, sáncgallérra, sínt is felírtak a karomra. Nem is beszélve, hogy már 6. héten voltam táppénzen és a munkahelyemen sem nézték jó szemmel, hogy nem tudtam dolgozni menni. Második kezelést követően úgy éreztem, mint ha új életet kezdtem volna. Visszatért az életkedvem, visszamentem dolgozni és egy vasárnapi műszakot végig tudtam dolgozni. A hátszakadásomat mint ha kettévágták volna. Párom nagyon nem hitt benne az elején. Nagyon sok orvost, kezelést végigjártunk, sok sok gyógyszer és már nem bízott senkiben, de végül nagyon örült, mert látta a döbbenetes gyógyulásomat. A gyógyszerek teljesen kikészítették a gyomromat, a nyelőcsövemet. Az egészben csak azt bántam, miért nem az elején kerestem fel a Balázst…

Összesen 5 alkalommal voltam a Balázsnál, majd fokozatosan egyre ritkábban kellett mennem. Azóta több mint 2 év telt el és gyakorlatilag semmilyen panaszom nincsen, most már csak fél évente keresem fel a rendelőt egy két karbantartó kezelésre, illetve ha kezdődnek enyhén a panaszok, tudom nem érdemes várni. Nagyon hálás vagyok önnek, hogy visszaadta az életemet, hogy emberséggel és számomra bizonyítottan nagyon nagy szakmai tudással gyógyított meg! Mindenkinek csak ajánlani tudom az ön gyógyítását! Azóta nagyon sok embernek ajánlottam önt és hasonló véleményeket hallok vissza azoktól, akik felkeresték.

Köszönettel,

H. Szilvia” (37 éves)

#45 Kedves Keleti Miklós!

Már több mint egy éve, hogy először voltam Keleti Miklósnál kezelésen, és azóta is járok bizonyos időközönként. Miklós kedves, odafigyelő, óvatos. Látszik, hogy tudja mit csinál. Megbízom benne. Soha nem kell pár percnél többet várni. És a hátfájdalmaimon sok esetben nem tud más segíteni, ezért megyek hozzá. Azonnali megkönnyebbülést hoz mindig a kezelése.

A hátam még 10 évvel ezelőtt sportolás közben megsérült, és azóta sok problémám van vele. A csigolyáim néha összecsúsznak, és ilyenkor hiába teszek rá hideget-meleget, a nyomást nem tudja semmi csökkenteni. Mivel a csigolyák nincsenek a helyükön, ezért derék-, csípő-, nyak-tájon is előjön a fájdalom. Ilyenkor fáradtságot is érzek, olykor szédülök, nem tudok koncentrálni. Hiába jártam reumatológushoz, a felírt kezelések nem tudtak a tüneteken javítani, csak átmenetileg, rövid ideig. Miklós egyetlen kezelése elég most már ahhoz, hogy ez a nagy fájdalom és nyomás megszűnjön. A kezelés után érzem, hogy javul a fejem vér- és oxigénellátása. Könnyebb a járásom, újra tudok koncentrálni, a közérzetem javul. Ezt a fajta kezelést nagyon jó módszernek tartom. Egyszerre lazít, masszíroz, és közben precízen ki is mozgat, ízületeim felszabadulnak.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek Keleti Miklós kezelését.

Bumberák Mária

#44 Kedves Balázs!

Ez úton szeretném megköszönni a rengeteg segítséget, amit a kezelések során kaptam, és egyben a saját tapasztalatomat megosztani a gerincgyógyítással kapcsolatban. Ugyanis nekem rengeteget segített, hogy már a várandósság előtt eljutottam Önhöz. A kezelések hatására sokkal könnyebb lett a menstruációm és ez kihatott a várandósságomra is. Egyáltalán nem kínzott hátfájás és nagyon jól és könnyedén tudtam hajolgatni. A baba ahogy növekedett hiába nyomta a medencecsontomat egyáltalán nem okozott fájdalmat, pedig a rendbe tétel előtt, nem várandósan is állandó problémám volt az elviselhetetlen fájdalom. Saját példámon keresztül csak ajánlani tudom mindenkinek, aki kisbabát tervez vagy vár, hogy menjen el kezelésre mert nagyon sokat segít.

Várandósságom nagyon könnyű és probléma mentes volt, egyáltalán nem éreztem nehéznek az utolsó időszakot sem. Szülésnél pedig megkönnyítette a helyzetem, hogy rendben voltak a csontjaim. Ez sokat segített abban, hogy tudjam szülés után mi, miért fáj. Ezért nem is okozott problémát, hogy elviseljem a fájdalmat. Amint letelt a hat hét alig vártam, hogy újra mehessek kezelésre. Azóta nagyon könnyen tudom emelgetni a kisbabámat, a sántikálva járás egyszerűen megszűnt már az első kezelés után, az újra jelentkező keresztcsontfájdalmam pedig szinte azonnal elmúlt.

2018. április
Üdvözlettel:

Krisztina, 5 hónapos kislány anyukája

#43 Kedves Miklós!

Nagyon hálás vagyok, Önnek a segítségért. 2015-ben kezdődött a kálváriám, amikor egyik pillanatról a másikra becsípődött a derekam és a jobb lábam elzsibbadt. Rég óta voltak már derékfájdalmaim, de gondoltam szakmai ártalom, mert szakácsként dolgozom több, mint tíz éve, de ilyet még sosem éreztem! Mintha kést döftek volna a derekamba, nem tudtam kiegyenesedni sem. Az orvosok nem sok jóval biztattak, mert a vizsgálatok gerincsérvet állapítottak meg. Azt mondták, ha nem használnak a kezelések, meg kell műteni a gerincemet. Kaptam infúziót és gyógytornát, ami segített valamennyit, de dolgozni nem tudtam. Ekkor egy ismerősöm ajánlotta önt, mert neki tudott segíteni. Emlékszem, amikor megnézte a leleteimet, azt mondta eleinte rosszabbodhat az állapotom, de pár kezelés után szép lassan javul majd és elkerülhetem a műtétet. Szerencsére rosszabbodás nem volt, csak izomláz az első kezelés után, de előtte hetekig csak feküdni tudtam. Négy kezelés után teljesen panaszmentes voltam. Megbeszéltük mire vigyázzak a munkám során, hogyan emeljek és amikor elkezdem érezni a derekam rögtön menjek el egy kezelésre. Nagyon sokat segített az Ön kezelése, az óta is szakácsként dolgozom, sokszor napi 12-13 órát és köszönöm jól vagyok!

2018. március. Köszönettel: B. Gergely.

#42 Tisztelt Gerincgyógyító Központ, Menyhárt Balázs Úr!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani gyógyulásomért és leírni történetemet.
2017 karácsonya körül kezdtek igen erős fájdalmaim lenni a bal vállamban, amely fájdalom fokozatosan kúszott lefelé a karomban. Kb. 2-3 hét alatt a fájdalom elérte a csuklómat és azt követően a bal kezem ujjai (konkrétan leginkább a középső ujj, majd a mutató és a hüvelyk is) teljesen elzsibbadt: érzéketlenné vált. Nagyon rossz érzés volt, a bal kezem gyakorlatilag használhatatlanná vált. Egy darabig tűrtem a fájdalmat – gondolván naivan – majd elmúlik. Persze, nem így lett, sőt! Egy idő után kezdtem sejteni, hogy ez talán valamiféle gerinc probléma lehet. (Szív problémára nem gondoltam, mivel nem sokkal korábban voltam teljes kardiológiai kivizsgáláson és ott nem találtak gondot.) Ekkor kerestem rá a neten a gerinccel kapcsolatos problémákra, pl. gerincsérv tüneteire, és „véletlenül” botlottam bele a Gerincgyógyító Központra, továbbá néhány leírt esetre a honlapon, majd később egy blogra is. Ezekben nagyon dicsérték Menyhárt Balázst és a leírt „csodás gyógyulások” annyira felkeltették az érdeklődésemet, hogy – gondoltam – adok neki egy esélyt. Orvoshoz még nem gondoltam ekkor sem fordulni, mert elég sok rossz tapasztalatom volt már az orvosokkal…

Balázs rögtön az első találkozáskor megmondta, hogy szinte biztosan nyaki gerincsérv lehet a háttérben az 5. és 6. nyaki csigolyáknál és kb. 4-5 kezeléssel remélhetőleg meg fogja tudni oldani. Mondta ezt úgy, hogy hozzátette: természetesen ez nem egzakt diagnózis, hiszen „nem lát belém”, pontos diagnózist csak MR, vagy CT felvétel alapján lehet felállítani s nem ígérhet semmi biztosat, de a tapasztalatai alapján meri mondani, amit mondott. Nem tehettem mást: hittem neki. A kezelés rövid, meglepő, de teljesen fájdalommentes volt, azonban megmondta, hogy előfordulhatnak átmeneti felerősödő fájdalmak. Az első alkalom után viszont olyan erős fájdalmaim lettek, hogy aznap éjjel semmit nem aludtam. Mintha minden egyes porcikám külön lázadásba kezdett volna. Megmondom őszintén, ekkor eléggé megijedtem, de mit volt, mit nem tenni: 3 nappal később mégis visszamentem. Balázs azt mondta, hogy azon ritka 1%-ba esek, akinek az első kezelés után sajnos jelentősen felerősödnek a fájdalmai, de ez is teljesen normális… Ellenben, a második kezelést követően még mindig nem volt javulás, így kezdtem hitemet veszteni, ezért elmentem egy ideggyógyászhoz is menet közben, aki természetesen elküldött MRI-re. A vizsgálat visszaigazolta Balázs „véleményét”: két nyaki sérv az 5. és 6. nyaki csigolyáknál. Mire azonban az orvoshoz a lelettel visszakerültem, már túl voltam Balázsnál a 3. kezelésen és láss csodát: a karomból a fájdalom kezdett elszivárogni, habár a zsibbadás még tartotta magát… Az orvos rögtön operálni akart, azt mondta nincs más lehetőség és nem fogom megúszni az operációt, de erős tiltakozásomra módosított és felírt infúziós kúrát és gyógytornát. Én azonban ezt is köszöntem és maradtam a „saját terapeutámnál”! Balázs csak egyvalamiben tévedett aprót: 4-5 kezelésből 6 kezelés lett, ellenben 4 kezelés után a fájdalom tényleg tökéletesen megszűnt, a 6. kezelésre pedig a zsibbadás is. Ennek már több hónapja és azóta is jól vagyok: nem fáj semmim! Balázs javaslatára elkezdtem tornázni és odafigyelni a tartásomra és a gerincemre!

Nagyon hálás vagyok neki, mert visszaadta a bal karomat! Mindössze 6×20 perc kezeléssel, kb. 3 hét alatt! Mindenkinek nagyon-nagyon tudom őt ajánlani, ahogy már ajánlottam is sok kedves ismerősömnek! És azt is: semmi értelme orvosokhoz rohangálni, még a diagnózis sem feltétlenül szükséges!!!

2018. május 3.

Üdvözlettel; Dr. K-SZ Éva

#41 Kedves Miklós!

Szeretnék köszönetet mondani, hogy vissza adta az életkedvemet, boldogan és fájdalommentesen élhetem mindennapjaimat! Kb. 3 éve szenvedek súlyos migrénes fejfájással, ami havi 12-13 rohamot jelentett az én esetemben. Rengeteg orvosnál jártam, köztük egy un. fejfájás ambulancián is, számtalan vizsgálaton estem át, de a felírt gyógyszerek nem hozták meg a várt eredményt. Sőt… igazából sehol sem az okot keresték, csak a fájdalmat csillapították. Mondanom sem kell, hogy többféle erős gyógyszert kipróbáltam (amitől 10 kg-ot híztam) és folyamatosan emelték az adagot. Ezekhez úgy hozzászokott a szervezetem, hogy szinte már egyáltalán nem csökkentették a fájdalmamat vagy max.1-2 órára. Ilyenkor az egyetlen megoldás az ügyeleten egy injekció koktél volt, ami viszont teljesen elkábított. Végül, közölték az orvosok, hogy „szokjak hozzá, hogy fáj a fejem”. Én nem szerettem volna így leélni az életemet. Szerencsére testvérem rátalált a Gerincgyógyító Központra, ahol is Miklós kezei közé kerültem. Már az első kezelés után sokkal jobban éreztem magam. Végre itt azt éreztem, hogy Miklós szeretné a migrén okát is megtalálni (nem csak tompítani), ami valószínűleg a műkörmös múltamból ered, a görcsös, feszes, görnyedt testtartásból eredően. Most 4 kezelés után elmondhatom, hogy a havi 12-13 rohamom lecsökkent havi 1-2-re és gyógyszert sem kell szednem. Fantasztikus érzés, hogy most energikusan és jókedvűen élem az életem migrén nélkül!!

Köszönöm önnek Miklós!”

2018. Január, üdvözlettel: Farkas Henrietta

#40 Kedves Balázs!

Az én történetem 2015 decemberében kezdődött, mikor egyik reggel alig bírtam leszállni az ágyról. Gondoltam a szokásos becsípődés, ami körülbelül évente kétszer előjött és általában néhány nap után távozott is. De ez más volt, a fájdalom nemhogy tompult volna, egyre inkább erősödött és kezdett elviselhetetlenné válni. Kutakodtam a környékünkön a csontkovácsot keresgélve, de igazából senkire nem mertem magam rábízni. Pokoli fájdalmaim voltak a derekamban már napi szinten és elkezdett bal lábamba egyre fokozódóan lesugározni a fájdalom. Ülni, állni is nehéz volt. Kolléganőim rábeszélésére, mivel ilyenkor mindenki fizikoterápiára szokott menni, felkerestem Mátészalkán a reumatológiát 2016 márciusában. CT vizsgálat alapján az LV korongon bal oldalon szétterülő 5 mm-es sérvet állapítottak meg, ami eléri az S1 gyököt, isiász.

Mindezek után jöttek a kezelések sorban, gyógytorna, fizikoterápia, gyógymasszázs. A 3. fizikoterápia után alig bírtam a lábamra állni, lüktető, éles fájdalom hasított bele a lábamba. négy napig feküdtem, ami nálam már nagy bajt jelent, rendszeres futóként, örökmozgóként. Aztán fizikoterápiát kihagyva, meglett a 10 gyógytorna, 10 gyógymasszőr kezelés, picit enyhült a fájdalom, de júniusra ismét visszaestem, a bal lábamba ismét végig igen intenzíven lesugárzott a fájdalom, alig bírtam menni. Visszamentem a reumatológiára. A doktornő mosolyogva közölte velem, hogy műtétet javasol, azt mondta más lehetőségem nincsen, mert le fogok bénulni a lábamra. A műtétet semmiképp sem szerettem volna. Elkeseredésemben elkezdtem keresgélni az interneten, így találtam meg a Budapesti Gerincgyógyító Központot.

2016 decemberében kerültem Menyhárt Balázshoz, ekkor már szinte az egész bal felem a csípőtől végig le a lábszárig borzasztóan fájt, a lábfejem zsibbadt, bicegve tudtam csak járni. Balázs néhány perc beszélgetés után pontosan elmondta mi lesz látható a CT felvételen mindenféle lelet nélkül. Teljesen megdöbbentem. Majd elkérte a CT felvétel lemezét és részletesen elmagyarázta érthetően mi látható a felvételen. Ezt eddig senki nem tette meg. Már az első kezelés sorsfordító volt, a kezelés után megszűnt a lábzsibbadás, tudtam, éreztem, hogy jó kezekben vagyok és már ez biztonságot adott. Összesen öt kezelést vettem fel. A kezelések után fokozatosan maradt el a fájdalom, bár volt egy átmeneti felerősödés, de ezt is elmondta előre, hogy valószínűleg ez fog történni. Alig hittem, hogy egy éves szenvedés után megszabadultam a bal lábamban végig lefutó hasító fájdalomtól.

Az azóta eltelt egy év teljesen panaszmentesen telt el. Az életem visszatért a régi kerékvágásba, rendszeresen futok, tornázom. Persze a reggeli gyógytornákat sem hagyom ki. A fájdalom már a múlté hála Balázsnak érte. Már másnak is ajánlottam a Menyhárt Balázs kezeléseit és itt is akik olvassák e sorokat és ilyen jellegű problémái vannak, csak bátorítani tudok mindenkit, ne gondolkozzanak sokáig, keressék fel a Balázst! Megnyugtató, mosolygós személyisége az emberek iránti szeretete, tisztelete és szakmai tapasztalatai bizton mondom a hozzá fordulóknak is, hozzám hasonlóan sorsfordító lehet. Ez úton is szeretnék köszönetet mondani Kedves Balázs! A kezelések nyomán megmenekültem egy gerincműtéttől, visszanyertem életkedvemet, megszabadultam a fájdalomtól, visszakaptam a mozgás szabadságát és örömét. Mindezt az ön magas szintű szakmai tudásának köszönhetem.

Munkájához további sok sikert, jó egészséget kívánok!

2018. 02. Üdvözlettel: Tóthné Ági ( 52 év)

#39 Kedves Balázs!

Szeretném megosztani sorstársaimmal a történetemet!

2007-ben, 41 évesen kezdődött a pokol, amikor egyszer úgy ébredtem mint aki elfeküdte a nyakát. Nem javult, egyre erősödött a fájdalom a vállak és a lapocka irányába és még a bal karom is elkezdett fájni ami idővel elviselhetetlenné vált. Neurológia, MR vizsgálat, de már csak nyakmerevítőben tudtam lenni. A 2007-ben készült MR leleten C4-5, és C6-7 nyaki csigolyák közötti discusokon jobb oldali túlsúlyú kiboltosulás, C5-6 közöttin bal oldalon paramediálisan széles alapú, forament is szűkítő 4mm-es porckorongsérvet állapítottak meg. Erős gyógyszerek, steroid injekciók, fájdalomcsillapítók, ülve alvás mert a fekvés már nem ment. Műtétet javasoltak az orvosok, de mire odajutottam volna, csökkent valamit a fájdalom így nem egyeztem bele a műtétbe. Aztán egyre nehezebben ment minden. Egy tevékeny nap általában nyak és karfájdalommal, zsibbadással ért véget, a házimunka gyötrelem lett, pedig gyors voltam azelőtt. Amikor már nagyon szenvedtem és elfáradtam a fájdalomtól, párszor kaptam infúziós kezelést ami ideig-óráig tartott. Mc-Kenzie torna után kis javulás majd újra a fájdalom. 2013 őszén újabb nyaki MR felvételre küldtek, ahol már a C6-7 porckorongon is széles alapú porckorongsérvet diagnosztizáltak, ahol a korábbi leleten még csak előboltosulás volt látható.

2 évvel ezelőtt már erős derékfájdalmaim is kezdődtek, MR vizsgálatnál már L2-L5-ig porckorongokon előboltosulások láthatóak. A mindennapi házimunka iszonyatos teherré vált. A főzés – amit nagyon szeretek – toporgás, szenvedés lett. A folyamatos ülés sem ment, állni sem tudtam már …mindig támasztottam, fogtam a nyakam. Teljesen kezdtem kimerülni az átvirrasztott éjszakák miatt, ugyanis folyamatosan felébredtem minden mozdulatnál, éles fájdalom hasított a karomba, nyakamba, hátamba. Már mindent kipróbáltam, orvosról orvosra jártam, anatómiai párna, krémek, izomlazítók több csontkovácsot is felkerestem, de csak rövid, átmeneti javulást tapasztaltam. Mindig jött a zsibbadás karomba, ujjaimba amit hiába dörzsölgettem, nem jött vissza bele az élet csak a fájdalom. A munkahelyen sem voltam a régi, a fájdalom vette át az irányítást.

Elkeseredtem, hogy ezek szerint nem fogom megúszni a műtétet. Bújni kezdtem a netet, kőkeményre feszült, fájdalmas izmokkal és könnyes szemmel olvasgattam a további lehetőségekről. Ott találkoztam a gerincgyogyito.hu oldallal. Elolvastam a tapasztalatokat és amit Balázs a kezelésről írt és eldöntöttem, hogy ezt még utoljára ki kell próbálnom mielőtt beleegyezem az operációba. Hozzám hasonló tünetekről, sorsokról írtak, és sikerekről. Elkezdtem reménykedni, lelkesen bejelentkeztem. Az első találkozás és felmérés után sírva jöttem ki a vizsgálóból. Átnézte a leleteimet részletesen elmagyarázta mi látható a felvételeken de nem igazán tudott biztatni a gyógyító… ez szinte lehetetlen mondta, kevés esélyem van. 2 napig sírtam, majd bejelentkeztem Balázshoz újra. Ha Ő is ezt mondja, akkor elhiszem. Valamiért azonban nem adtam fel! Nagyon örülök, hogy nem adtam fel, ugyanis lassan, de visszakaptam az életemet!! Nagyot sóhajtott ismét látva a leleteimet és az állapotomat, azt mondta, megtesz mindent, nem lesz könnyű de sikerülhet. Nem ígérte, hogy meggyógyulok mert az szinte lehetetlen. De reményt adott és támaszt. Úgy kezdte el a kezelést, hogy valószínűleg lassan haladunk de mindig érzem majd a javulást, a fájdalmam csillapodni fog, még ha átmeneti fájdalomerősödéseket is érezhetek, vagy visszaromlásokat.

Van remény egy élhető, normális életre. Nekem ez volt a minden amit kaphattam!! És érezni kezdtem a javulást. Apró léptek voltak ezek, de hétről- hétre mind jobban lettem. Most ott tartunk, hogy hat-nyolc hét múlva kell jönnöm kontroll kezelésre ami tovább ritkul majd és teljes életet élhetek. Alszom mint a bunda, nincs fájdalmam és rá kell szólni magamra, ha olyasmit csinálok amit nem kellene… mert rávezetett Balázs, hogy nekem kell odafigyelni magamra, mert senki nem fog rajtam kívül…

Tiszta szívemből köszönöm amit tett, és ahogyan tette! Nagyon hálás vagyok érte!”

T. Gabriella 50 éves

#38 Tisztelt Gerincgyógyító Központ, Kedves Keleti és Menyhárt Urak!

Köszönetet szeretnék mondani azért, hogy ilyen jó állapotba tudtak hozni, mint amilyenbe most vagyok! Emlékeznek rá, hogy amikor először mentem Önökhöz erősen sántítva, meggörbülve, erős fájdalmakkal – a négy gerincsérvem miatt- és lábérzéketlenséggel én csak a csodában hittem. A ” csoda” megtörtént! Korábban nem igazán ismertem a nem Nyugati orvoslás ezen technikáját. A négy ORFI-s kezelések után állapotom nem, hogy stagnált de még tovább romlott is.Eltiltottak a tornától, a masszázstól, az úszástól.

Jött egy koszorúér problémám, ami után még az elektromos kezelésektől is eltiltottak. Kilátástalannak éreztem a helyzetemet. Nem hittem, hogy bárki és bármi az állapotomon javítani tudna. És ekkor rátaláltam a Neten a honlapjukra, és bejelentkeztem. Ma már erős fájdalom csillapítók nélkül, kiegyenesedve és lábam érzéketlenné válása nélkül tudok közlekedni. Vár még rám pár kezelés az állapotom stabilizálása miatt, de már most látom, hogy jó döntés volt Önökhöz mennem. Köszönöm!

Üdvözlettel: Hamvai László

#37 Kedves Menyhárt Balázs!

19 éves koromtól fáj a derekam, amit sporttal és időnként orvosi segítséggel tudtam kezelni! Mivel édesanyámnak is mindig fájt a dereka ezért úgy éreztem, hogy ez így természetes! Ahogy múltak az évek a mozgás elmaradt a kilók rakódtak! 43 éven keresztül ülőmunkát végeztem, mely az utolsó öt évben napi 12 órára nőtt! Az első komoly jelzés 2008-ban egy kibírhatatlan derékfájással és combzsibbadással kezdődött! Kivizsgálás, ideggyógyász, CT, stb: eredmény fizikoterápiás kezelés, Donalgin és Benfogamma gyógyszerek szedése, évenként két fizikoterápiás kezelés és a gyógyszerek is változtak Aflaminra, Midetonra, stb.

2013-ban (már ráérő nyugdíjasként) úgy döntöttem, hogy a végére járok betegségemnek mert ekkorra már nem tudtam éjszakánként aludni, mivel a kellemetlen lábzsibbadás helyett iszonyú ágyéki és combizom fájdalmaim voltak! Kivizsgálások, Belgyógyász, Nőgyógyász stb. (közben már gondolatban temettem magam). Felkerestem egy hazánkban praktizáló híres kínai professzort aki 10 akkupunktúrás kezelést adott! Sajnos az állapotom rosszabbodott a tűk helyét még fél év múlva is éreztem, főleg a forgóknál!! Közben húsz kezelést kaptam egy svéd masszőrtől is! Azután felkerestem egy híres Ortopéd szakorvost aki vette a fáradságot és elküldött MR vizsgálatra! Eredmény: Bal csípőm állandó gyulladásban van, ettől van az iszonyú fájdalmam! Fél év múlva kontroll, addig is szedjem az Aflamint (ami időközben kikezdte a gyomrom) és fájdalomcsillapítónak Brexint írt fel amit egy hétnél tovább nem tudtam szedni mert ettől is nagyon fájt a gyomrom!

Internetes keresgélésem alkalmával akadtam rá az Ön honlapjára ahol a „Láb zsibbadás és lábba sugárzó fájdalom” leírásoknál teljesen magamra ismertem! A hozzászólásokat olvasva, kicsit szkeptikus voltam, miszerint az első alkalommal javulás az eredmény, de úgy voltam vele, hogy nincs mit vesztenem, megpróbálom! Nos az eredmény, hogy az ELSŐ KEZELÉS UTÁN HÁROM EGÉSZ FÁJDALOMMENTES ÉJSZAKÁM VOLT! Ekkor már 2014 nyarát írtuk és itt éreztem először, hogy jó úton járok! Összesen hat kezelést kaptam, ma már jól tudok aludni, állapotom nap-nap után javul. Igyekszem a jó tanácsait is betartani, súlyomat is folyamatosan csökkentem. KÖSZÖNÖM ÖNNEK, hogy megszabadított a szenvedéseimtől, jó egészséget és sok sikert kívánok!

Üdvözlettel: Balogh Judit 61 éves

#36 Kedves Miklós!

Hálásan köszönöm, hogy megszabadított a fájdalomtól és visszaadta gerincem mozgékonyságát! Számomra ez duplán fontos, hiszen a mozgás alapvető az életemben és választott hivatásom is ehhez kötődik. Napközben irodai munkát végzek, így az ülő életmód alaposan megviseli a gerincem, ennek ellensúlyozására jógázom és immár három éve jógaórákat is tartok.

Évekig tökéletesen tudtam kompenzálni a napi 8 óra ülést a jógával, mindaddig, amíg 2014 nyarán egy súlyosabb fertőző betegség és egy életválság testileg és lelkileg teljesen legyengített. Nem vettem figyelembe a betegségemet és ugyanolyan keményen folytattam a munkát az irodában, otthon és a jógaórákon is. Végül a testem még erőteljesebb jelzést adott a pihenésre egy idegbecsípődés formájában. A fájdalom az egyik reggeli gyakorlásom után jelentkezett a nyakam jobb oldalán. Először csak tompa, kellemetlen érzetként, pár nap múlva már elviselhetetlen, bizsergő fájdalomként, mely lesugárzott egészen a jobb karom mutató- és középső ujjáig. Nemcsak mozogni nem tudtam – a legegyszerűbb gyakorlatok is kivitelezhetetlenek voltak számomra – a fájdalmaim annyira erősek voltak, hogy óránként kellett fájdalomcsillapítót bevennem, ami szinte semmit sem ért. Az éjszakák még rosszabbak voltak, mint a nappalok, mivel fekvő helyzetben még a fájdalmaim erősebbé váltak. Alig tudtam aludni, ahogy kiment a fájdalomcsillapító hatása, rögtön felébredtem. Fáradt és kimerült voltam az átvirrasztott éjszakáktól. Most már csak óvatosan és finoman mozogtam, csak a legegyszerűbb jógagyakorlatokkal próbálkoztam, igyekeztem oldani görcsbe rándult izmaim merevségét. A jóga csodálatos, de éreztem, hogy most olyan problémával állok szemben, amit saját erőmből nem tudok megoldani, és külső segítséget kell kérnem.

Jógaoktatóként eddig is sokat foglalkoztam a gerinc anatómiájával, ezekben a napokban csak úgy bújtam a netet, kerestem problémám kiváltó okait. Ekkor találtam rá a Gerincgyógyító Központ honlapjára, ahol olyan kezelésről olvastam, aminek rögtön bizalmat szavaztam. Itt azt olvastam, hogy a kezelés célja az egész vázrendszer szimmetriájának és harmóniájának a visszaállítása és tartós fenntartása. Ez nagyon szimpatikus volt számomra, hiszen én is ezt gyakorlom és tanítom a jógázás során. Nem is csalatkoztam, a terápia gondosan összeállított mozdulatokból áll, és valóban az egész testet érinti. Miklós tapasztalt és figyelmes terapeuta, mindvégig biztonságban éreztem magam. Az első pillanattól tudtam, hogy jó kezekben vagyok. Már az első kezelés után enyhültek fájdalmaim, és az ujjamig kisugárzó bizsergés a harmadik kezeléssel végleg megszűnt. Négy kezelés után visszanyertem régi önmagam és ismét élvezetem a jógázás örömeit!”

2014. december 8. Köszönöm: Selmeci Bojána, jógaoktató (40 éves)

#35 Kedves Balázs!

Szeretnék köszönetet mondani, hogy megmentett egy nyaki gerinc műtéttől és az iszonyú fájdalmaimtól. Ahogy megígértem, leírom a kálváriámat, remélve, hogy másnak is tanulságos lesz. A betegségem április végén kezdődött. A bal lapockám alatt időnként erős, hasító fájdalom jelentkezett. Azt hittem, csak meghúzódott. Azonban, ahogy múlt az idő, a fájdalom egyre erősödött és állandósult, nem reagált fájdalomcsillapítókra sem. Elmentem a háziorvoshoz, aki felírt gyulladáscsökkentőt, izomlazítót és másfajta fájdalomcsillapítót. Azt mondta, ha nem javul, menjek vissza, ad beutalót reumatológiára. Közben egy ismerősöm javaslatára elmentem egy vietnami orvoshoz, aki elektromos akupunktúrával próbálta csillapítani az akkorra már szinte elviselhetetlen fájdalmamat. Nem használt semmit, sőt a fájdalom már kisugárzott az egész karomba és zsibbadt is. Már nem tudtam lefeküdni sem. Ülve, kezemet felpolcolva vártam az ágyamban, mikor lesz már reggel.

Visszamentem a háziorvoshoz és megkaptam a beutalót a reumatológiára. Ott másfajta, erősebb gyógyszereket kaptam, kábító fájdalomcsillapítót, amitől legalább éjszaka elbódultam egy kicsit, de a fájdalmat nem igazán csillapította. Elküldtek röntgen vizsgálatra, aztán fizikoterápiára, de ez is csak erősítette a fájdalmat. A szteroid injekció sem segített. Ekkor kaptam beutalót az idegsebészetre, ahol MRI vizsgálatra küldtek.

Közben az interneten megtaláltam a gerincgyogyito.hu oldalát. Felhívtam és nagyon kedves hölgy adott felvilágosítást arról, hogy mivel foglalkoznak. Röviden megbeszéltük a problémámat és következő hétre már kaptam is időpontot. Akkor találkoztam Balázzsal, aki türelmesen és kedvesen elmagyarázta nekem, hogy milyen módszerrel kezelik Ők a gerincsérvet és mi történik a műtétnél. Engem teljesen meggyőzött és az első kezelésre is sor került.

Másnap mentem az MRI-re, ami két nyaki gerincsérvet mutatott ki. A leletet még aznap visszavittem az idegsebészetre. Az orvos azt mondta, hogy azonnal meg kell műteni, mert lebénulhat a kezem. Kérdésemre közölte, hogy semmi más megoldás nincs és, ha vállalom a műtétet, már adja is az időpontot. Nem kértem időpontot. A reumatológusnak elmondtam, hogy a gerincgyógyító központba járok kezelésre, de ő azt mondta, hogy ez nagyon veszélyes és egyáltalán nem javasolja, hogy oda járjak. Kétségbeesve hívtam Balázst, hogy mit mondtak. Ő nem lepődött meg ezen. Azt mondta már sokszor találkozott ezzel a véleménye. Megnyugtatott és újra átbeszéltük a dolgot. Úgy döntöttem, folytatom a kezelést. Azóta is járok és nagyon örülök, hogy így döntöttem. Nagyon lassan javult, de már néhány kezelés után érezhető volt, hogy jelentősen csökken a fájdalom, már tudtam aludni éjszaka és, mivel a gyógyszerek nem használtak, nem is szedtem semmit.

Augusztus közepére értük el azt, hogy a gyulladás lement és a fájdalom teljesen elmúlt. Szeptemberben, valószínűleg egy markáns front hatására visszatért a fájdalom, de ez már 1-2 kezelés után csökkent. Balázs javaslatára elkezdtem a gyógytornát és már csak 2 havonta járok kezelésre, majd remélhetőleg egyre ritkábban. Nagyon sok kitartás és bizalom kellett ahhoz, hogy eddig eljussak. Ezért még egyszer köszönöm Balázsnak, hogy tartotta bennem a lelket, a tanácsait, az odaadó munkáját, kedvességét és türelmét. Nagyon örülök, hogy megmenekültem egy nyaki gerincsérv műtéttől. Bízom benne, hogy az időnkénti kezelések, a gyógytorna és a kíméletes életmód hatására még sokáig élvezhetem fájdalommentesen az életet.

Remélem, hogy ez a kicsit hosszúra nyúló történet másoknak is segít abban, hogy lássák, nem csak a műtét az egyetlen, üdvözítő módszer a sérv gyógyítására, ahogy azt az orvosok többsége állítja.

Hálás köszönet mindenért, H. Erika

#34 Kedves Menyhárt Balázs!

Évek óta terveztem, hogy természetgyógyász „csontkovács”-hoz fordulok, de akkor még erősebb volt a félelmem mint a fájdalmam. Az ortopéd orvos kb. féléve nyaki gerincsérvet állapított meg nálam. Nagyon rám ijesztetett, hogy sürgősen keressek egy fej-nyak sebészt, más megoldás nincs. Az interneten keresgéltem, és nem tudom miért Kedves Balázs, de úgy éreztem, hogy Ön a legszimpatikusabb és legmegbízhatóbb. Jó volt a megérzésem! Az elmúlt félév során nemcsak javult az állapotom, de energikusabb lettem.

Eleinte heti két alkalom kellett (az elhanyagolt állapot miatt), de már az első kezelése után sokkal jobban éreztem magam. Elmúlt a szédülésem, ami előtte már egy kis fejmozgatásra is jelentkezett. A második kezelés óta nyak alatti „banyapúp”-om is szinte alig látszik – és ezt a környezetem is észrevette. A 4. kezelés után már csak hetente 1-szer mentem, aztán a 6. kezelés után már csak 2 hónap múlva. Mostanra már csak 3 havonta, vagy ha gond van. A legutóbb őrületes fájdalmam állt be hirtelen egy rossz mozdulat után a gerincem közepe táján, még a lélegzés is kínszenvedés volt. Balázs ismét „csodát” tett! A fájdalom teljesen megszűnt a kezelés utáni napon. A kezelés alatt érzem, ahogy áramlik a gyógyító energia, nem biztos, hogy elhittem volna, hogy van ilyen, ha nem velem történik. A fájdalmat rögtön jelzi a szervezet, de ha jobban érezzük magunkat az valahogy természetes.. Kedves Balázs, köszönöm az eddigieket! Nagyon jó egészséget, sok-sok energiát kívánok rendkívül értékes munkájához!

Szeretettel üdvözli: L. Ágnes

#33 Keleti Miklósnak

Tavaly decemberben jelentkeztem vizsgálatra és kezelésre derék- és nyaki gerinc problémákkal-fájdalmakkal a Gerincgyógyító Központban. Előtte évekig visszatérő derékfájdalmaim voltak, majd tavaly tavasszal kiderült, hogy eléggé elmeszesedtek a nyaki csigolyáim. A Gerincgyógyító Központban Keleti Miklóssal hozott össze a „szerencse”.

A vizsgálatok után megbeszéltük, hogy kb. 3 kezelésre lesz szükségem. Már az első kezelés után sokkal könnyebben éreztem magam. Decemberben még 2 alkalommal kaptam kezelést. Miklós nagyon nagy hozzáértéssel és együttérzéssel állt mellettem. Megbeszéltük a kezelések menetét, még életvezetési tanácsokat is kaptam (nagyon alacsony a vérnyomásom, hogyan javítsak rajta természetes módon) és megbeszéltük, hogyan, milyen tornával kell karbantartani a gerincemet, hogy minél tovább fenntartható legyen a fájdalommentes állapot. Néha még előjönnek kisebb feszülések a gerincemben, ezért egy pótkezelést kaptam januárban. Most már nincs fájdalmam, tornázom és örömmel gondolok Keleti Miklósra, hogy találkoztunk és segített rajtam. Nekem már voltak tapasztalataim csontkováccsal, az a kezelés is használt, de ez egy teljesen más módszer, mely valóban sokkal kíméletesebb módon segít a problémák megoldásában.

2014. január 23., Köszönettel: Szabó Rita

#32 Kedves Balázs

…….A problémák 2009 tavaszán kezdődtek nálam. Folyamatosan fájt a jobb karom, fájt a hátam jobb oldalon, éles, szúró fájdalommal, állandóan azt nyomogattam, de nem múlt el. Egy május végi hajnalon nem tudtam felkelni. Iszonyú fájdalom szegezett az ágyhoz, mintha egy kést döftek volna a hátamba. Levegőt is alig kaptam. Hívtam az ügyeletet, fájdalomcsillapító injekció, majd két nap múlva újra ügyelet, erősebb fájdalom csillapító, majd amikor ez sem használt, jött a reumatológia, ahol már szinte a földön fetrengtem a fájdalomtól. A diagnózis: idegbecsípődés lehet, vagy gyulladás, ez okozhat ilyen erős fájdalmat. Kaptam gyógyszereket, de semmi sem segített. Közben lebénult a jobb karom, és az utolsó két ujjam és a fájdalom már elviselhetetlen volt. Ekkor már Contramalt és Lyricát is szedtem és olyan voltam, mint az alvajáró, de a fájdalom még ezeken is átjött. Eltelt kb. 1 hónap, amikor kérésemre MR vizsgálatot kértek, ami kimutatta, hogy 5! nyaki gerincsérvem van különböző állapotban, ez okozza a bajokat. Innentől aztán volt infúzió, injekció, fizikó, torna, gyógyszerek. Hónapokba telt, mire a kezem és az ujjaim nagy nehezen javultak valamit, de a zsibbadás megmaradt és fájt a karom is , de talán elviselhetőbben. Ami megkeserítette az életem, hogy a nyakam állandóan fájt, alig bírtam fordítani a fejem, hátranézni és fájt a hátam is a jobb oldalon, mintha a kést valaki benne felejtette volna!

Balázst teljesen véletlenül ez év tavaszán találtam meg a neten a gerincgyogyito.hu oldalon. Rákattintottam a kéz-ujj zsibbadás címszóra és kb. 10 perc múlva már hívtam is és pár nap múlva már vitt a vonat hozzá. Balázs azt mondta, nagyon súlyos az állapotom, nem ígér semmit, de megpróbál mindent kihozni ebből a helyzetből, amit csak lehet! Az első kezelés fájdalmas volt, de nem fájdalmasabb mint a mindennapjaim akkor már. Féltem is nagyon, hisz az orvosom nem tudott erről az akciómról, ill még korábban azt mondta, egyáltalán nem javasolja a hasonló gyógymódokat. De éreztem, hogy minden érintés, minden mozdulat jól esik. A fiam is egyre biztatott, higgyek és bízzak benne és meglátom, jó lesz! Nyolc alkalommal voltam kezelésen, amikor Balázs úgy döntött, most tartsunk szünetet. Mi változott? Jelentősen jobb lett a helyzet a kezeimmel, a hátamban a kés még érezteti nagyon enyhén a jelenlétét, jóval elviselhetőbb szinten és a nyakam NEM , ill. ALIG fáj! Újra tudom forgatni jobbra-balra, hátra tudok nézni, tudok tolatni! Ami még a kezelés mellett okvetlenül szót érdemel, az Balázs mindig mosolygós, biztató, erőt adó egyénisége, amiért külön köszönet és örök hála a szívemben.

Kívánok Balázsnak továbbra is kitartást és erőt, egészséget áldásos munkájához és még egyszer nagyon köszönöm, hogy visszaadta az életkedvemet!

Szeretettel üdvözlöm: Dr. Major Gyöngyi

#31 Tisztelt Menyhárt Balázs!

18 éve ápolónőként dolgozom egy kórházi osztályon. Talán munkám következtében jelentkezett a szűnni nem akaró, folytonos derékfájdalom. 2006-ban MRI vizsgálattal diagnosztizálták a lumbális 5. porckorong protrusioját. Ekkor egy orvos azt mondta, hogy ennek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítanom! 2010-benfokozódtak a panaszaim, olyannyira, hogy alig tudtam a jobb lábamra állni, mert oda is sugárzott a fájdalom, nem tudtam normálisan menni, képtelen voltam hajolni, az ágyból nehéz volt felkelni és persze kínszenvedés volt így dolgozni! Időnként könnyekkel küzdöttem. Az orvosok felírtak izomlazítókat, különböző fájdalomcsillapítókat, melyek ideig-óráig csökkentették a fájdalmaim, viszont nem tettek jót a gyomromnak! A tüneti terápia nem használt!

Ekkor pánikba estem, hogy nem tudom a napi teendőim ellátni, és a munkám sem lehet így végezni. Sok embertől azt hallottam, hogy ezzel a fájdalommal meg kell tanulni együtt élni! Ezt én képtelen voltam elfogadni, s elkezdtem az interneten keresni a megoldást. Így találtam a gerincgyogyito.hu oldalon Menyhárt Balázsra, akihez késlekedés nélkül felmentem Budapestre, remélve a gyógyulásomat. A kezelés során semmilyen fájdalmat nem tapasztaltam, sőt utána mindig közelebb éreztem a javulást, könnyebbnek éreztem magam, javult a közérzetem. Balázs sok hasznos tanácsot is adott, amit természetesen megfogadtam. A 4. kezelés után megszűnt a kínszenvedésem, most tudok normálisan járni és dolgozni, tudok jajgatás nélkül mozogni. Kár, hogy nem tudtam előbb, hogy kihez kell forduljak a gerincproblémámmal! De még nem volt késő! Ezek után a fenntartó kezeléseket is igénybe fogom venni, mert nem akarok vissza esni, hanem jól akarok lenni! Nagyon köszönöm Balázsnak, hogy jól vagyok!!!
Balázst teljesen véletlenül ez év tavaszán találtam meg a neten a gerincgyogyito.hu oldalon. Rákattintottam a kéz-ujj zsibbadás címszóra és kb. 10 perc múlva már hívtam is és pár nap múlva már vitt a vonat hozzá. Balázs azt mondta, nagyon súlyos az állapotom, nem ígér semmit, de megpróbál mindent kihozni ebből a helyzetből, amit csak lehet! Az első kezelés fájdalmas volt, de nem fájdalmasabb mint a mindennapjaim akkor már. Féltem is nagyon, hisz az orvosom nem tudott erről az akciómról, ill még korábban azt mondta, egyáltalán nem javasolja a hasonló gyógymódokat. De éreztem, hogy minden érintés, minden mozdulat jól esik. A fiam is egyre biztatott, higgyek és bízzak benne és meglátom, jó lesz! Nyolc alkalommal voltam kezelésen, amikor Balázs úgy döntött, most tartsunk szünetet. Mi változott? Jelentősen jobb lett a helyzet a kezeimmel, a hátamban a kés még érezteti nagyon enyhén a jelenlétét, jóval elviselhetőbb szinten és a nyakam NEM , ill. ALIG fáj! Újra tudom forgatni jobbra-balra, hátra tudok nézni, tudok tolatni! Ami még a kezelés mellett okvetlenül szót érdemel, az Balázs mindig mosolygós, biztató, erőt adó egyénisége, amiért külön köszönet és örök hála a szívemben.

Kívánok Balázsnak továbbra is kitartást és erőt, egészséget áldásos munkájához és még egyszer nagyon köszönöm, hogy visszaadta az életkedvemet!

Egresiné R. Anita (37)

#30 Kedves Balázs!

Köszönöm, hogy a kezelései nyomán nemcsak az iszonyatos fájdalmam múlt el, de az életkedvem is visszajött. Évek óta küzdök kisebb -nagyobb mértékben derék illetve lábfájással. Az elmúlt esztendő októberében szinte járás képtelenné váltam jobb térdemben jelentkező éles fájdalom miatt. Nagyon nehéz helyzetbe kerültem. A munkám is sok mozgást igényel és 7 édes kisgyerek boldog nagymamája vagyok. Nagyon elkeseredtem. Három hét táppénz után, mialatt gyógyszeres és elektromos kezelést kaptam, mennem kellett dolgozni. Állandó fájdalom csillapító szedésével és térd tapasz alkalmazásával folytatni tudtam gyógypedagógusi munkámat. Azonban ahogy teltek a hónapok folyamatosan erősödtek a fájdalmak, én meg megpróbáltam együtt élni vele, hiszen nem láttam kiutat a helyzetemből. Januárban az egyik vőm, aki ismerte Balázst, szóvá tette- ferdén áll a csípőm. Nagyon megijedtem, de ő megvigasztalt, hogy bejelent Balázshoz és a kezelések könnyítik majd a járásomat.

Az első két kezelés után el tudtam hagyni az akkor már lassan fél éve folyamatosan szedett fájdalom csillapítókat. A harmadik kezelés után gyakorlatilag panasz mentessé váltam. Magam is alig akartam elhinni. Még kíméltem a jobb lábam és kicsit ferdén tartottam magam, de meg próbáltam minderre tudatosan figyelni. Nagy meglepetés volt számomra, hogy az ötödik kezelésre 20 perccel hamarabb érkeztem mint az előző alkalmakkor (ennyivel gyorsabban tudtam járni). Azóta is folyamatosan dolgozok, fájdalmam gyakorlatilag nincs és visszatért az életkedvem. Most egy hónapja voltam utoljára. Lassan esedékes egy kontroll. Remélem Balázs is úgy látja, rendben vagyok. Hálásan köszönöm önnek és nagyon örülök, hogy lehetőségem volt ezeket a kezeléseket igénybe venni és szívből ajánlom hasonló helyzetben levő társaimnak.

Kati nagyi 58 éves

#29 Kedves Balázs!

15 éves koromban a testnevelő tanárom figyelmeztetett a hanyag testtartásomra és észrevette a gerincferdülésemet is. Ezek után szüleimmel elmentünk az orvoshoz, aki közölte velem, hogy nagyon súlyos és előrehaladott gerincferdülésem van és ez csak rosszabb lesz. Azt mondta a szemembe, arra ne nagyon számítsak a későbbiekben ha babát szeretnék, hogy az én derekam majd bírni fogja a terhelést. Eléggé megdöbbentő és lesújtó érzés volt ilyet hallani az embernek, amikor még el sem kezdte igazán az életet. Nagyon összezavarodtam és végtelenül elkeseredtem. Javasolták a tornát, Budakeszire a kórházba is bekerültem több hétre, de akkor még nem tartották annyira súlyosnak a hátamat hogy fűzőt kapjak. Ezután 1 évvel egy másik orvos már javasolta a viselését. Elkészülte után kimondottan nagy lelki törést és és fizikai gondokat okozott, arról nem is beszélve, hogy a hátizmaim ugyanúgy nem erősödtek, sőt inkább gyengültek. 20 éves korom körül a hátfájdalmaim egyre jobban erősödtek, gyógytornászok vettek megint kezelésbe, megtanultam a fűzőben is úszni. Szörnyű érzés volt. Azt gondoltam minden pillanatban, hogy mindenki engem néz és rajtam nevet. Próbálkoztam a magam módján hogy segítsek az állapotomon.

Elértem életem azon szakaszához, hogy komolyan kétségbe voltam esve, mi lesz így velem. Fájdalmaim tovább erősödtek, volt hogy a derekam annyira fájt hogy a padlóról csak segítséggel tudtam felkelni. Az orvosok a korrekciós műtétet javasolták, amitől aztán még jobban megijedtem, hiszen ki szeretne egy nagy fémdarabbal a hátában élni… Elkezdtem az interneten kutatni, míg rá nem találtam a Gerincgyógyító Központban Menyhárt Balázsra. Az első kezelés sorsfordító volt számomra, hiszen először azt éreztem hogy van remény a gyógyulásra. Elmondta, hogy nem kell minden butaságot elhinni és hogy miért ne lehetne nekem is gyermekem, hisz ugyanúgy megvan rá minden esélyem, mint mindenki másnak, hogy rendbe tudjuk tenni szerinte a gerincemet és ugyanolyan életet tudok élni mint mások. Ezt eddig nekem még senki sem mondta. Eddig mindenkitől csak azt hallottam, hogy sok jóra ne számítsak a gerincemmel kapcsolatban.

A kezelés alatt fájdalomérzet nem volt, éreztem ahogyan helyreroppannak a csigolyáim és utána nagyon jól éreztem magamat, tele voltam pozitív energiákkal és újra hinni kezdtem a csodákban, kezdtem elhinni, hogy amiket mondott az valóban lehetséges. Csodálatos érzés volt. Nagyon sokat javult a hátam a kezelésektől, a derekam teljesen helyre jött, a görbületemen pedig látványosan és döbbenetesen kiegyenesedett. Elmondta, hogy természetesen nem elég a kezelésekre eljárni, nekem is tennem kell hogy a hátizmaim megerősödjenek rendesen. Így megkönnyebbülve és tele reményekkel próbálok minél többször úszni (ostoba fűző nélkül..), gyógytornázni, jógázni, visszatértem azóta a régi röpicsapatomba is és a táncokat sem hagyom ki az életemből. Szeretnék ez úton is köszönetet mondani önnek, hogy visszaadta az életemet!
Az első két kezelés után el tudtam hagyni az akkor már lassan fél éve folyamatosan szedett fájdalom csillapítókat. A harmadik kezelés után gyakorlatilag panasz mentessé váltam. Magam is alig akartam elhinni. Még kíméltem a jobb lábam és kicsit ferdén tartottam magam, de meg próbáltam minderre tudatosan figyelni. Nagy meglepetés volt számomra, hogy az ötödik kezelésre 20 perccel hamarabb érkeztem mint az előző alkalmakkor (ennyivel gyorsabban tudtam járni). Azóta is folyamatosan dolgozok, fájdalmam gyakorlatilag nincs és visszatért az életkedvem. Most egy hónapja voltam utoljára. Lassan esedékes egy kontroll. Remélem Balázs is úgy látja, rendben vagyok. Hálásan köszönöm önnek és nagyon örülök, hogy lehetőségem volt ezeket a kezeléseket igénybe venni és szívből ajánlom hasonló helyzetben levő társaimnak.

Andrea, 23 éves

#28 KEDVES BALÁZS!​

Évek óta tartó derékfájdalmaim rosszabbodása után, amikor a panaszok már állandóvá és szinte elviselhetetlenné váltak, döntöttem úgy, hogy utánajárok, miért is vannak ilyen problémáim 22 évesen. 2010 őszén, több hónapnyi vizsgálódás után diagnosztizáltak nálam 2 db gerincsérvet, az ágyéki szakasz 4. és 5. csigolyájánál. Ezt követően komplex kezelés céljából felvettek a kórház reumatológiai osztályára, ahol 6 napig isiász infúziót, majd további 4 napig masszázst, gyógytornát és fizikoterápiát kaptam, illetve a fájdalom csökkentésére Aflamin és Mydeton gyógyszereket írt fel az orvos. De a panaszaim nem enyhültek, továbbra is nehezemre esett ülni, huzamosabb ideig állni vagy sétálni, néhányszor lábba sugárzó fájdalom is jelentkezett.

Úgy gondoltam, jobb, ha magam járok utána, hogy milyen lehetőségeim vannak a gyógyulásra, és nem a mai magyar, enyhén szólva is katasztrofális egészségügytől várom a megoldást. Az interneten találtam rá a Gerincgyógyító és Természetgyógyászati Központ honlapjára és mostanra már 5 kezelésen vagyok túl. A 2. kezelés után már sokkal energikusabbnak éreztem magam és a fájdalom is jócskán enyhült, bár egy idő után ismét visszatért, de ahogy haladtunk előre a kezelésekkel, egyre tovább tartottak a fájdalommentes időszakok. Emellett persze fontos a rendszeres gyógytorna és úszás, hogy ez az állapot tartósan fennmaradhasson. Nagy tisztelettel és bizalommal ajánlom a kezeléseket minden hasonló problémával küzdőnek, valamint köszönöm a segítséget és a jó tanácsokat Menyhárt Balázsnak!

S. KATA (VESZPRÉM)​

#27 KEDVES BALÁZS!​

2010. májusában a jobb lábamban erős lesugárzó fájdalmat éreztem. Éjjel, nappal fájt, menni alig tudtam. Erőss fájdalomcsillapítókat, gyulladás csökkentőket kezdtem szedni. Gerinc MR vizsgálatra mentem, ahol megállapították, hogy az L-S gerincen jelentős beszűkülés, porckorong előboltosulás van, illetve porckorongsérv az L IV-V csigolyánál. Az ideget nyomja és ez okozza a fájdalmat. Ideg, Gerinc, Fájdalomklinikákat végigjárva állapotom nem javult, sajnos inkább csak romlott. Fél éves éjjel, nappali fájdalmam, gyógyszerek, hatására sem javult. Gyomromat teljesen kikészítették a gyógyszerek.

Férjem javaslatára természetgyógyászhoz fordultunk. Bejelentkeztünk a Gerincgyógyító és Természetgyógyászati Központba, Menyhárt Balázs gerincgyógyítóhoz. Kezelésem: Az első kezelésem után éreztem, hogy enyhül a fájdalmam. Kezdtem hinni abban, hogy a mindent kipróbált „Klinikák” után lehetséges gyógyulás. A további kezelések hatására egyre jobban éreztem magam. Fokozatosan csökkentettem a fájdalomcsillapítókat. Öt kezelés után minőségi változás következett be. Hosszabb távot tudok menni és végre tudok aludni éjszaka.

Köszönetet kell mondanom a minden tekintetben korszerű és korrekt kiszolgálás és kezelésekért Menyhárt Balázs gerincgyógyásznak.

Tisztelettel: Egy 68 éves nyugdíjas nő

#26 Kedves Balázs!

Szeretném megköszönni, hogy megszabadított kezeléseivel a már elviselhetetlen fájdalmaktól! 2004-ben egy négy évig tartó hosszú fájdalmas időszak utolsó felvonásaként kiszakadt a gerincsérvem, ami a deréki szakaszon a 4-5-ös csigolyák között volt. Ekkor lebénult részlegesen a jobb lábam. Következett a műtét és még egy év fájdalom. Ha véletlenül kisebb mélyedésbe léptem, amire nem voltam felkészülve( mert esetleg nem láttam) olyan volt, mintha kést állítottak volna a derekamba. Elkezdtem tornázgatni, és lassan jobb lett. Másfél éve a hátam középső részén a 6-7-es háti csigolyák között alakult ki egy újabb porckorong kitüremkedés ( sérv) egy megerőltető munka után. Az összes izom borzasztóan fájt a hátam bal oldalában a gerincemtől kiindulva egészen az oldalamig. Olyan volt, mintha minden izom sebes lett volna a bőröm alatt. A törzsemet nem tudtam elfordítani oldalra, mert szúrt a gerincem. Pár hétig csak nappal fájt, aztán rákezdte éjszaka is. Néhány órát voltam képes csak aludni, aztán csak forgolódtam az ágyban és alig vártam, hogy reggel legyen, hogy felkelhessek az ágyból. Abbahagytam a sportolást is, mert sem kedvem, sem erőm nem volt semmihez, ráadásul bármit csináltam is, közben fájt végig a hátam. Állandóan fájdalomcsillapítókat kapkodtam, a Fastum és a Diclofenac gélt szinte testápolóként használtam a hátamra, de ezek csak ideig-óráig enyhítettek valamit a fájdalmon.

Egy éve elmentem egy ideggyógyász- reumatológushoz, aki elküldött MRI vizsgálatra – itt derült ki, hogy a háti 6-7-es csigolyák között van egy kitüremkedés és hogy az ágyéki szakaszon is be vannak szűkülve a csigolyák közötti rések. Kaptam gyulladás gátló gyógyszereket, egy hétig minden nap infúziót (ez volt a legborzalmasabb számomra, iszonyú hányingerem volt utána és enni is alig tudtam, egy hét alatt 4 kg-ot fogytam, az utolsó infúzió utáni napon pedig begörcsölt a gyomrom – így aznap este be kellett menni a kórházba, ahol újabb infúzió következett, csak éppen ez görcsoldó volt ). Ennél a pontnál erről a fajta kezelési módszerről le is mondtam! Ezután következett egy fájdalom klinika, ahol injekciós kezelést kaptam – szteroidos szurikat a gerincem vonalában 5-6 helyre. Ez addig volt jó, amíg haza nem értem, másnapra megint mindenem fájt.

Ekkor eldöntöttem, hogy meg kell műteni megint a gerincem, mese nincs – mivel már belefásultam a sok fájdalomba, semminek nem tudtam igazán örülni, állandóan feszült voltam, és szegény családtagjaim csak azt hallgatták állandóan, hogy „Jaj, nagyon fáj a hátam!”. Leültem a számítógép elé, hogy megnézzem praktizál-e még az az orvos, aki 2004-ben műtött és közben még ezt-azt elolvastam a gerincsérvvel kapcsolatban – és így akadtam a gerincgyogyito.hu weboldalra. Az itt olvasottak azonnal felkeltették a figyelmem és eldöntöttem, hogy még ezt az egy dolgot megpróbálom, mielőtt megműttetném a sérvem. Életem egyik legjobb döntése volt! Összesen 6 kezelésen voltam és most szinte egyáltalán nem fáj a hátam, simán végigalszom az éjszakát, megint elkezdtem tornázni itthon és jól érzem magam a bőrömben. Az első kezelés után csak egy napig volt jó, aztán lassan visszajöttek a fájdalmak. A második és harmadik kezelés után 3 napig, a negyedig után 5 napig, az ötödik kezelés után pedig vissza sem tértek a fájdalmak – így mentem az utolsó hatodik kezelésre. Nemcsak a hátam középső részének, de az egész gerincemnek jobb lett, sokkal könnyedebb érzés mozogni. Szemmel láthatóan más helyre került a gerincem – eddig szinte egy lapos egybe valami volt a hátam, nem látszott középen a gerincem vonala, mivel az izmok mellette állandó görcsben, gyulladásban voltak. Most szépen látszik végig a hátamon bemélyedve a gerincvonal. Ja, és megint tudok huzamosabb ideig is ülni, ősszel még a gimis fiam szülői értekezletén azon gondolkoztam, hogy elsírjam-e magam fél óra ülés után, vagy álljak fel és egyszerűen hagyjak ott mindent. Egy szóra sem emlékszem, ami ott 10 perccel a leülés után hangzott el, végig arra koncentráltam, hogy hogyan helyezkedjek a széken. Most akár órákat is tudok ülni – tv-t nézni, olvasgatni, kötögetni.

Még egyszer szeretnék mindent megköszönni Önnek!!! Öntől kaptam a legszebb karácsonyi ajándékot az idén, az egészséget. Nagyon jó érzés megint fájdalom nélkül élni!”
Férjem javaslatára természetgyógyászhoz fordultunk. Bejelentkeztünk a Gerincgyógyító és Természetgyógyászati Központba, Menyhárt Balázs gerincgyógyítóhoz. Kezelésem: Az első kezelésem után éreztem, hogy enyhül a fájdalmam. Kezdtem hinni abban, hogy a mindent kipróbált „Klinikák” után lehetséges gyógyulás. A további kezelések hatására egyre jobban éreztem magam. Fokozatosan csökkentettem a fájdalomcsillapítókat. Öt kezelés után minőségi változás következett be. Hosszabb távot tudok menni és végre tudok aludni éjszaka.

Köszönetet kell mondanom a minden tekintetben korszerű és korrekt kiszolgálás és kezelésekért Menyhárt Balázs gerincgyógyásznak.

2010. december 30. Tisztelettel: Orehovszki Zoltánné, Sátoraljaújhely

#25 Kedves Balázs!

Nagyon hálás vagyok neked mert a lábzsibbadás már teljesen a múlté. Írok egy pár sort a tapasztalataimról:

Amikor felkerestem Balázst lábfejem már egy hónapja folyamatosan annyira zsibbadt állapotban volt, hogy a járásban is gátolt. Futni egyáltalán nem tudtam. Már az első kezelés után figyelemre méltó javulást tapasztaltam. Kezelésről kezelésre fokozatosan javult, majd az ötödik kezelés után maradéktalanul megszűnt a zsibbadás. A jobb vállam kb. 6 centivel volt alacsonyabban a balnál, amit az iskolatáska egy oldalon való cipelése okozhatott gondolom kamaszkoromban. Ezt is említettem Balázsnak és az öt kezelés alatt a különbség minimálisra csökkent, szinte teljesen megszűnt. Most, a kezelések után egy hónappal is teljesen jól érzem magam. Hála neked!

További tengernyi sikeres gyógyítást kívánok!

Holló Tomi

#24 Kedves Miklós!

Mielőtt magához kerültem, már nagyon fájt a hátam és a derekam. Nem tudtam sem állni, sem menni hosszabb távon. De már az első kezelés után úgy jöttem ki, mintha kicseréltek volna. Nem fájt a derekam ahogy gyalogoltam, majd a hátam és a nyakam gyötrő fájdalmak is mind eltűntek. Mindössze 4 alkalom elég volt ahhoz, hogy megszűnjön minden bajom. Köszönöm, hogy segített!

Fábián Józsefné

#23 Kedves Miklós!

Miklóst egy esztétikai problémával kerestem fel, nevezetesen, hogy a nyakamnál az évek során kialakult egy púp. Ez fájdalommal nem járt, csak nagyon zavart.

Már az első kezelésen kiderült, hogy nagyon jókor jöttem és nem csak a púp miatt. A hobbim a tánc és 3-4 óra elteltével mindig megfájdult a derekam és eltartott 1-2 napig, amíg elmúlt. Ennek oka -mint azt Miklós megállapította- az, hogy a csípőm elferdült attól, hogy közel 10 éven át cipeltem az egyik oldalamon valamelyik gyerkőcömet, s e ferdülés miatt az egyik lábam rövidebb lett. A 4 kezelés végére elmúlt a ferdeség, a púp, s már 5 óra tánc után sem fájdul meg a derekam. Kérdéseimre mindig pontos, érthető, a mindennapi életben is használható válaszokat kaptam.

Mindezek mellett nagyon szerettem Miklóshoz járni, mert személyisége bizalmat ébresztő, harmóniát sugárzó. Köszönettel,

T.Klára

#22 Kedves Balázs!

Soha nem gondoltam volna, hogy velem is megtörténhet, de megtörtént. Mikor olvastam a történeteket, hogy ki milyen problémával fordult Balázshoz és meggyógyult nem akartam elhinni, de reménykedtem. Nyaki gerincsérvet diagnosztizáltak nálam már az első alkalommal mikor elmentem az orvoshoz. Majd elküldtek MR-re ,hogy biztosak legyenek benne, és felmérhessék a baj súlyosságát. Akkor már egy hónapja szenvedtem. A jobb karom folyamatosan zsibbadt, nem tudtam fogni vele rendesen, mindig úgy éreztem mintha le jegelték volna. Nem tudtam fogatni a nyakamat és bármilyen mozdulat fájdalmat okozott. Nem tudtam ülni, feküdni csak állva volt jó. Több mint egy hónapig nem tudtam aludni a fájdalomtól.

Az orvosoktól sem kaptam túl sok biztatást, szedjek fájdalom csillapítót, és ha meglesz az eredmény valószínűleg műteni kell. Ismerősöktől hallottam, hogy léteznek olyan emberek, akik azzal foglalkoznak hogy helyre rakják a gerincemet. Elkezdtem keresgélni a neten és megtaláltam Balázst. Bizakodni tudtam csak, nem akartam műtétet és gyógyszereket szedni életem végéig. Elmentem. Azóta minden megváltozott. Elszállt a fájdalom és egyre jobban érzem magam. Az első két kezelés után még nem éreztem semmit, a 3.-4. kezelésnél éreztem, hogy szűnik a fájdalom már tudtam aludni. Az 5. és 6. kezelések között egyre javult az állapotom és ma már nem fáj semmim. Ma már csak azért megyek vissza, hogy szintben tartsuk a gerincemet.

Mikor visszavittem az MR eredményemet az orvoshoz , aki a műtétet javasolta és megnézte nem akarta elhinni, hogy nem fáj semmim. Értetlenül állta dolog előtt, hiszen ilyen sérvnél kellene, hogy fájjon. Nem akarta elhinni. Elmondtam neki hogy járok kezelésre a gerincgyógyító központba és azóta fokozatosan elmaradtak a panaszaim. Csodálkozva hallgatta és azt javasolta folytassam a kezeléseket. Hiszen ha jobban érzem magam akkor ne hagyjam abba. Ő nem tudna mást mondani csak azt, hogy a leleteimet nézve egyből sebészhez küldene, és nem igazán érti, miért nem fáj semmim. Azt mondta ez lehetetlen. Szerencsére nem az! Mindenkinek ajánlom, hogy látogasson el ide, ne egyből a műtétre gondoljon. Egy próbát megér a dolog! Én is így kezdtem és most már tünet mentes vagyok. Nagyon köszönöm Balázsnak. Köszönöm a szakértelmét a kedvességét és azt, hogy újra teljes életet élhetek, fájdalmak nélkül!

V. Erzsébet

#21 Kedves Balázs!

Már hosszabb ideje fájt a nyakam, hátam gerincem sokat szenvedtem, de sem a gyógyszeres kezelés sem a fizikoterápia nem segített. Kezemben a CT felvétellel és az orvosi véleménnyel igen letörten mentem haza. Csak erre tudtam gondolni és ilyenkor természetesen nem a jó gondolatok jönnek elő. Végül a számítógép előtt kötöttem ki és egy Isteni szikra hatására beütöttem, hogy gerincgyógyítás. Így akadtam rá Menyhárt Balázs természetgyógyászra – aki állíthatom, hogy csodát tett velem. – Megkezdte a kezelést és a 3 után már kezdtem érezni, hogy csökken a fájdalmam és hosszabb távot tudok már megtenni minden megerőltetés nélkül.

Az 5. kezelésre már beszaladtam a kezelő szobába örömömben / Egyébként már az elején megmondta, hogy jelentős eredmény a 4. kezelés után várható, így is lett. Amennyiben ez nem velem történik, talán egy kicsit kételkednék benne. Nem kell kételkedni aki ilyen és hasonló betegségben szenved még időben forduljon a kiváló természetgyógyászhoz aki segit a gyógyulásban. /Még egy információ 65 éves vagyok és még ebben a korban is van segítség./

Hála és köszönet, Pásztor M.

#20 Kedves Balázs!

Mielőtt Önhöz mentem volna, már több, mint 1 éve fájt a lábam, a derekam és a nyakam. Több orvosnál is jártam. Megállapították, hogy bokasüllyedésem van, kaptam gyógyszereket, krémeket és lúdtalp betétet is. Sajnos a betétet nem tudtam hordani, mert kényelmetlen volt, csak szenvedtem vele. A lányom mondta, hogy ismer egy jó természetgyógyászt, (akinél ő is volt és aki segített neki a gerincferdülésében), aki lehet tud segíteni nekem a fájdalom megszüntetésében. Így kerültem Önhöz.

Már az első alkalom után érezhető volt a javulás, el tudtam fordítani a fejem és a lábam sem fájt annyira. Minden kezelés után javult a helyzet. Úgy adódott, hogy a harmadik kezelés után elmentem egy 4 napos utazásra, ahol hosszabb túrán is részt vettem (oda-vissza kb. 10-12 km-t gyalogoltam, hátizsákkal a vállamon). Örömömre nem fájt a lábam, pedig a lúdtalpbetét sem volt bent. Azóta is jól vagyok, megszűt a fájdalmam.

köszönöm: Steigerwaldné

#19 Kedves Balázs!

Alaposan végiggondolva az isiászom történetét, úgy gondolom, hogy az első figyelmeztetést 2009. júniusában adta a szervezetem, amikor is a bal térdem szinte egyik óráról a másikra gyakorlatilag használhatatlanná vált kereken egy hét időtartamra. A gyulladás és a vele járó fájdalom erre az időszakra gyakorlatilag mozgásképtelenné tett. Elmúlt, orvos is látta, táplálék kiegészítő szedését javasolta. Mintegy három hónappal később szinte naponta változó erősségű derékfájás jelentkezett, a bal combizomzat enyhe zsibbadásával és nehéz járással. Ezt a nehéz járást úgy tudom pontosítani, hogy akaratlagosan kellett vezényelnem a bal lábam mozgását. Járás közben talán száz méterenként meg kellett pihenni. Fájdalomcsillapítót szedtem.

Ez év januárjában a fájdalmak oly mértékben fokozódtak, hogy a háziorvosunk egy sor vizsgálatra küldött el. ( rtg. UH, csontizotóp vizsgálat, teljes körű labor, valamint a karcinóma kezelésem okán, soron kívüli urológiai vizsgálat) A vizsgálati eredményeim jók, az orvosi vélemény ideg becsípődés. Felírtak izomlazítót, valamint egy erős fájdalomcsillapítót. A gondom csak annyi volt, hogy nem nagyon tudtam járni, nem tudtam pihenni, fotelban ülve kínlódtam át az éjszakákat és egyre nehezebben tudtam megmozdulni. Miután a fájdalom elviselhetősége miatt folyamatosan növelni kellett a fájdalomcsillapító adagot, arra az elhatározásra jutottam, hogy az interneten keressek tanácsot a magam számára. A keresőbe beütöttem az „ischias lumbágó” fogalmat és a kereső több száz találatot jelzett, én az első helyen megjelenő gerincgyogyito.hu honlapot nyitottam meg és elolvastam a honlapon talált anyagokat, majd bejelentkeztem az első kezelésre.

A rendelő előterében várakozva egy általam fel nem ismert régi munkatársam szólított meg és elmondta, hogy a felesége valamilyen ok miatt nem tudta a nyakát forgatniés a 2-3 kezelés után ez az állapot megszűnt, tehát a kezelés eredményes volt. Az ismerősöm felesége után következett az én kezelésem, ami közben és utána nagyon korrekt tájékoztatást kaptam arról, hogy jelentősebb javulást állapotomon várhatóan a 4. kezelés után fogok érezni. Az előrejelzés jó volt, minden kezelés után javult az állapotom, a harmadik kezelés után abba tudtam hagyni a fájdalomcsillapítók szedését és ismét legalább az ülve végzendő munkámat is el tudtam látni. Az 5. kezelés után a lábam zsibbadása és a combizom fájdalom megszűnt. Dicsekszem: március közepén egy baráti társasággal bejártuk Prágát! Ma már csak két – három havonta igénylek egy-egy állapotfenntartó kezelést.

Én nagyon örülök, hogy Menyhárt Balázs gerincgyógyítóval találkozhattam 66 éves koromban.

Tisztelettel: Németh. Sándor, okl. mérnök, felnőttoktatási szakértő

#18 Kedves Balázs!

Évekkel ezelőtt CT vizsgálaton megállapították, hogy nyaki gerincsérvem van. A szakorvosi rendelőben a lelet alapján azonnal beutalót adtak műtétre. Fájdalmaim ugyan voltak, de a műtéttől nagyon féltem. Különböző, csak átmeneti enyhülést hozó próbálkozáson túl tavaly év vége óta olyan fájdalmaim voltak, a karom állandó zsibbadásával párhuzamosan, hogy csak fájdalomcsillapítóval tudtam elaludni esténként, ha egyáltalán aludtam. Már megfordult a fejemben, hogy nem tudom elkerülni a műtétet, amikor az interneten megtaláltam az Ön honlapját és az ott olvasottak szimpatikusak voltak, ezért adtam magamnak még egy esélyt.

Nagyon jól tettem!!!! Már a 2. kezelés után gyógyszer nélkül végigaludtam az éjszakát és megszűnt a karzsibbadás. Eddig öt kezelést kaptam amit már csak későbbi fenntartó kezelések követnek majd. Jelenleg összehasonlíthatatlanul jobban érzem magamat, teljesen más életminőséggel élem az életemet. Köszönetet mondok Önnek ezért!

B. Károlyné

#17 Kedves Balázs!

Amíg az ember tud mozogni, a mindennapi életben észre sem veszi, hogy hálát kell adni már azért is hogy fel tud öltözni reggel. Évek óta fájt a derekam, sugárzó éles fájdalommal. Többször felkerestem az orvost, de csak fájdalom csillapítót és izomlazítót írt. Ideig-óráig hatott is de aztán ismét előjött az a kínzó érzés. Úgy döntöttem ha már létezik internet egy kicsit tájékozódom, van-e más megoldás mint a gyógyszerek és a fájdalomcsillapítók.

Ekkor találtam rá arra az oldalra, melyen volt egy gyógyító (Menyhárt Balázs) aki már az első kezelés alkalmával tompított a fájdalmamon. Szinte hihetetlen, hogy fájdalom csillapító nélkül egyre jobban javult az állapotom. 5 kezelés után már ugyanúgy megy a mozgás mint régen, nem fáj a hátam, az éles, nyilalló fájdalomnak búcsút mondtam. Csak ajánlani tudom tiszta szívből mindenkinek, fogadják el Menyhárt Balázs gyógyító kezeit, mert szó szerint gyógyít, tapasztaltam.

Még egyszer köszönet a mozgás szabadságáért!

M. Mihályné

#16 Kedves Balázs!

Több évtizednyi „ülőmunka” után nyaki gerincsérveim alakultak ki, majd már a derekam is oly mértékben kezdett el fájni, hogy a térdemnél mélyebbre nem is tudtam lehajolni. Kínszenvedés volt az éjszaka, reggel „agyonverve”, alig bírtam az ágyból felkelni. 15 fizioterápiás kezelésen (masszázs, vízitorna, tangentor) is túl, alig-alig változott a helyzet. Férjem, látva elkeseredésem és kínlódásom, az interneten kezdett keresgélni valami megoldás után. Ott talált rá az Ön oldalára, így haladéktalanul be is jelentkeztem.

Nagy meglepetésemre, már az első kezelés után olyan mértékben változott meg az állapotom, hogy fájdalom nélkül le tudtam tenni a kezem a földre! Félelem és főleg fájdalom nélkül hátra tudtam nézni, a nyakam és derekam merevsége szinte eltűnt.

5 kezelésen vettem részt és rendkívül nagy örömömre könnyen és egész másképpen mozgok és járok! Ajánlottam több ismerősömnek is ezt a módszert, ami így megváltoztatta az én életemet is!

Köszönöm Önnek az új, könnyű mozgás örömét!

Pappné

#15 Kedves Menyhárt Balázs!

Gerincsérv problémával fordultam Menyhárt Balázshoz. A bal lábfejem szinte érzéketlen volt, fájt a derekam, a térdem, nehezen jártam. Már az első kezelés után sokkal könnyebbnek éreztem a lábam, a zsibbadás is csökkent. Az ötödik kezelés után szinte újjászülettem! Gyorsan és könnyedén járok, nem zsibbadnak az ujjaim, nem fáj a derekam. Mindenkinek tiszta szívből ajánlom Menyhárt Balázst, mert nagy tapasztalattal gyógyítja a súlyosabb eseteket is.

Nagyon köszönöm! B. Károlyné

#14 Kedves Balázs!

Sajnálom, hogy nem előbb kezdtem keresni több éve zsibbadó kezemre „gyógyírt”. Az orvosi vizsgálatok nem találtak okot , így csak tűrtem . A nyáron szinte állandósult jobb kezemben és a bal is gyakran zsibbadt. Nagyon kellemetlen volt, aludni sem tudtam rendesen.

Ekkor olvastam az interneten Önről. Nagyon örültem, mert már az első kezelés után csökkent a zsibbadás gyakorisága és intenzitása is. A további kezelések hatására fokozatosan javult az állapotom, már csak ritkán zsibbadnak az ujjaim, pedig még csak négyszer voltam. Miután régen fennállnak a tünetek és fiatal sem vagyok már /57/, lassúbb javulásra számítottam.

Köszönöm , hogy hozzásegít a gyógyuláshoz!

Üdvözlettel: Bartháné S. Eta

#13 Kedves Balázs!

Nagyjából 10 éves koromtól kezdődtek a fejfájásaim. Melyek a húszas éveimre sűrűsödtek, intenzívebbek lettek, és szép lassan a migrén is belépett a hétköznapjaimba. A menzesz előtti jelzés – nem mintha nem tudtam volna ezek nélkül, hogy érkezik – akár 5 napig is kitartott. A Quarelin létfontosságú gyógyszer volt számomra. Mely persze csak időnként tompította az érzést, de egyáltalán nem szüntette meg. A gyógyszerhez olyan mértékben hozzászokott a szervezetem, hogy más összetételű gyógyszerek már el sem mulasztották – azaz nem csökkentették a fájdalmat a fejemben – az egyetlen megoldás olykor az izomba adott injekció volt, melyet az éjszakai ügyelet kiérkezése, vagy épp általam felkeresése oldott meg.

Nagy örömömre hallottam, hogy a kerületben, ahol én is lakom, létesült (vagy ki tudja már mióta volt) egy ún. fejfájás ambulancia. Gyorsan be is jelentkeztem, és nagyjából 3 és fél hónapos várakozás után kaptam is időpontot az első konzultációra. Fejtetőtől a talpamig kivizsgáltak, MR vizsgálatra is elküldtek, ahova persze szintén hosszú várakozási idő után be is kerültem. A végeredmény röviden: semmilyen szervi elváltozásom nem volt (azóta sem), több gyógyszerrel kísérleteztünk, hol rettentő drágával, hol nem. Nem használt, végül úgy bocsátott utamra az orvos, hogy tanuljak meg együtt élni ezzel.

Ezzel párhuzamosan jártam az ortopédiára, mivel a nyakam néhány csigolyája kissé nehézkesen működött. Úgy hittem, összefüggésben kell lennie a fejemben zajló eseményekkel. RTG, manuális vizsgálat, és bla-bla történt itt is. A folyamat, ami zavaró számomra, ilyen marad, sőt romlik majd az évek során, műtéttel nem korrigálható, hallottam. Masszírozzam! Ennyi.

2009 tavaszán egy böjtházban találkoztam Balázzsal. Mondhatni véletlenül, hiszen nem én találtam rá. De mivel nincsenek véletlenek, így tudom, itt volt az ideje annak, hogy megoldódjon az évek óta húzódó gondom. 5 alkalommal voltam Balázs remek kezei alatt, és eltűnt a migrénem. Apró fejfájások persze ritkán, de adódnak (melyek egy Algo-flex-szel megoldhatók), de azóta nem kellett elsötétített szobában, síri csöndben szenvednem vízszintes testhelyzetben. Én csak ajánlani tudom, a legnagyobb megelégedéssel!

2010.01.30. Köszönettel: S. Zita

#12 Kedves Balázs!

Gerinctáji fájdalmaim több mint 20 éve vannak, melynek okai a fizikai adottságok mellett a rendszeres ülőmunka, nem kielégítő mozgáskultúra, illetve egyenlőtlen terhelés lehettek. A kezelések hagyományosan gyógyszer, kenőcs vagy fizikoterápia voltak. Erős fájdalmakat ezek enyhítettek, azonban a fájdalom rendszeresen visszatért. Az utóbbi évben a helyzet rosszabbodott, a fájdalmak erősödtek, és az alsó csigolyákról kiterjedtek a középsőkre is. A fájdalom végül éles késszúrás-szerűvé vált.

Ekkor hallottam ismerőstől Menyhárt Balázs gerincgyógyítóról és haladéktalanul felkerestem. Az első kezelést követően az éles fájdalom megszűnt, és a korábbi szintre húzódott vissza. A további kezelések során a helyzet folyamatosan javult, látványos változást (az elsőn kívül) még a negyedik után tapasztaltam. Összesen öt kezelést kaptam, és állapotom, tartásom, közérzetem sokkal jobb lett, mint a kezelés előtt. Ahogy a természetgyógyász elmondta, és magam is tapasztaltam, a kezelés során a fájdalmat kiváltó okot igyekezett megszüntetni, mellékhatás nélkül (ez gyógyszeres vagy műtéti kezelésnél nem lehetséges). Ráadásként két éve meglévő jobb kézfeji ínhüvely gyulladásomat is kezelte speciális masszázzsal, amely ugrásszerű javulást hozott, a mozgathatóságot és a fájdalom szintet illetően.

Amennyiben ismét jelentkeznek ízületi panaszaim, bizalommal fogom újra igénybe venni Menyhárt Balázs kezeléseit.

Köszönettel: Balogh Zoltán (52 éves)

#11 Kedves Gerincgyógyító Központ!

Annyira fájt a hátam, hogy ülni is alig bírtam. Bármilyen mozdulatkor éles fájdalmam volt. Úgy éreztem, hogy az izmaim teljesen be vannak feszülve. Hiába próbáltam kihúzni magam, kipárnázni a derekam, nem segített. Aludni is alig bírtam, akárhogy feküdtem fájt. Minden mozdulat, vagy nyújtózásnál éles fájdalmat éreztem. Az első kezelés után nagyon jól éreztem magam, hogy fájdalom nélkül tudtam mozogni, de egy pár nap után vissza tért a fájdalom, ami fokozatosan csökkent. Már az üléskor nem jelentkezett a fájdalom, csak mikor mozgattam, nyújtóztattam a hátam.

A második kezelés után a hatása még tovább tartott, és azt vettem észre, hogy ha mozogtam nem fájt. A harmadik kezelésen csak most voltam, de mintha kicseréltek volna. Nem gondoltam, hogy ilyen könnyen elmúlik a fájdalom, mert már elég régóta halogattam a dolgot, és csak akkor mentem a kezelésre, mikor már tényleg kibírhatatlan volt. Kár volt addig várni vele, amíg ilyen komoly problémát okozott.

Köszönettel: Gimesy Piroska

#10 Kedves Gerincgyógyító Központ!

Amikor Önhöz fordultam segítségért az egész bal felem a váll, -csípő, -térd,- bokaízületek, a gerincem, a derekam évek óta nagyon de nagyon fájt. Reggelente alig bírtam megmozdítani a vállam, a lábízületeknek be kellett úgymond ‘járódni’, napközben a csípőm is nagyon fájt, 10-15 perces utat, 30-40 perc alatt tudtam megtenni. Sokszor sírni tudtam volna a fájdalomtól, pedig magas a fájdalomküszöböm. Szedtem gyógyszert, jártam reumatológiai kezelésekre, semmi nem hozott olyan eredményt mint az Ön kezelése.

Már az első kezelés után sok javulás mutatkozott, a harmadik kezelés után mintha ujjá születtem volna. Ha ez nem velem történik személyesen, el sem hiszem. Szinte hihetetlen, hogy reggel felkelek és nem fáj semmim. Bárkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani az Ön kezelését.

Köszönettel: Rózsásné F. Gyöngyi

#9 Kedves Balázs!

Nagy Józsefné 55 éves kozmetikus vagyok.
5 éve diagnosztizálták nyaki sérvemet, ami az ujjaim erőtlenedését és zsibbadását okozta. Az orvosok szerint nem lehet tenni semmit, csak nyaki tornával próbáljam karban tartani. (Eredménytelenül.) Kis enyhülést egy hosszú masszázskúra hozott. Egy idő után újra jelentkezett a zsibbadás.

Egy vendégem sikeres kezelése utáni ajánlására jelentkeztem én is. Alig akartam elhinni, hogy már a 2. alkalom után megszűnt a zsibbadás, (ami éjszaka volt leginkább) ezáltal jobban is aludtam. Minden kezelés után egyre könnyebbnek és erősebbnek éreztem magam, ami azóta is tart. Mindez 5 kezeléssel volt elérhető.

Lényegesen jobban érzem magam , és ezt köszönöm Menyhárt Balázsnak !!

2008.07.07. Köszönettel: Nagy Józsefné

#8 Kedves Gerincgyógyító Központ!

Ismerőstől értesültem erről a gyógyulási lehetőségről. Autóbuszvezetőként dolgozom, és kezdődő gerincproblémáimra kerestem megoldást. Reggelente nagyon merev gerinccel ébredtem mindig. Nehezemre esett a mozgás, minden hosszabb ideig tartó állás. Többször volt rossz hajolás miatt több napig tartó fájdalom, amit jelentősen beszűkült gerincmozgás kísért, mintha egy bot lett volna a gerincem helyén.

Első alkalommal a kezelés mellé kaptam tartási tartásbeli tanácsokat, melyeket nehezen szoktam meg, de utólag mondhatom, hogy megérte alkalmazni. Balázs 4-5 kezelést irányozott elő a problémám megoldásához. Már első alkalommal jelentősen jobban éreztem magam, az általános állapotom kezelésről kezelésre jobb lett, míg a 4. kezelés után már az 5.-re nem is volt szükség.

Gyakorlatilag teljesen panaszmentes lettem. Reggel semmi gondom a derekammal,emeléskor persze még mindig ösztönösen vigyázok rá, de ez úgy gondolom nem baj. A tartós állás egyáltalán nem okoz már fájdalmat. Örülök, hogy gyógyszerek, és tünetkezelés helyett, a probléma gyökerét sikerült kezeltetnem, és így teljesen meggyógyulnom.

Köszönettel: Szalai József

#7 Kedves Balázs!

Korábban 3 éve apró derék és nyaki fájdalmak, pár esetben „becsípődés” jellegű tünetek rossz mozdulat esetén amely pár nap esetleg hét átfutással megjavult. 2008. április közepén egy otthoni PC-n történt nagyobb szerkesztés (egész napos rossz tartás) miatt erős jobb oldali kézbe sugárzó fájdalom jelentkezett, amely a nyakból indult ki. Cca. 2 hét alatt semmi nemű változás nem állt be, sőt egyes mozgások esetén erősödő fájdalmak jelentkeztek a bal kéz közel teljes hosszában (nyak erősen balra illetve hátra fordításakor). A szabadság alatt úsztam (próbáltam) mellúszásban kiemelt nyakkal: eredmény kiemelkedő sőt elviselhetetlen nyaki / kéz fájdalom, amelynek erőssége alvási gondokhoz vezetett( ráfeküdve felébredtem, illetve lefekvés esetén növekvő fájdalom érzet)

Balázs cca 4-5 kezelést javasolt, mivel a csigolyák „elcsúszása” a helytelen terhelés visszaállítása egy folyamat, amely eredményeképpen egy új gerinc egyensúly (a régi helyes) fog vissza állni és azt követően szükséges egy spec. gerincerősítő torna, joga hátúszás stb. Az első kezelés alkalmával számomra megdöbbentő mozdulatokkal átmozgatta az egész testemet amely hatására cca. 15 % -kal csökkentek a tüneteim azonnal, a nyakam nagyobb szögben fordult! Ez az állapot cca. 3 napig tartott! A fájdalmaim visszajövetele miatt megkerestem egy ortopédiai specialistát aki nyaki röntgen és fizikai vizsgálat után feltételezte, hogy nyaki gerinc sérvem van és egy MRI vizsgálatot kért! A vizsgálatot soron kívül elvégeztettem és a sérv valós!

Vissza mentem a Balázshoz akinek elmondtam az ortopéd szakember álláspontját és a vizsgálat eredményét és ellenjavaslatát a kezelésével szemben. Ettől függetlenül javasolta a kezelés folytatását és a 2. kezelés hatására cca. 30 % csökkentek a tünetek és egy jobb mozgás, egy egyenletes „melegség ” érzés töltött el, amely cca. 5 napig volt érezhető de azt követően is folyamatosan enyhébb fájdalommal mozgással tudtam közlekedni! A következő kezelés hatására a kéz szúró fájdalma tovább csökkent! A kezelő előmasszírozta a nyaki részt, pontosan kitapogatta a 4, 5 csigolyát, ahol a fájdalom kiinduló pontja van! Ezt követően a nyaki részt szakszerűen és precízen dolgozta meg. Este és másnap reggel a kéz fájdalma megszűnt! A nyak forgatása jobb és hátra mozgást is enged, fájdalom nélkül! Alvás során nincs erős tünet és nincs felébredés ami a legfontosabb!

Az utolsó kezelés óta a közvetlen fájdalmak megszűntek, némely nyaki mozgás esetén minimális ropogás érzés tapasztalható! Azóta 2 hónap telt el és nem jelentkeznek szúró fájdalmak, zsibbadó tünetek!

Tisztelettel: Rózsavölgyi László

#6 Kedves Balázs!

2008. februárjában kerestem fel Menyhárt Balázst sok éve tartó derékfájás miatt. A derékfájás oka gyermekkori gerincferdülés és csípőficam volt, mellyel rendszeresen jártam orvosi kontrollra, de gyógymód nem volt, csak tornát tudtak javasolni. Az eleinte csak időnként jelentkező derékfájás hamar állandósult és jelentősen korlátozta a mozgásomat.

Balázshoz hetente jártam, és eddig összesen 5 kezelésen vettem részt. Az első kezelés után átmenetileg felerősödött a derékfájásom, de 2 nap után már érezhetően kisebb volt a fájdalom, mint a kezelés előtt. A második után még jelentősebb volt a javulás, a harmadik alkalom után pedig alig volt érezhető a derékfájásom. Az 5. kezelés után szinte teljesen tünetmentes lettem (csak megerőltetőbb fizikai tevékenység után jelentkezett egy minimális fájdalom), valamint a hátamban lévő görbület is csökkent. Ezután hosszabb szünet következett a 6. kezelés előtt. 3 hónapig szinte egyáltalán nem jelentkezett fájdalom, majd 2-3 hét elteltével fokozatosan kezdett visszatérni, ekkor vált esedékessé a 6. kezelés.

Köszönettel: Ignácz Nikolet (27)

#5 Kedves Balázs!

Már nagyon rég óta gyakran fájt a hátam, derekam, a fejem. Az utóbbi időben már a csípőm is. Nem volt olyan nap, hogy ne jöjjön elő, éjszakánként is felébredtem a fájdalomra. Aggódtam, mert ezekhez a tünetekhez még fiatalnak éreztem magam. Mikor orvoshoz mentem, tünetileg kezeltek, gyógyszereket kaptam, de a problémáim nem szűntek meg.

Egyik ismerősöm javasolta, hogy keressem fel Balázst a Gerincgyógyító Központban, ő majd segíteni tud nekem. Meghallgatta panaszaimat, majd az első kezelés után beszélgettünk az életmódbeli változásokról, változtatásokról. Elmagyarázta a miérteket is. A negyedik találkozás után már jelentős változások voltak érezhetőek számomra. Enyhültek fájdalmaim, sőt van amik meg is szűntek. Végig alszom az éjszakákat. Olyan dolgokat is meg tudok csinálni, amik már évek óta nem mentek.

Sajnálom, hogy eddig vártam, már sokkal előbb el kellett volna mennem hozzá. Most jól érzem megint magam 🙂

Köszönettel: Ádámné Pidl Andrea

#4 Kedves Balázs!

Az én problémám 3-4 éve kezdődött. Először csak napi 1-2 órát fájt a hátam, ez 4 hónapig tartott. Azt hittem, hogy megrándulhatott. Ezután már a jobb lábam kezdett el zsibbadni és innen nem volt megállás. Minden nap rosszabb lett. Éjszaka egy kicsit jobb volt, de háton és hason nem tudtam aludni. Kb, a hetedik hónapnál már ott tartottam, hogy nem tudtam menni még 200 métert sem anélkül, hogy le ne kellett volna guggolnom.

Az orvosok gerincsérvet állapítottak meg és azt mondták amíg valamennyire is tudok járni, addig nem műtik meg. Sokan mondták és dicsérték a „csontkovácsokat”, így mentünk fel Pestre és találkoztam Menyhárt Balázzsal. Az első alkalom egy picit fájdalmas volt egy – két helyen, de az azt követő 3 alkalommal egyre jobban lettem és egyre kevésbé volt fájdalmas. A panaszaim teljesen elmúltak. Immár 3 hónapja semmilyen panaszom nincsen.

Nagyon köszönöm neked, hogy visszaadtad nekem a teljes élet lehetőségét! Minden hitetlenkedőnek üzenem, hogy érdemes kipróbálnia és bíznia a „csodában”! Meg fog lepődni!

Köszönöm, és további jó munkát kívánok!

Leyer Nikolet

#3 Kedves Balázs!

Szeretnék köszönetet mondani azért, hogy eddig a Te segítségeddel elkerülhettem a gerincműtétet és hogy dolgozni tudok! Nem vagyok orvoshoz járó ember, mert az apám, a nagyapám és több ismerősöm orvosi műhiba miatt halt meg. Ezek után semmi bizalmam nincs hozzájuk. Ha bármilyen egészségügyi problémám adódik, természetgyógyászhoz, íriszdiagnosztához és nem utolsó sorban csontkovácshoz fordulok.

Egy idős csontkovács-természetgyógyász kezelt hosszú évekig, sokáig eredményesen de a sok és nehéz munka miatti súlyos gerinc problémámon már nem tudott segíteni. Gerincsérvemből fakadóan nagy gyakorisággal zsibbadt a bal kezem, bal lábam, szinte állandóan fájt a hátam. Hál’ Istennek 2008 nyarán tudomást szereztem egy családtagomtól tevékenységedről. Az első 6, hetenkénti kezelés után, 2-3 havi emlékeztető kezeléssel a zsibbadásaim megszűntek. Mivel csontjaim már nem maiak, így itt is, ott is jelentkezik időnként némi fájdalom, de az emlékeztető kezelésekkel karban tarthatóak és minőségibb életet tudok élni. Tudom, nem ígérted, hogy új leszek, de én ezzel a 95%-kal is elégedett vagyok! A bekövetkezett javulás láttán, hasonló, több évtizedes gerincfájdalmai, rossz tartása miatt feleségem is rászánta magát, hogy a segítségedet kérje.

Köszönettel: Nagy László

#2 Kedves Balázs!

Gratulálok ehhez a weboldalhoz. Tetszenek a közérthető magyarázatok, a lényegre törő, pontos információk a gyógyításoddal és a betegségekkel – tünetekkel kapcsolatban. Igényes a kivitelezése is, jó ránézni ezekre a színekre és jó, hogy nem túlzsúfolt. Igazából, komolyan a hátam, derekam, gerincem kb. 15 éve fáj, ami következménye a gyerekoromtól hozott rossz tartásnak és a későbbi nehéz munkának. Idővel az évek során mindez súlyosbodott és hozta magával a vállaim, karjaim, csípőm, lábaim (térd, sarok) fájdalmát, majd az ízületek gyulladását. Társult még mindehhez a gerinc meszesedése is.

Ma már elmondhatom, hogy a mai 4. kezelés után nincsenek az életemet megkeserítő fájdalmaim, de lényeges azt is elmondanom, hogy ez az állapot már a 3. kezelés utáni 3. naptól tart. Tudom, hogy sok éves, évtizedes problémákat nem lehet egyik napról a másikra tartósan megszüntetni, úgyhogy nem fogom kihagyni a további kezeléseket. Könnyebben mozgok, nagyobb kedvem van a mindennapi teendők ellátáshoz és nekem már ez is örömet okoz. Köszönöm Neked és további sikeres gyógyításokat és mindenekelőtt jó egészséget kívánok!

2009. február 4. Köszönettel: Nagyné Balázs Ibolya

#1 Kedves Gerincgyógyító Központ!

Mindig is problémám volt a gerincemmel, sosem tudtam kellően egyenesen tartani vagy ha mégis akkor az mindig természetellenesnek hatott és fájdalommal járt. Gyógytornával és a hátizmok erősítésével enyhe javulás állt be évek során, de teljesen nem tudtam meggyógyulni és pár hónappal ezelőtt elkezdett fájni a derekam és néha úgy éreztem \”beszakad a hátam\”, amellett hogy lúdtalpam miatt egy helyben csak percekig tudtam állni.

Így vezetett az utam Balázshoz, akitől 4 kezelést kaptam. Már az első után jelentősen javult a helyzet, teljesen természetesen tudtam tartani a hátam és az állással sem volt probléma, a fájdalmak pedig elmúltak. A következő 3 kezelésen ez az állapot tovább stabilizálódott és most úgy érzem teljesen megszűnt a problémám. Remekül érzem magam! A kezelések alatt egyáltalán nem éreztem fájdalmat, sőt utána mindig könnyebbnek és lazábbnak éreztem magam. 4 hónap múlva megyek ismét kontroll kezelésre!

Mindenkinek akinek problémája van vagy szeretné megelőzni annak csak ajánlani tudom ezeket a kezeléseket.

Köszönettel: Juhász Mattias